Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τραγικό τέλος για 40χρονο που τον χτύπησε ρεύμα

Τραγικό τέλος είχε ένας 40χρονος από το Ρέθυμνο ο οποίος έπεσε από ύψος 5 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός κοριτσιού 2 ετών, τοποθετούσε προβολείς ενόψει του πανηγυριού που έκανε το χωριό του κάθε χρόνο όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης και έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, όταν ο άτυχος 40χρονος (ιδιωτικός υπάλληλος), που έμενε με την οικογένειά του στο χωριό Αγιος Ανδρέας του δήμου Νικηφόρου Φωκά, βοηθούσε -όπως κάθε χρόνο- στις προετοιμασίες για το πανηγύρι του χωριού του τοποθετώντας περιφερειακά τα φώτα στον χώρο του δημοτικού σχολείου όπου θα γινόταν η γιορτή. Ο άνδρας ήταν ανεβασμένος σε μία μεγάλη σκάλα όταν κάποια στιγμή -για άγνωστο λόγο- επανήλθε η ροή του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο τον τίναξε και τον έριξε στο έδαφος από ύψος 5 μέτρων. Δυστυχώς, ο 40χρονος πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι με συνέπεια να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μετά το δυστύχημα, όπως ήταν αναμενόμενο, το πανηγύρι δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ οι κάτοικοι που έχουν συγκλονιστεί προσπαθούν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του άτυχου άνδρα.

Στο μεταξύ, το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια πτώσης και θανάτου του 40χρονου.

Σκοπευτήριο και Λέσχη θα έχουν οι Γιαννιώτες κυνηγοί

Πλήθος κόσμου και επίσημοι στη χθεσινή γιορτή τους
Την ετήσια γιορτή τους οργάνωσαν χθες οι κυνηγοί των Ιωαννίνων στα Δερβένια του Δήμου Ευρυμενών, δίπλα στη γέφυρα Σουλόπουλου, πάνω από τον Καλαμά.Με αυτό τον τρόπο δόθηκε και το έναυσμα για τη νέα κυνηγετική περίοδο.Η γιορτή είχε απ’ όλα. Ομιλίες, χορευτικά και κυνηγετικά εδέσματα.Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ανδρέας Λιόλιος τόνισε ότι είναι σημαντικό θέμα η πλήρης εκπαίδευση των νέων κυνηγών, κάτι που θα γίνεται στο Σκοπευτήριο, το οποίο ολοκληρώνεται και θ’ ανοίξει τις επόμενες μέρες στο Πέραμα, ενώ σχεδιάζεται μελλοντικά να λειτουργήσει και κυνηγετική λέσχη.Ακόμη επεσήμανε ότι σταθερός στόχος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων είναι η καταπολέμηση της λαθροθηρίας και παρότρυνε τους συναδέλφους του να καταγγέλλουν όσους κυνηγούς παραβιάζουν τους νόμους και λαθροθηρούν.Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης σημείωσε ότι το κυνήγι αποτελεί διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας.Και πρόσθεσε: «Οι κυνηγοί οφείλουν να προσέχουν, ώστε να αποφεύγονται τα δυστυχήματα, αλλά και να είναι ενωμένοι μεταξύ τους».Ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης παρατήρησε πως «δεν είμαστε με τους οικολογούντες και ψευδολογούντες, αλλά με τους κυνηγούς που έχουν ευαισθησία για το περιβάλλον».Ο Δήμαρχος Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος δήλωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να έρχεται αρωγός στους κυνηγούς», ενώ ο Επιθεωρητής Δασών Σπ. Γιώτης κάλεσε τους κυνηγούς να προστατεύουν τη φύση.Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του ΚΚΕ Όλυ Τσουμάνη παρότρυνε τους κυνηγούς να αντιδράσουν στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.Στην εκδήλωση το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσε και ο Δήμαρχος Πασσαρώνος Σάκης Βλέτσας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Οδός… βράχων η παλιά εθνική στο Μέτσοβο

ΟΔΗΓΟΣ ΚΤΕΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Η παλιά εθνική οδός που οδηγεί στο Μέτσοβο άρχισε κυριολεκτικά να καταρρέει από τα τέλη Ιανουαρίου. Οι καταπτώσεις βράχων μπήκαν στο καθημερινό… μενού.Το καλοκαίρι οι καταπτώσεις σταμάτησαν, οι βράχοι όμως παραμένουν εκεί στη μέση του δρόμου. Αντιμέτωποι με αυτούς αλλά και με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή ένα κομμάτι του βουνού θα αποκολληθεί βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν τον δρόμο: κάτοικοι της περιοχής, τουρίστες που θέλουν μια εναλλακτική διαδρομή αλλά και οι οδηγοί και οι επιβάτες του λεωφορείου της γραμμής Μέτσοβο-Γιάννενα. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ «στο πήγαινε», κινείται επί της Εγνατίας, «στο έλα» όμως κάνει χρήση της παλιάς εθνικής οδού. Αυτό το δρομολόγιο έχει αποφασίσει το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Ένας ιδιοκτήτης και οδηγός λεωφορείου όμως έχει τις ενστάσεις του. Ο Μαργαρίτης Σταματίου δεν συμφωνεί με το δρομολόγιο αυτό, καθώς εκτιμά ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή όλων: οδηγών και επιβατών. «Από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτική λύση για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό του Βοτονοσίου, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιλέγεται. Είναι προτιμότερο να κινδυνεύουμε όλοι από τα βράχια;» τονίζει. Ο κ. Σταματίου, με δική του πρωτοβουλία, αποφάσισε να αλλάξει το δρομολόγιο: να μπαίνει στο Βοτονόσι από την έξοδο του Περιστερίου και να επιστρέφει στην Εγνατία οδό. Για την πρωτοβουλία του αυτή τιμωρήθηκε με ποινή αργίας τριών ημερών από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. «Αυτό που λέω σε όλους είναι ότι τα βουνά δεν πέφτουν συγκεκριμένες ώρες» επισημαίνει. Η εγκατάλειψη της παλιάς εθνικής οδού, η συντήρηση της οποίας έχει περάσει από την Περιφέρεια Ηπείρου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, είναι ένα μεγάλο θέμα. Ο δρόμος αυτός δεν παύει να υφίσταται και να χρησιμοποιείται από αρκετούς πολίτες. Φέτος το καλοκαίρι, ιδίως, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η παλιά εθνική οδός χρησιμοποιήθηκε πολύ λόγω κλεισίματος της Εγνατίας οδού για εργασίες.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Θα είναι βιώσιμο το τραμ ή όχι;

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Στις 3 Σεπτεμβρίου ανοίγουν από τη Διαχειριστική Αρχή οι οικονομικές και τεχνικές προσφορές για μια σειρά μελέτες που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο είχε γίνει στις 4 Ιουνίου. 
 
Μέσω της πρόσκλησης, η Περιφέρεια αναζητούσε μεταξύ άλλων και τον ανάδοχο για τη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της γραμμής του τραμ στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τη διαδικασία, μέχρι τις 22 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να καταθέσουν έναν φάκελο με το προφίλ των εταιριών τους για τη δράση την οποία ήθελαν να υλοποιήσουν. 
 
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών, όπως μας λέει η Διαχειριστική Αρχή. Το επόμενο στάδιο ήταν η κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών ώστε να επιλεγεί ο ανάδοχος για την καθεμία από τις συνολικά 13 μελέτες. Η αυλαία σε αυτή τη διαδικασία θα πέσει την ερχόμενη Παρασκευή, με το άνοιγμα των προσφορών και την αξιολόγησή τους από τη Διαχειριστική Αρχή.
 
Η μελέτη για το τραμ είναι αυτή που τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή των πολιτών, καθώς βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και δυόμισι χρόνια, χωρίς όμως να υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα. Τον Οκτώβριο του 2008, η «ΤΡΑΜ Α.Ε.» είχε προκηρύξει μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για το εναλλακτικό αυτό μέσο μεταφοράς στα Γιάννενα. Ο διαγωνισμός έγινε στις αρχές του 2009, αλλά οι προσφορές… δεν άνοιξαν ποτέ. Αυτό βέβαια έγινε γνωστό μόλις φέτος. 
 
Επίσημες ανακοινώσεις δεν έγιναν ποτέ, όταν έπρεπε. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος είχε ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση του τραμ την περίοδο που ήταν υφυπουργός Περιβάλλοντος, επέρριψε πρόσφατα τις ευθύνες για το άδοξο τέλος του διαγωνισμού στην «ΤΡΑΜ Α.Ε.». Επί υφυπουργίας του, ο κ. Καλογιάννης συμπεριέλαβε το τραμ στη μελέτη του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
 
Τα πάντα εξαρτώνται όμως από το τι θα πουν οι μελετητές, αν δηλαδή ένα τραμ στην περιοχή είναι βιώσιμο ή όχι. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν πρόκειται να έρθει πριν περάσει ένας χρόνος. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, το επόμενο (και μεγάλο μάλιστα) στοίχημα θα είναι η εξασφάλιση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ για την κατασκευή γραμμής τραμ στην πόλη.Δεν είναι μόνο η μελέτη για το τραμ σημαντική για τα Γιάννενα και για την Ήπειρο γενικότερα. 
 
Στην ίδια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται ακόμα η χωροθέτηση νέων χώρων οργανωμένης υποδοχής βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων και λυμάτων πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων, η αποτύπωση του ενεργειακού χάρτη, η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την πράσινη ανάπτυξη και η εκτίμηση των χωρικών επιπτώσεων του οδικού άξονα δυτικής χώρας.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στη φάκα έμπορος ναρκωτικών στην Πεδινή Ιωαννίνων!

Στις 20.30΄ χθες βράδυ,στην Πεδινή Ιωαννίνων αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών συνέλαβαν έναν νεαρό κάτοικο της περιοχής,γιατί πουλούσε σε άλλον νεαρό,ο οποίος επίσης συνελήφθη μικροποσότητα ηρωίνης.
 
Σε παρακείμενο σημείο του τόπου συναλλαγής βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης βάρους (4,2) γραάμμαρίων.
 
Σε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα βρέθηκαν ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου συνολικού βάρους (267) γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης και χρηματικό ποσό χιλίων εξακοσίων (1.600) ΕΥΡΩ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ τα ναρκωτικά και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν από το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κοντογιάννης: Νέα σοδειά Προϊόντων !

Έγινε η συγκομιδή των προϊόντων για φέτος!

Εδώ και χρόνια στην εύφορη γη των Φαρσάλων η οικογένεια του Χαράλαμπου Κοντογιάννη, καλλιεργεί αγνά παραδοσιακά προϊόντα.Λέει ο ϊδιος:
΅Παράγουμε φακές, ρεβίθια και φασόλια εξαιρετικής ποιότητας βρασμού, χάρη στις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες και μεθόδους καθώς και στην κατάλληλη σύσταση του εδάφους της περιοχής μας.
Διαθέτουμε σύγχρονη μελισσοκομική εκμετάλλευση, της τάξεως των 300 κυψελών περίπου και παράγουμε μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό με εμπειρία και μεράκι.
Επιπλέον, λειτουργούμε παραδοσιακό αποστακτήριο και παράγουμε τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο από σταφύλια  τοπικής προέλευσης.
Συνδυάσαμε την γνώση και την πολυετή εμπειρία μας με την σύγχρονη τεχνολογία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, ερώτηση ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
Άγιος Κων/νος Φαρσάλων
ΤΚ 40300, Δήμος Πολυδάμαντα
6946225365΅
www.kontogiannis.eu
xaralamposkontogiannis@gmail.com , info@kontogiannis.eu

Γιαννιώτης έφθασε μέχρι το βορειότερο χωριό του πλανήτη!

Συμμετείχε σε πολυεθνική ομάδα ορειβατών
Ένα διαφορετικό ταξίδι αποφάσισε να κάνει φέτος το καλοκαίρι ο Γιαννιώτης ορειβάτης κ. Ζήκος Νάκκας, φθάνοντας μέχρι το βορειότερο κατοικήσιμο μέρος του πλανήτη στο χωριό Λόγκγιρμπιν της Νορβηγίας! Ξεκίνησε από την Ελλάδα και έφθασε στη Νορβηγία, όπου συνάντησε μια πολυεθνική ομάδα από Νορβηγούς, Άγγλους, Πολωνούς και Ιταλούς και όλοι μαζί άρχισαν την πεζοπορία για το βορειότερο χωριό του κόσμου! «Ένιωσα αρκετά παράξενα εκεί. Οι ντόπιοι ήταν πολύ φιλόξενοι, αλλά το δικό μου πρόβλημα ήταν η προσαρμογή, ειδικά τις πρώτες ημέρες. Είχαμε συνεχώς ήλιο, καθώς υπήρχε ο ήλιος του μεσονυκτίου, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο» τόνισε ο κ. Ζήκος Νάκκας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Μπορεί ο Βόρειος πόλος να έχει συνδυαστεί με παγετώνες και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο στο ταξίδι που έκανε ο Γιαννιώτης ορειβάτης φαίνεται πως και εκεί κυριάρχησε το… καλοκαίρι.«Παραδόξως είχαμε θερμοκρασίες που έφθασαν και τους 7 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Εμείς ήμασταν καλά ντυμένοι, αλλά οι ντόπιοι ήταν με κοντομάνικο και απολάμβαναν τον ήλιο»!

ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Το ταξίδι όμως είχε και συνέχεια. Τα μέλη της ομάδας επιβιβάστηκαν σε πλοιάριο από το χωριό Λόγκγιρμπιν και έφθασαν ακόμη πιο ψηλά. Αφού πήγαν δια θαλάσσης βόρεια του νησιού Σπίτσμπεργκ, περπάτησαν δυο ώρες και προσέγγισαν τον παγετώνα που βρίσκεται στον 79ο παράλληλο. «Είναι σε απόσταση 1100 χιλιομέτρων από τον Βόρειο Πόλο και τον Αρκτικό ωκεανό» σημείωσε ο κ. Νάκκας, που ήταν ο μοναδικός Έλληνας που μετείχε της πολυεθνικής αποστολής.Όσον αφορά τη συνέχεια, ο κ. Νάκκας κρατά… κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει αν θα κάνει κάποιο νέο ταξίδι…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Αγρίνιο

Μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της στο δήμο Αγρινίου.

Πρόκειται για την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Κοινωνικό Παντοπωλείο. Θα λειτουργήσει σε συνεργασία του Δήμου Αγρινίου με τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αφού πρώτα "περάσει" από το δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας.

(Πηγή: http://efpoliteia.blogspot.com/)

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

13η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στην Αρκαδία

Oταν ακούμε Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), το μυαλό των περισσοτέρων πάει στη φέτα και στις ομηρικές μάχες που δόθηκαν προ 15ετίας με τους Δανούς για την κατοχύρωσή της. Για τους κατοίκους του Λεωνιδίου Αρκαδίας όμως η έννοια της ΠΟΠ ταυτίζεται με την τσακώνικη μελιτζάνα, το προϊόν... καμάρι της περιοχής. «Πρόκειται για τη μοναδική γλυκιά μελιτζάνα του κόσμου, μπορείς να τη φας ακόμη και ωμή με λίγο πλύσιμο. Σε αντίθεση με τις άλλες του είδους επίσης, δεν χρειάζεται να την αφήσεις σε νερό προτού τη μαγειρέψεις για να ξεπικρίσει» τονίζει ο δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Τσιγκούνης. «Διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρξουν στο σχήμα και στο χρώμα, αυτό που κάνει όμως την τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου να ξεχωρίζει είναι η γεύση της, η γλυκύτητά της» τονίζει ο παραγωγός κ. Ηλίας Ρουσάλης.

Από το 1996 που η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου κέρδισε τα διεθνή της παράσημα και απέ κτησε το σήμα της ΠΟΠ, ο δήμος διοργανώνει κάθε χρόνο μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν της. «Φτάνουμε αισίως στη 13η χρονιά. Δύο φορές λόγοι ανωτέρας βίας οδήγησαν στη ματαίωση της γιορτής. Το 2007 εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν όλη την Πελοπόννησο και το 2006 λόγω της κλοπής της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Ελώνο ς » τονίζει ο υπεύθυνος Πολιτιστικών του δήμου κ. Ανδρέας Κίκκηρας.

Εφέτος η γιορτή, που θα διεξαχθεί στην Πλάκα, το πανέμορφο λιμανάκι του Λεωνιδίου, θα περιλαμβάνει συναυλίες, τραγούδι, χορό και φυσικά μελιτζανογεύσεις. «Θα υπάρξει διαγωνισμός γευσιγνωσίας, με κριτές από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων. Πέρα από το περίφημο γλυκό μελιτζανάκι, που αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για την περιοχή, φτιάχνουμε τουρσί, λικέρ, ενώ εφέτος για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί παγωτό με μελιτζάνα» τονίζει ο δήμαρχος κ. Τσιγκούνης.

Πάντως για τους περισσότερους από τους 300 παραγωγούς της περιοχής που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή η μελιτζάνα αποτελεί μια συμπληρωματική απασχόληση. «Μόνο το γλυκό μελιτζανάκιέχει καταφέρει να έχει σημαντική εμπορική απήχηση. Δυστυχώς, όσον αφορά τη νωπή μελιτζάνα που προορίζεται για μαγείρεμα, δεν υπάρχει η ζήτηση που θα έπρεπε. Πλέον οι γυναίκες δεν μαγειρεύουν. Μόνο η δικιά μου αντιστέκεται» λέει γελώντας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Νίκος Τρούμπας και συμπληρώνει ότι «στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν τσακώνικες μελιτζάνες από διάφορες περιοχές, ακόμη και από την Τουρκία. Αυτές έχουν μεν το ίδιο σχήμα και χρώμα, δεν έχουν όμως τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει ότι όταν μιλάμε για γλυκιά μελιτζάναμιλάμε αποκλειστικά για τη μελιτζάνα Λεωνιδίου».
Η καλλιέργεια της μελιτζάνας δεν είναι απλή υπόθεση, αφού η ίδια η φύση αντιδρά στη... βιομηχανοποίησή της. «Δεν μπορείς να καλλιεργήσεις μελιτζάνα σε θερμοκήπιο, αφού κάτω από την τεχνητή ζέστη το φυτό δεν δίνει καρπό. Εγώ χρησιμοποιώ το θερμοκήπιο μόνο στην αρχή της καλλιέργειας, προκειμένου να μπορώ να έχω την παραγωγή μου λίγο νωρίτερα. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι τέτοιες που για λίγες ημέρες να καταστραφεί όλη η σοδειά» καταλήγει ο κ. Ρουσάλης. Γιατί είναι ξεχωριστή
Αιτία για τη μοναδική γλυκιά γεύση της μελιτζάνας είναι, σύμφωνα με τους κατοίκους της αρκαδικής κωμόπολης, το μικροκλίμα της περιοχής, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπικού εδάφους. Πάνω από την πόλη και τον κάμπο του Λεωνιδίου δεσπόζει ένας βράχος ύψους 600 μέτρων, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η θάλασσα.

Τον χειμώνα η περιοχή προστατεύεται από τους πολύ δυνατούς ανέμους, ενώ από την άνοιξη ουσιαστικά δημιουργείται ένα φυσικό θερμοκήπιο που είναι ιδανικό για την παράγωγη ντομάτας, εσπεριδοειδών και φυσικά... γλυκιάς μελιτζάνας.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
«Πρόκειται για τη μοναδική γλυκιά μελιτζάνα του κόσμου, μπορείς να τη φας ακόμη και ωμή με λίγο πλύσιμο» τονίζει ο δήμαρχος Λεωνιδίου κ. Δημήτρης Τσιγκούνης
Τσακώνικη
Δεν είναι κυρτωμένη. Είναι μακρόστενη. Εχει μήκος 20 με 25 εκατοστά. Εχει διάμετρο από 4 ως 6 εκατοστά. Εχει φλοιό λείο και γυαλιστερό. Εχει χρώμα ανοιχτό μοβ. Συμβατική
Εχει μοβ σκούρο χρώμα. Κυρτώνει προς το κάτω μέρος της.

Εχει μήκος από 15 ως 25 εκατοστά.

Δεν έχει σκληρό φλοιό. Προτού μαγειρευτεί, πρέπει να αλατιστεί και να «ξενερωθεί», δηλαδή να μείνει σε νερό για να ξεπικρίσει.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Γιορτή Ντόπιων Προϊόντων-Γεύσεων & Πολιτισμού στην Κομοτηνή

Η ομάδα πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης (ΤΣΠ) προγραμματίζει για 17 Σεπ 2010 Έκθεση – Γιορτή ντόπιων προϊόντων, γεύσεων και πολιτισμού στην Κομοτηνή.
Για το λόγω αυτό απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς ή άτομα του Ν.Ροδόπης, όπως: αγρότες παραγωγούς ονομαστών τοπικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητές ή παραγωγούς τοπικών προϊόντων (τροφίμων ή τεχνημάτων), φορείς παροχής τοπικών υπηρεσιών (ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία, ξεναγούς κλπ), πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους , μουσεία, συνεταιρισμούς, δίκτυα, ομάδες, συλλογικές δομές κλπ που έχουν τα χαρακτηριστικά της τοπικής ταυτότητας της Ροδόπης, να έρθουν σε επαφή με την Ομάδα Πρωτοβουλίας προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα την όλη εκδήλωση .
Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας έχει στόχο ένα συνολικό θετικό αποτέλεσμα, που μπορεί να προκύψει με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, είτε αυτά είναι τοπικά ονομαστά προϊόντα ποιότητας είτε είναι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεμένα όλα με την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.
Είναι θεσμός, που στηρίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση και σεβασμό, στην σωστή συνεργασία, στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και προ παντός στη θέληση για την επιτυχία.
Η πρόταση  της Ομάδας πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης είναι  στροφή στα ντόπια και ποιοτικά και ασφαλή και ονομαστά προϊόντα.
Δεν θέλουμε  τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα – δεν πρέπει να το επιτρέψουμε , να μπουν στο χωνευτήρι της παγκοσμιοποίησης, που τα ισοπέδωσε όλα. Τα προϊόντα αυτά ανήκουν σε αυτούς που τα δημιούργησαν, στους δικούς μας ανθρώπους. Εμείς έχουμε τη μεγάλη ευθύνη της προστασίας τους, της ανάδειξής και της σωστής διαχείρισής τους .
Οι καταναλωτές  είναι καιρός να στραφούν στην τοπική παραγωγή των ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων ακόμη και σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε και πολύ καλύτερες τιμές.
Όποιος ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις και θέλει να συμβάλλει, μπορεί να έρθει σε επαφή με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης στα: Τηλ 25310 22121, τηλ 25310 82019, Fax 25310 22121, email kdkom@otenet.gr
 

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Λήστεψαν για τέταρτη φορά την ίδια Τράπεζα

Η τέταρτη συνεχόμενη ένοπλη ληστεία από τις αρχές του 2010 σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Βάρδας Ηλείας. Οι άγνωστοι δράστες με την απειλή των όπλων και τρέμοντας … άρπαξαν από τα ταμεία 10.960 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού πριν προλάβουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές να αντιδράσουν.

Οι συνεχείς ληστείες και οι προτιμήσεις των κακοποιών στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας έχουν προβληματίσει σοβαρά τις διωκτικές Αρχές οι οποίες κάνουν έρευνες σε βάθος προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα αποτελεί την προτίμηση των ληστών λόγω των πολλών εναλλακτικών τρόπων διαφυγής που παρουσιάζει η περιοχή .

Οι κάτοικοι της Βάρδας πάντως επιχειρώντας να δώσουν χιουμοριστικό τόνο στην περίεργη προτίμηση των ληστών αναφέρουν ότι ούτε στην άγρια Δύση δεν συνέβαινε ποτέ να ληστεύουν οι Ντάλτον επί τέσσερις φορές μέσα σε ένα χρόνο την ίδια Τράπεζα !

Όπως έγινε γνωστό το κλειστό κύκλωμα καμερών που διαθέτει η Τράπεζα δεν κατέγραψε τα χαρακτηριστικά των δραστών που εισήλθαν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους αλλά μόνο σκιές , όπως και στις προηγούμενες ληστείες κι αυτό λόγο κακής ποιότητας του συστήματος εγγραφής…

Η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζα παρά τις προηγούμενες ληστείες και τις ενημερώσεις που είχε από τους αρμόδιους του συγκεκριμένου υποκαταστήματος δεν είχε λάβει τα σωστά μέτρα ασφαλείας με την τοποθέτηση ειδικής πόρτας εισόδου εξόδου με χρονοκαθυστέρηση κλπ.

PELLAexpo, Γιορτή Τρούφας & ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ

Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα έγιναν τα εγκαίνια της 23ης Γεωργικής & Βιοτεχνικής Έκθεσης Ν. Πέλλας-PELLA expo, στην Κρύα Βρύση, την Τετάρτη, 25/8/2010, στην ανακαινισμένη και με νέο profil έκθεση. 

Και ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης αναφέρθηκαν κυρίως στην ενσωμάτωση της Κρύας Βρύσης στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Γιαννιτσών, καθώς και στην ακύρωση της  Νομαρχίας Πέλλας, πάντα βέβαια με σημείο αναφοράς την συνέχιση ή όχι  των θεσμών και παραδόσεων της περιοχής, όπως και η Γεωργική & Βιοτεχνική Έκθεση. Και οι δύο αυτοδιοικητικοί συγκίνησαν τους συμμετέχοντες καθώς έμοιαζε να τους αποχαιρετούν από αυτές τις θέσεις ευθύνης, οι οποίες καταργούνται με την λήξη της θητείας τους. Η PELLAexpo, παρουσίασε μια εντελώς καινούργια αισθητική (στεγασμένος χώρος κλπ) αλλά και νέα προσέγγιση στην διαδικασία συμβολής στην τοπική ανάπτυξη, με κύριο εμπνευστή τον δημοσιογράφο κ. Λ. Αμιτζόγλου. 

Στα εγκαίνια διακρίναμε την εκκλησιαστική ηγεσία, τον Νομάρχη Πέλλας κ. Μ.Καραμάνη, τον Δήμαρχο Κρύας Βρύσης κ. Γεώργιο Ναβροζίδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ι.Τσώτσο, τον Αστυνομικό Διοικητή Πέλλας, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Η.Θεοδωρίδη, την Πρόεδρο Νομ Συμβουλίου κα Ε. Χρηστάκη, τους Αντινομάρχες κκ Σ.Κεχαγιά & Ν.Δεληκούκη, τον κ. Κ. Γεωργόπουλο (Δημ.Σύμβουλο αδελφοποιημένου Δήμου Γαργαλιάνων), τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Α.Τσαλναφερίδη, τον πρόεδρο ΕΑΣ Γιανντσών κ. Κ.Τσάτσο, πολλούς Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά δεν εντοπίσαμε επίσημη συμμετοχή-αντιπροσωπεία του νέου Δήμου Γιαννιτσών όπου θα μπορούσε να συνεχιστεί η 24η Γεωργική & Βιοτεχνική Έκθεση. (τηλ 6944474344). 

Την Παρασκευή, 27/8/2010, στις 21.00, λίγο πριν το Πηλιορίτικο Λαϊκό Πανηγύρι στην κεντρική Πλατεία Αργαλαστής Μαγνησίας, στα εγκαίνια της ΓΙΟΡΤΗΣ Μανιταριού Τρούφας θα γίνουν οι ομιλίες για «καλλιέργεια τρούφας» (Δρ. Σ. Διαμαντής-ΕΘΙΑΓΕ), για «Τρούφα & τοπικά Πηλιορείτικα προϊόντα» (κ. Α. Αρέθα-Δήμαρχο Μηλεών) και για «Τοπικά Σύμφωνα & Τρούφα-Η ταυτότητα πουλά» (κ. Δ. Μιχαηλίδη, ΑγρΟραμα), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Σ. Παπαϊωάννου και ο Δήμαρχος Αργαλαστής κ. Μ. Γαϊτανάς.
Το Σάββατο, 28/8/2010, το βράδυ η πλατεία Αργαλαστής Πηλίου θα γεμίσει από γεύσεις  και αρώματα τρούφας με μαγειρέματα, γευσιγνωσίες τρούφας και κρασιών και πολύ μουσική. (τηλ 6932-222440)

Στις 3/9/2010, στις 19.00, γίνονται τα εγκαίνια της 2ης Γιορτής Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, στην είσοδο των Μεγάρων (Πευκάκια), με πλήρως αναδιαμορφωμένο τον χώρο των εκδηλώσεων και το υπαίθριο θέατρο, με νέα ιδιόκτητα λυόμενα stand, με νέο προσεγμένο φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας και πολύ μεγάλη συμμετοχή ΜΟΝΟ από τους τοπικά δρώντες οικονομικούς παράγοντες (αγρότες, παραγωγούς, μεταποιητές, παροχείς υπηρεσιών κλπ). Σταθερά προσανατολισμένη στον στόχο της προβολής της ταυτότητας της περιοχής των ΜΕΓΑΡΩΝ, της προβολής της ιστορίας και των παραδόσεων της, της προώθησης των φημισμένων τοπικών αγροτικών και άλλων προϊόντων της. Στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή, διαφορετική, διακριτή και που με την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, μπορούν να την επιτρέψουν να σχεδιάσει την αυτοδύναμη Τοπική Ανάπτυξη της περιοχής και να δώσουν νόημα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής των Μεγάρων Αττικής. 

Η 2η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, 3-6 Σεπ 2010, έχει 5 τομείς, που οργανώνονται όλοι από την ΔΗΚΕΔΗΜ, τον ΔΗΜΟ και Τοπικούς φορείς, με την τεχνική υποστήριξη του ΑγρΟραμα. Οι 5 τομείς είναι: η Έκθεση προϊόντων & υπηρεσιών, οι Παρουσιάσεις, οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Αναπτυξιακή ζύμωση και η Συζήτηση για τις «τάσεις & εξελίξεις στην ύπαιθρο», την Δευτέρα, 6/9/10, 19.00, στα Πευκάκια. (τηλ 22960 82747,697-3353767, 6977-213581).
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Ξήλωσαν παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας οι κάτοικοι στην Πρέβεζα!

Mε την συμμετοχή δεκάδων κατοίκων και παραθεριστών από το Δημοτικό Διαμέρισμα του Μύτικα, τον Δήμο και εκπροσώπους φορέων της Πρέβεζας έγινε σήμερα το πρωί η απομάκρυνση παράνομα τοποθετημένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από ταράτσα ξενοδοχείου της περιοχής.
 
Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του ξενοδοχείου και αντιπροσωπεία από αυτούς μαζί με τα μέλη της επιτροπής κατά των παράνομων κεραιών και τον δήμαρχο κ .Κλαπα ανέβηκαν στην ταράτσα και απομάκρυναν την καμινάδα μέσα στην οποια ήταν τοποθετημένη η κεραία.
 
Η απόφαση για την απομάκρυνση της κεραίας πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας αλλά και των κατοίκων του Μύτικα οι οποίοι σε γενική συνέλευση αποφάσισαν την άμεση απομάκρυνση της εγκατάστασης.Στις δηλώσεις τους οι φορείς υπογράμμισαν καταρχήν την ευαισθησία και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι κάτοικοι.
 
«Αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες ότι όταν θα υπάρξει τοποθέτηση παράνομων κεραιών πράξη που σημαίνει παράνομα κέρδη, προσβολή των ανθρώπων ή ακόμη και προβλήματα υγείας η ίδια η κοινωνία θα είναι εκείνη που θα αντιδρά αρκεί να βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι να παίρνουν την υπόθεσή πάνω τους» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας ζητώντας από την πολιτεία να βάλει τέλος στην ασύδοτη δράση των πολυεθνικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
 
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανατολιωτάκης τόνισε ότι η παρουσία του στην κινητοποίηση υπογραμμίζει την κοινή στάση του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα εκτιμώντας ότι η μεγάλη παρουσία πολιτών όλων των ηλικιών αποδεικνύει ότι η κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των παράνομων κεραιών.
 
Την ικανοποίησή του τόσο ως κάτοικος του Μύτικα όσο και ως γιατρός εξέφρασε ο καρδιολόγος Γιάννης Νόβας ο οποίος ανέφερε ότι οι περισσότερες μελέτες που χρησιμοποιούνται στα δικαστήρια «αντλούνται» από τα αρχεία των εταιριών.Καταλήγοντας δε ο κ.Νόβας κάλεσε τους πολίτες να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους για πάρα πολλά ζητήματα προβλέποντας ότι το μέλλον θα είναι πιο οδυνηρό ακόμα.
 
Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα Γιώργος Νόβας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιώργος Φραγκούλης, ο Κώστας Αρβανίτης και πολλοί ακόμη φορείς.

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ & ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ


Μετά από την πρώτη πολύ επιτυχημένη στάση τους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για “Διακοπές στο Γκάζι” η Μαρία Λούκα, ο Θοδωρής Κοτονιάς & τα Μακρινά Ξαδέρφια
συνεχίζουν  τις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα με 2 συναυλίες.
  • Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010, Ώρα 21.00, στο “Καφενείον Αστικόν”, στον Ποταμό, στα Κύθηρα.
  • Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2010, Ώρα 21.00, στο Δημοτικό Σχολείο Σκούρας, Δήμου Θεραπνών στη Λακωνία (14χλμ από τη Σπάρτη).
Οι νέοι αποδεικνύουν πως τα καλά τραγούδια χωράνε παντού.
Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα Μακρινά Ξαδέρφια για πρώτη φορά θα συναντήσουν στη σκηνή τη Μαρία Λούκα, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Το προσωπικό ρεπερτόριο της Μαρίας από τους δίσκους “Καλημέρα” και “Ιστορίες” μπλέκεται με τα τραγούδια των Μακρινών Ξαδερφιών με μια διάθεση για παιχνίδι, εξερεύνηση και διασκέδαση. Αγαπημένα τραγούδια, ηλεκτρικός ήχος και ευρύτητα ρεπερτορίου, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα διασκέδασης και ανάτασης.
Επιλογές  από Ν. Παπάζογλου μέχρι Χατζιδάκι  και από Τρύπες μέχρι Ray Charles μπλέκονται σε μια παράσταση γεμάτη ηλεκτρισμό, κέφι και συναίσθημα.
Τη Μαρία Λούκα τη γνωρίσαμε από τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Γ. Μαρκόπουλος, Ε. Βιτάλη, Μ. Πασχαλίδης, Χ. Θηβαίος, Σ. Μάλαμας, Γ. Χαρούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Μ. Λιδάκης κ.α.). Αλλά η νεαρή καλλιτέχνης μας απέδειξε τις δυνάμεις της και το ταλέντο της και όταν πράττει μουσικά μόνη και ως συνθέτρια και ως στιχουργός. Με “αέρα” παλιάς τραγουδίστριας, σεμνή και διακριτική, μαγεύει το κοινό με την καθαρή φωνή της αλλά και την ευθύτητα των συνθέσεων και ερμηνειών της.
Τα Μακρινά Ξαδέρφια είναι ένα σύνολο μουσικών με εντελώς διαφορετικές μουσικές «καταγωγές» και προτιμήσεις.
Με τρεις αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές και συνεργασίες με ονόματα όπως αυτά των Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Αχαλινωτόπουλου, Σ. Σινόπουλου, Χ. Θηβαίου, H. Yazdjian, Μ. Κανά, Ψαραντώνη, Μ. Νικολούδη, κ.α. μας προτρέπουν να δούμε τη “Φωτεινή Πλευρά της Ζωής” – μια από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε (διασκευή του γνωστού "Always Look At The Bright Side Of Life" με τη συμμετοχή των Θ. Αθερίδη, Σ. Παπαδόπουλου, Α. Καφετζόπουλου, Γ. Ψαριανού) και να νοιώσουμε την “Άνοιξη” (τραγούδι που ερμήνευσε η Γλυκερία με τον Δ. Ζερβουδάκη).
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
            “Καφενείον  Αστικόν”, Ποταμός, Κύθηρα.
Ώρα: 22.30
            Τηλ. 27360 33141
Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
Δημοτικό  Σχολείο Σκούρας, Λακωνία
Ώρα 21.00
Τηλ. 27313 61500
(Οργάνωση: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας, Δήμος Θεραπνών)
Οργάνωση  Παραγωγής : ARTos & Θέαμα, Αναστασία Ταμουρίδου
τηλ. 2310 219788, 6932 208400

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Συλλήψεις λαθροδιακινητών

Στις 00.30΄ σήμερα τα ξημερώματα,στην Ηγουμενίτσα αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τρεις Βούλγαρους γιατί μετέφεραν με αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες, δύο μετανάστες Ασιατικής καταγωγής έναντι χρηματικής αμοιβής και τελικό προορισμό την Ιταλία.
 
Οι διακινητές και οι μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Κηδεύτηκαν οι Βορειοηπειρώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Καλπάκι

Σε κλίμα οδύνης έγινε στην Β. Ήπειρο η κηδεία των άτυχων Βορειοηπειρωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κοντά στη «Βρύση του Πασά» (στο 21ο χλμ. της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς).Θύματα του τροχαίου ήταν ο 50χρονος οδηγός και οι τρεις επιβάτες του (2 γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 41, 46 και 58 χρόνων αντίστοιχα), οι οποίοι πήγαιναν για γάμο συγγενή τους στην Καλογοραντζή.Λίγη ώρα πριν φθάσουν στον προορισμό τους βρήκαν τραγικό θάνατο. Το όχημά τους συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που επέβαιναν τρία άτομα (ο 41χρονος οδηγός του και δύο επιβάτες ηλικίας 19 και 15 ετών) και τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα η αιτία του δυστυχήματος, ωστόσο φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αυτό προκλήθηκε λόγω της υπερβολικής ταχύτητας. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος είναι ευθύς και οι οδηγοί συνήθως ανεβάζουν το κοντέρ. Έτσι στο χωριό Καλογοραντζή, η χαρά του γάμου αντικαταστάθηκε από τη θλίψη του θανάτου.Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν, χωρίς καθυστέρηση, η Τροχαία, η Πυροσβεστική και ασθενοφόρα. Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Κακαβιάς, αφού οι Βορειοηπειρώτες και οι Αλβανοί μετανάστες επιστρέφουν από τις διακοπές του 15Αύγουστου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο τσαντάκιας ήταν... δραπέτης φυλακών !

Στη σύλληψη δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας οδήγησε περιστατικό αρπαγής τσάντας με θύμα μία γυναίκα 51 ετών τη Δευτέρα στις 13.30 έξω από το Ταχυδρομείο Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, χθες στις 13.45 συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ένας 37χρονος Αλβανός και μία Ελληνίδα 31 ετών, για την αρπαγή τσάντας από μία γυναίκα, κάτοικο Καλαμάτας, έξω από το Ταχυδρομείο.

Κατά την προσαγωγή του, ο Αλβανός επέδειξε στους αστυνομικούς ταυτότητα ρουμανικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία, η οποία έφερε τη φωτογραφία του και αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστή, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος διέμενε παράνομα στη χώρα. Επίσης, διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής - διαρρήξεως σε κατάστημα την 1η Φεβρουαρίου 2009 στην Κόρινθο, ενώ όπως προέκυψε, ο συλληφθείς ήταν καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από 23-06-2006, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια που είχε λάβει και αναζητείτο.
Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου για ληστεία το Φεβρουάριο του 2009 στην Κόρινθο.

Επιπρόσθετα, σε βάρος των δύο συλληφθέντων και ενός ακόμη αγνώστου αλλοδαπού έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και του νόμου περί όπλων, πράξεις που έγιναν την 27-05-2010 και ώρα 03.30 στο Δ.Δ. Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τενέας Κορινθίας σε κατάστημα μπαρ, σε βάρος της ιδιοκτήτριας και των θαμώνων του καταστήματος.
Τέλος, η συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα. Εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αναμένετο να οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Έπεσε το ΙΧ σε χαράδρα και βγήκαν όλοι άθικτοι!

Άγιο είχαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και τα εγγονάκια τους (τρία ανήλικα παιδιά) οι οποίοι βγήκαν «σώοι και αβλαβείς» από το αυτοκίνητο τους όταν αυτό έπεσε σε χαράδρα ύψους 50 μέτρων στην Άφησσο Μαγνησίας!

Διερχόμενοι οδηγοί, όταν είδαν το τζιπ που οδηγούσε ο ηλικιωμένος άνδρας να πέφτει στη χαράδρα, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία -με τη συνδρομή της πυροσβεστικής- οργάνωσε επιχείρηση διάσωσης κάτω από καταρρακτώδη βροχή που δυσκόλευε εξαιρετικά το έργο των σωστικών αρχών.

Όταν κατέβηκαν τη χαράδρα, δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας τον παππού με τα 3 ανήλικα παιδιά να έχουν βγει από το αυτοκίνητο σώοι φέροντας απλά πολύ ελαφρά τραύματα!

Στο αυτοκίνητο παρέμενε εγκλωβισμένη μόνο η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία επίσης δεν είχε κανέναν ιδιαίτερο τραυματισμό!

Οι πέντε επιβαίνοντες του οχήματος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ η τροχαία διερευνά τα αίτια του ατυχήματος με την ολισθηρότητα του οδοστρώματος να είναι ο πιθανότερος λόγος.

Βλέπει ευθύνες για το ολοκαύτωμα

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Τις προτάσεις-«φωτιά» που κατέθεσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου, Παναγιώτης Μεϊδάνης, προς το Δικαστικό Συμβούλιο Ηλείας, για την παραπομπή σε δίκη του νομάρχη Ηλείας, του δημάρχου Ζαχάρως και άλλων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το θάνατο 36 ανθρώπων στη διάρκεια των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία, αποκαλύπτει σήμερα η «Ε» με αφορμή το κλείσιμο τριών ετών από την ημέρα της καταστροφής.
Με την 121 σελίδων από 28-7-2010 «πρόταση-καταπέλτη», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών (λόγω ειδικής αρμοδιότητας) οι:
α) Σοφία Νικολοπούλου, οικοκυρά, κάτοικος Παλαιοχωρίου Ζαχάρως Ηλείας, β) Χαράλαμπος Καφύρας, νομάρχης Ηλείας, γ) Πανταζής Χρονόπουλος, δήμαρχος Ζαχάρως, δ) Νικόλαος Μιχαλόπουλος, αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ε) Παναγιώτης Τσούρας, εποχικός πυροσβέστης και στ) Φώτιος Παππάς, τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι ανωτέρω προτείνεται να παραπεμφθούν για τα αδικήματα:
α) του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, β) του εμπρησμού από αμέλεια πραγμάτων και γ) της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και ειδικότερα 36 ανθρώπων, που κάηκαν ζωντανοί στις 24-8-2007. Η εισαγγελική πρόταση θα εισαχθεί ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο και θα αποφασίσει ποιοι τελικά και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Εφετείο Πατρών (λόγω ειδικής διαδικασίας).
Οπως είχε αποκαλύψει η «Ε» για τα 26 θύματα στην Αρτέμιδα Ζαχάρως (τα υπόλοιπα θύματα κάηκαν σε άλλα σημεία της περιοχής) η αντεισαγγελέας Πύργου είχε αρχικά αποφασίσει να τεθεί η υπόθεση, με σχετική διάταξή της, στο αρχείο, διότι δήθεν δεν βρήκε για κανέναν αρμόδιο ποινικές ευθύνες. Ομως κατά της διάταξης, οι Γεώργιος Παρασκευόπουλος (πατέρας, σύζυγος και υιός των 6 τραγικών θυμάτων μελών της οικογένειάς του) και η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδελφή του εποχικού πυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου, άσκησαν σχετικές προσφυγές ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Πατρών οι οποίες έγιναν δεκτές. Την υπόθεση έχει αναλάβει και χειρίζεται νομικά το δικηγορικό γραφείο Αθηνών του Αντώνη Φούσα, με συνεργάτες τους Εμμ. Σταύρου και Δημ. Κουσιουρή. Και οι τρεις δικηγόροι πιστεύουν στις μεγάλες ευθύνες των αρμοδίων, που θα πρέπει -όπως λένε- να τιμωρηθούν. Με αφορμή την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Φούσας δήλωσε στην «Ε»:
«Η εισαγγελική πρόταση είναι απολύτως δίκαιη και στηρίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία. Οι συγγενείς των θυμάτων, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, αξιώνουν ηθική δικαίωση και ασφαλώς τιμωρία όσων επέδειξαν εγκληματική και πρωτοφανή αδιαφορία και έλλειψη ευαισθησίας στις ανθρώπινες ζωές, αλλά κατέστησαν, κατά πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο, και επιλήσμονες των υποχρεώσεών τους».
Οι ευθύνες
Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου Παναγιώτη Μεϊδάνη, οι ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην υπόθεση εντοπίζονται στα εξής εννέα σημεία:
1 Δεν έλαβαν εγκαίρως τα προβλεπόμενα μέτρα, σύμφωνα με το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» για την πρόληψη και κατάσβεση της πυρκαγιάς και για τη διάσωση των ανθρώπων.
2 Ενώ την παραμονή (23/8/2007) της πυρκαγιάς (24/8/2007) εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πολ. Προστασίας (γ.γ. Αν. Φούρλας) το με ίδια ημερομηνία κατεπείγον έγγραφο, περί του ότι την επόμενη ημέρα (24/8) υπάρχει μέγας κίνδυνος και στον Νομό Ηλείας να υπάρξουν μεγάλες φωτιές και ότι θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός που προβλέπεται από το σχέδιο «Ξενοκράτης», αυτοί (νομάρχης Ηλείας, δήμαρχος Ζαχάρως και όργανα της Πυροσβεστικής) αγνόησαν τελείως το έγγραφο αυτό, όπως και το σχέδιο «Ξενοκράτης» και δεν προέβησαν εγκαίρως σε καμιά προληπτική ενέργεια και ιδίως δεν μερίμνησαν, όπως είχαν εκ του νόμου υποχρέωση, για τη διάσωση των κινδυνευόντων κατοίκων.
3 Δεν συγκάλεσαν αμέσως, όπως επίσης είχαν υποχρέωση από το σχέδιο «Ξενοκράτης», το ΣΝΟ (Συντονιστικό Νομαρχιακό Οργανο) στο πλαίσιο της νομαρχίας και το ΣΤΟ (Συντονιστικό Τοπικό Οργανο) στο πλαίσιο του δήμου, προκειμένου να σχεδιασθεί και να συντονιστεί ο τρόπος κατάσβεσης εν τη γενέσει τής τυχόν πυρκαγιάς και ιδίως για τη διάσωση των κινδυνευόντων κατοίκων των καιόμενων περιοχών.
4 Χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως τρεις εποχικοί πυροσβέστες ως πλήρωμα του καταστραφέντος πυροσβεστικού οχήματος, ενώ θα έπρεπε, οπωσδήποτε και βάσει του νόμου, να υπάρχει ως επικεφαλής και ένας έμπειρος μόνιμος πυροσβέστης. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού ήταν, λόγω της απειρίας του πληρώματος, να χάσει την πορεία του το εν λόγω πυροσβεστικό όχημα, να σταθμεύσει παρανόμως στη μέση του δρόμου, να μπλοκαριστούν στο συγκεκριμένο σημείο 7 επιβατηγά αυτοκίνητα και να καούν επί τόπου, τόσο τα εν λόγω αυτοκίνητα όσο και οι επιβάτες τους (σύνολο 24 στο σημείο εκείνο).
5 Δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας και ειδικότερα της εκεί υπάρχουσας εθελοντικής ομάδος «Τίμιος Σταυρός του Ερυθρού Σταυρού», για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά τις δύσκολες εκείνες στιγμές και ιδίως για τη διάσωση των ανθρώπων.
6 Δεν ενεργοποιήθηκαν, ή μάλλον αδράνησαν προκλητικά, τα προβλεπόμενα γραφεία Πολιτικής Προστασίας, τόσο της Νομαρχίας όσο και του Δήμου Ζαχάρως, για να εφαρμόσουν το σχέδιο «Ξενοκράτης» και για τη διάσωση των κατοίκων που κινδύνευαν από την πυρκαγιά.
7 Διότι, επίσης, η φωτιά στο σπίτι της Νικολοπούλου στο Παλαιοχώρι Ζαχάρως εμφανίστηκε και έγινε ορατή περί ώρα 2.15 και, όμως, ο υπεύθυνος και αρμόδιος πυροφύλακας Μίνθης Ζαχάρως δεν την αντελήφθη καθόλου και, επομένως, δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως ο Πυροσβεστικός Σταθμός Κρεστένων για να δράσει αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι για τη φωτιά αυτή ειδοποιήθηκε την ώρα 14.40, δηλ. πολύ καθυστερημένα, πρώτα ο Πυροσβεστικός Σταθμός Κρεστένων από κάποιον ιδιώτη και μετά ο εν λόγω πυροφύλακας Μίνθης, από τον σταθμό Κρεστένων. Οπως ήταν φυσικό, το ειδικά σταθμευμένο εκεί κοντά πυροσβεστικό όχημα άργησε 25 και πλέον λεπτά (διότι τότε ειδοποιήθηκε) να ξεκινήσει για κατάσβεση, αλλά τότε ήταν πολύ αργά. Είναι δε αξιοπρόσεκτο, αυτό που αναφέρεται από πολλούς πυροσβέστες της περιοχής, ότι δηλ. εάν 10-15 λεπτά νωρίτερα είχαν ειδοποιηθεί και επενέβαινε το πυροσβεστικό όχημα, θα έσβηνε η φωτιά στο σπίτι της Νικολοπούλου, και δεν θα επεκτεινόταν αυτή στα δάση με τις τραγικές συνέπειες.
Ετσι, αποδεικνύεται ότι ή ο πυροφύλακας Μίνθης δεν ήταν στη θέση του, οπότε υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες, ή είχε κοιμηθεί, ή με κάτι άλλο άσχετο ασχολούνταν, οπότε και πάλι οι ευθύνες του ιδίου και των προϊσταμένων του είναι τεράστιες και πάντως είναι ποινικά υπεύθυνοι για τον τραγικό θάνατο τόσων ανθρώπων.
Κανένας συντονισμός
8 Διότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο και κανένας συντονισμός διάσωσης των ανθρώπων και μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν οι πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια για τον τρόπο βοήθειας και διάσωσης των κατοίκων. Ετσι αφέθηκαν στην τύχη τους, επικράτησε πλήρης πανικός, έφυγαν μόνοι τους και οδηγήθηκαν στον θάνατο και στην καταστροφή.
9 Τέλος, από τον νομάρχη, τον δήμαρχο και την τοπική Πυροσβεστική δεν είχαν ληφθεί από πριν τα κατάλληλα μέτρα πυρασφάλειας, δεν είχαν ανοιχτεί και δεν είχαν καθαριστεί οι αγροτικοί και οι δασικοί δρόμοι και δεν είχαν διαμορφωθεί κατάλληλες αντιπυρικές ζώνες, αλλά και οι υπάρχουσες δεν είχαν καθαριστεί.
Οπως σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση, όλες οι άνω παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων του Δημοσίου συνετέλεσαν αιτιωδώς στο να βρουν τραγικό θάνατο όλα τα παραπάνω θύματα.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Πρώην Υπουργός πάλεψε με ληστές!

Στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη στην Αλέξανδρούπολη εισέβαλλαν το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι αλλά έφυγαν άπραγοι καθώς ο πρώην υφυπουργός δε δίστασε να.. παλέψει μαζί τους!

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τις 22.30 το βράδυ και - σύμφωνα με την αστυνομία- οι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι του κ. Φωτιάδη από ανασφάλιστη πόρτα. Φορώντας πλαστικά γάντια και με καλυμμένα πρόσωπα, οι δράστες προσπάθησαν να εκφοβίσουν την οικογένεια του πρώην υφυπουργού αλλά και τον ίδιο κρατώντας όπλα.

Ο ίδιος, όμως, με ψυχραιμία και θάρρος άρπαξε ένα κάθισμα και το πέταξε στον ένα δράστη ενώ και η σύζυγος του άρχιζε να τους φοβερίζει λέγοντας ότι το σπίτι έχει κάμερες κλειστού κυκλώματος που συνδέονται απευθείας με την αστυνομία.

Παράλληλα, ο υιός του πρώην υφυπουργού μπήκε στο μπάνιο του σπιτιού και -αφού κλείδωσε την πόρτα- πήδηξε από το παράθυρο και κάλεσε την αστυνομία.

Οι κακοποιοί πανικόβλητοι ματαίωσαν τα σχέδια τους και τράπηκαν σε φυγή!

Ο ίδιος ο κ. Φωτιάδης δήλωσε στο κανάλι Δέλτα της Θράκης «Εισέβαλλαν ενώ βρισκόμουν στο καθιστικό με τη σύζυγο μου. Ευτυχώς δεν πανικοβληθήκαμε και εγώ σήκωσα ένα κάθισμα και τους το πέταξα. Ήταν μια αντίδραση ενστικτώδης αλλά όχι συνετή. Ήταν οπλισμένοι και θα μπορούσαν να μου κάνουν κακό, ίσως και να ήταν ανοησία αυτό που έκανα εν τέλει» σημείωσε ο πρώην υφυπουργός ενώ σχετικά με τους δράστες ανέφερε πως «ήταν τρεις με τέσσερις ενώ από τις λίγες κουβέντες που είπαν στα ελληνικάφάνηκε πως ήταν ξένοι».

Αναβίωση των αρχαίων Ηραίων στο Πυθαγόρειο Σάμου

Για τέταρτη συνεχή χρονιά αναβίωσαν τα αρχαία Ηραία στο Πυθαγόρειο, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ένα αθλητικό δρώμενο, το οποίο πάει σε βάθος 2.200 χρόνων, στη Σάμο. Οι Αθλητικοί γυναικείοι αγώνες λάμβαναν χώρα κάθε 4 χρόνια και ήταν αφιερωμένοι στην θεά Ήρα.

Στο πλαίσιο της αναβίωσης, εκατοντάδες κοπέλες, ιέρειες, υποδέχονται τις αθλήτριες του νυχτερινού αγώνα δρόμου από τον αρχαίο ναό της Ήρας ως το λιμάνι Πυθαγορείου, όπου γίνεται η αφή της φλόγας με πλούσια ηχητικά, φωτιστικά και τεχνολογικά εφέ.

Οι αθλήτριες μεταφέρουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και των πανανθρώπινων αξιών που εκπροσωπεί το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Μετά την τελετή υποδοχής των αθλητριών ακολούθησε χοροθέατρο της Αλεξάνδρας Δανιήλ με φωτιστικά, οπτικά και τεχνολογικά εφέ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την Σάμο και συγκεντρώνει αρκετούς φίλους από πολλές γωνιές του εξωτερικού.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Εβδομηντάχρονος ασελγούσε σε κοριτσάκι 6 ετών!!!

Σοκ και αηδία ένοιωσαν οι έμπειροι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ακούγοντας τον 70χρονo που συνελήφθη χθες με την κατηγορία της ασέλγειας σε ένα κοριτσάκι μόλις 6 χρόνων.
 
Xθές το βράδυ λοιπόν, ο 70χρονος μετέβει στην παιδική χαρά Ηγουμενίτσας, οπού γνώριζε ότι έπαιζε η 6χρονη κόρη του φίλου του.
 
Αφού βρήκε το 6χρονο κοριτσάκι, με την πρόφαση ότι θα του αγόραζε παγωτό, το παρέσυρε στο πατάρι του Super Market "ΞΕΝΟΣ", το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν άδειο από κόσμο.
 
Εκεί ο 70χρονος αφού αφαίρεσε το εσώρουχο του αθώου κοριτσιού, θώπευσε τα γεννητικά της όργανα, ενώ στην συνέχεια έβαλε τα δάχτυλά του εντός το Αιδοίου άλλα και του πρωκτού της μικρής.
 
Η 6χρονη φεύγοντας τρομαγμένη, πήγε στο σπίτι της, όπου και έσπασε την σιωπή της, εξιστορώντας στον Πατέρα της τα όσα συνέβησαν πριν λίγο καθώς και ότι το ίδιο πράγμα είχε συμβεί και πριν λίγες ημέρες.
 
Ο πατέρας κράτησε την ψυχραιμία του και αποφάσισε να πάει στην Αστυνομία και να καταγγείλει το γεγονός.Το 70χρονο ΤΕΡΑΣ συνέλαβαν άντρες της Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, στις 22:00 το βράδυ, έξω από το σπίτι του.

Με στοιχεία από το ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Αναρτήθηκε από epirusgate

38χρονη είχε οπλοστάσιο

Στη σύλληψη μιας 38χρονης για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου Ηρακλείου. Η αστυνομία αναζητά και τον 44χρονο σύζυγό της, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι, δράστες εμπορεύονται από κοινού όπλα και πυρομαχικά και συντονισμένη επιχείρηση, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην οικία των ανωτέρω δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • * Τρία εύχρηστα πιστόλια των 9 mm (-1- Clock Αυστρίας, -1- MOD Ιταλίας και -1- CZ Τσεχίας).
  • * Ένα εύχρηστο πιστόλι των 40 mm ( Clock Αυστρίας).
  • * Ένα εύχρηστο περίστροφο ( Magnum - Smith & Wesson U . S . A .).
  • * Ένα εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο 7,62Χ39 (Καλάσνικοφ).
  • * Οχτώ κυνηγετικά όπλα (-3- καραμπίνες και -5- δίκαννα), για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
  • * 932 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.
  • * 50 κροτίδες.
  • * 19 κάλυκες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων
  • * Μία ξιφολόγχη
  • * Διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων (κοντάκια, λαβές, γεμιστήρες με κιτία μεταφοράς πυρομαχικών).
Σε βάρος της 38χρονης σχηματίστηκε δικογραφία από την Υ.Α. Ηρακλείου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΙΕΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ:Ενα τίμιο ξύλο...

http://s.enet.gr/resources/2010-08/20-14-thumb-large.jpg
Για καλή γεύση το κρασί χρειάζεται καλό βαρέλι, όπως και η φέτα θέλει ξύλινο βαρέλι για να έχει ποιότητα. Οι πρώτοι που το γνωρίζουν είναι οι βαρελοποιοί του Μετσόβου, γι' αυτό προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση.Για να επιβιώσουν όμως οι οκτώ βιοτεχνίες κατασκευής βαρελιών που λειτουργούν στην περιοχή -οι μοναδικές που απέμειναν στην Ελλάδα- χρειάζονται μέτρα και εκσυγχρονισμός, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαρελοποιών Ηπείρου, Τιμολέων Δάλλας.Γι' αυτό, βάσει του επιχειρησιακού προγράμματος «Διά Βίου Μάθηση», πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο, με τη στήριξη του Δήμου Μετσόβου και του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας, 10ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο -φημισμένο για το κρασί που παράγει- Μπορντό της Γαλλίας.Συμμετείχαν 30 βαρελοποιοί από το Μέτσοβο, με συνοδούς τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. Γεράσιμο Παπαηλία και τον γεωπόνο - σύμβουλο πιστοποίησης, Δημήτρη Παπαδόπουλο.«Επισκεφθήκαμε παραδοσιακά βαρελοποιεία και οινοποιεία για να μάθουμε και να εφαρμόσουμε στις βιοτεχνίες μας την τεχνοτροπία τους και να γνωρίσουμε για την επίδραση του βαρελιού στην ποιότητα του οίνου, την προμήθεια του ξύλου, τον τρόπο παραγωγής και τον τρόπο καψίματος των βαρελιών», μας είπε για την εμπειρία τους ο κ. Δάλλας.Για όλα αυτά όμως, πρόσθεσε, πρέπει να ληφθούν μέτρα και να δοθούν κίνητρα, διαφορετικά θα σταματήσει η κατασκευή ξύλινου βαρελιού.

Για τη φέτα
Ως σοβαρό ζήτημα ανέδειξε και τη διακίνηση στην αγορά της βαρελίσιας φέτας σε πλαστικά δοχεία, κάτι που είναι παράνομο και παραπλανά τους καταναλωτές, «γιατί τη διαφημίζουν για βαρελίσια και την πωλούν σε πλαστικά. Αν δεν γίνουν αυστηροί έλεγχοι, πολλές βιοτεχνίες θα αναγκαστούν να κλείσουν».Ο γεωπόνος - σύμβουλος πιστοποίησης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, αναφέρεται στις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο κλάδος, στηρίζοντας οικονομικά την ορεινή περιοχή του Μετσόβου, διατηρώντας την πολιτιστική μας ταυτότητα και συνεχίζοντας την παράδοση, για να επισημάνει ότι ο Σύλλογος Βαρελοποιών και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων (με τη βοήθεια της Ηπειρος Αναπτυξιακή Α.Ε.) κατέθεσαν προτάσεις για:
-Χρηματοδότηση του κλάδου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
-Δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου, όπου θα μεταφερθούν σε κατάλληλες συνθήκες και με κόστος σημαντικά μειωμένο όλες οι βιοτεχνίες της περιοχής.
-Δημιουργία φορέα συνένωσης βιοτεχνιών, για την απόκτηση κοινών εγκαταστάσεων, με ιδιαίτερο χώρο για κάθε επιχείρηση, αλλά και ενιαίους χώρους για ορισμένα από τα στάδια παραγωγής-επεξεργασίας και αποθήκευσης.
-Δημιουργία μουσείου βαρελοποιίας και εκθεσιακού χώρου, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή και τον νομό.
-Συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα για τη μετάδοση τεχνογνωσίας στους βαρελοποιούς, ειδικά σε θέματα ωρίμανσης τυριού και παλαίωσης οίνου.
-Δημιουργία σχολής βαρελοποιίας. Στην Ευρώπη (Γαλλία, Ισπανία) λειτουργούν ανάλογες σχολές που παρέχουν τεχνογνωσία.
-Πιστοποίηση των επιχειρήσεων και των προϊόντων, ώστε ο χρήστης να γνωρίζει στοιχεία της παραγωγικής διαδικασίας, όπως την προέλευση του ξύλου, την τεχνική της κατασκευής του βαρελιού, την ταυτότητά του και τον τρόπο χρήσης του. Ετσι θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτή και το μετσοβίτικο βαρέλι θα αποκτήσει δική του ετικέτα, διαφοροποιούμενο από εκείνα του εξωτερικού.

enet

Τα έργα τους,τα χάλια τους...

Θαυμάστε κατάντια δρόμου λίγους μόνο μήνες μετά την παράδοσή του. Αδιάψευστος μάρτυς η φωτογραφία η οποία ελήφθη αρχές Αυγούστου κατά τη διέλευσή μου από δρόμο στα ορεινά της Άρτας, που διέρχεται από τη Ράμια, τη γέφυρα Τζαρή, με κατεύθυνση τη Σκούπα. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό βρίσκεται σ΄αυτήν την κατάσταση, ούτε πότε θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίας στο επικίνδυνο σημείο. Αυτό που γνωρίζω είναι πως η καταστροφή του οδοστρώματος λίγο σχετικά καιρό από την κατασκευή του είναι απαράδεκτο γεγονός και θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο παραλαβών το έργο. Να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και στους ίδιους τους κατασκευαστές και τους τεχνικούς της Νομαρχίας που επέβλεψαν και παρέλαβαν το έργο,αλλά και την έχουσα την εποπτεία υπηρεσία τους και να υποχρεωθούν στην ανακατασκευή του οδοστρώματος, η σημερινή κατάσταση του οποίου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς, επιβάτες και οχήματα.
Μπάμπης Αρτινός

Παραδόθηκε ο δράστης της ένοπλης ληστείας

Παραδόθηκε τελικά,σήμερα το πρωί,ο 63χρονος δράστης της χθεσινής αιματηρής ληστείας.
 
Παρέδωσε επίσης και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε τη νεαρή κοπέλα,υπάλληλο του βενζινάδικου όπως και ένα μέρος από το ποσό που είχε πάρει από το ταμείο.
 
Να θυμίσουμε,πως η αστυνομία τον είχε αναγνωρίσει,μιας και η ληστεία έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
 
Λίγο πριν το κλείσιμο «χτύπησε» χθες βράδυ,ένοπλος ληστής το πρατήριο υγρών καυσίμων,που βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ Carrefour επί της οδού Σταύρου Νιάρχου στα Ιωάννινα.

Ο δράστης,ζήτησε από την υπάλληλο τις εισπράξεις και φεύγοντας την πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων,όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.Η κοπέλα σύμφωνα με τους γιατρούς,διέφυγε τον κίνδυνο.

Η λεία του δράστη είναι περίπου 12 χιλιάδες ευρώ.
 

Τρεις νεκροί σε τροχαίο στα Γιάννενα

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματισμένος, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που προκλήθηκε από μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων, στις 07.15 σήμερα το πρωί, στον εθνικό δρόμο Κόνιτσας -Ιωαννίνων, κοντά στο Καλπάκι.
 
Και οι τρεις νεκροί επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο, ενώ και ο σοβαρά τραυματισμένος στο δεύτερο.Τα αίτια της σύγκρουσης των δύο αλβανικών αυτοκινήτων ερευνά η Τροχαία.

Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας στη Χαλκίδα

Το πτώμα μιας γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη, εντόπισαν σήμερα στις 10:00 οι λιμενικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή «ΚΟΥΡΕΝΤΙ» Δήμου Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πτώμα ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 70-75 ετών και η σορός της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Στη συνέχεια αναμένεται να παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομία, καθώς και τοξικολογική εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Δύο αλλοδαπούς που επιχείρησαν να ταξιδέψουν δείχνοντας πλαστά διαβατήρια και δύο Έλληνες που διαπιστώθηκε ότι τους βοηθούσαν τσεκάροντας τα εισητήρια τους, συνέλλαβαν αστυνομικοί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ντόπιοι την προηγούμενη ημέρα, είχαν "τσεκάρει" εισιτήρια για λογαριασμό άλλων λαθρομεταναστών .

Ισχυρίστηκαν ότι έπαιρναν αμοιβή για το τσεκάρισμα και πως εργάζονταν για λογαριασμό ηρακλειώτη, του οποίου γνώριζαν μόνο το ονοματεπώνυμο.

Σε αυτόν φαίρονται να παρέδιδαν τις κάρτες επιβίβασης μετά το τσεκάρισμα των εισιτηρίων.

Βρέφος θύμα τροχαίου στη Μεσσηνία

Μωρό ενός έτους έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα σε τρακάρισμα που σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο της εθνικής οδούς Τσακώνας - Καλού Νερού στη Μεσσηνία.

Το συμβάν έγινε λίγο πριν τις πέντε το πρωί, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος πατέρας, βγήκε από το δρόμο.

Τα δύο αδέρφια του βρέφους, οκτώ και εννέα χρονών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η τροχαία Καλαμάτας διενεργεί προανάκριση.

Αίσιο τέλος για τουρίστα που χάθηκε στον Ψηλορείτη

Γερμανός, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής τηλεφώνησε στον πατέρα του επειδή χάθηκε στον Ψηλορείτη, εντοπίστηκε από την πυροσβεστική λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Τα ίχνη του 19χρονου χάθηκαν στη νότια πλευρά του Ψηλορείτη, στο Δήμο Κουρητών και ή πυροσβεστική μαζί με μονάδα της ΕΜΑΚ και ορειβάτες ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό του.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 19χρονος εντοπίστηκε, ταλαιπωρημένος μεν αλλά χωρίς πρόβλημα στην υγεία του.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

… από την Θεσσαλονίκη στην παραλία…


Aπό την Θεσσαλονίκη στην παραλία… θα βρεθεί το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης,  το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010, Ώρα 22.30 στην Προβλήτα (Λιμάνι) στην Ιτέα Φωκίδας.

Μετά από ακόμα μια πετυχημένη χρονιά στο Club Vogue της Θεσσαλονίκης, οι ΑΤΜΑ συνεχίζουν δυναμικά και αυτό το καλοκαίρι πραγματοποιώντας ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το πιο επιτυχημένο συγκρότημα της συμπρωτεύουσας, εναρμονίζεται με τις θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού και προσκαλεί το κοινό σε μια από τις πιο hot συναυλίες του Αυγούστου για ένα ξέφρενο party by the sea!

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
Πλαζ “Miami”, Ιτέα Φωκίδας
Τηλ. 22653 51134
Ώρα: 22.30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΡΤΑ:Τιμάται η μνήμη του Αγίου Κοσμά

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού θα τελεσθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ. στον περίβολο του εορτάζοντος φερώνυμου Ιερού Ναού, που βρίσκεται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Άρτας.
 
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (ή Πατροκοσμάς), ο κατ’ εξοχήν μεγάλος ιεραπόστολος της σκλαβωμένης Ελλάδας, είναι μια μεγάλη προσωπικότητα με διαχρονική αξία και σπουδαιότητα. 
 
Έχουν γραφεί πάρα πολλά κείμενα γι’ αυτόν, αλλά ακόμη παραμένει ανεξάντλητος. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις προφητείες του, το εθνεγερτικό και παιδευτικό του έργο και τις περιοδείες του, που έχουν σαν αποτέλεσμα να του αποδοθεί και ο τίτλος ιεραπόστολος.

ΟΣΕ: Τροποποιήσεις δρομολογίων 613 και ΙCity 70

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια 613 και ICity 70 του ΟΣΕ στο τμήμα Στρυμόνας – Δράμα θα πραγματοποιηθούν από 23.08.2010 έως και 27.08.2010 και από 30.08.2010 έως και 03.09.2010, λόγω εργασιών ανακαίνισης στην περιοχή του Σ.Σ. Δήμητρος της γραμμής Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης.

Στο συγκεκριμένο τμήμα η μεταφορά των επιβατών θα γίνεται με λεωφορεία. Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία που θα μεταβιβάζουν τους επιβάτες του δρομολογίου 613 δεν θα εξυπηρετούν τους Σ.Σ. Φωτολίβους, Γαζώρου και Σκοτούσας.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΝΔ: Ανακοίνωση υποψηφίων δημάρχων στη Μεσσηνία

Location of Messenia Prefecture municipalitiesImage via WikipediaΤέσσερις νέες υποψηφιότητες κλείδωσαν από τη Νέα Δημοκρατία για τις δημοτικές εκλογές στο νομό Μεσσηνίας. 


Όπως ανακοινώθηκε, η ΝΔ θα στηρίξει για το Δήμο Καλαμάτας τον νυν δημαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα, για το Δήμο Μεσσήνης τον νυν αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο, για το Δήμο Τριφυλίας τον κ. Παναγιώτη Κατσιβέλα, ιατρό και, τέλος, για το Δήμου Πύλου- Νέστορος, τον νυν αντινομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Καφαντάρη.
Enhanced by Zemanta

Μηνύσεις για συγκάλυψη κατά τριών στελεχών Λιμεναρχείου

Μηνύσεις για τη διάπραξη ενός κακουργήματος, αυτού της κατάχρησης εξουσίας, και ενός πλημμελήματος, αυτού της παράβασης καθήκοντος, υπέβαλε χθες η οικογένεια του 44χρονου ερασιτέχνη ψαρά Αρη Κουμπά εναντίον τριών στελεχών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. 

Τους κατηγορούν για «προσπάθειες συγκάλυψης» στη διερεύνηση της υπόθεσης του τραγικού ναυτικού ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον ψαρά.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε η χήρα του Αρη Κουμπά, Ειρήνη Γέραλη, μέσω του Μυτιληνιού δικηγόρου Στέλιου Κίνδερλη, η προανάκριση ενάμιση μήνα μετά το συμβάν «λιμνάζει», ενώ διαπιστώνεται ότι τελικά «ανακριτές και ανακρινόμενοι ταυτίζονται υπηρεσιακά», αφού καλούνται λιμενικοί να ελέγξουν τους συναδέλφους τους στην ίδια υπηρεσία. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση εντοπίζονται επτά πράξεις και παραλείψεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμεναρχείου.

Οπως είναι γνωστό, η βάρκα του ερασιτέχνη αλιέα συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο μετέφερε το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, από εκδήλωση στη Χίο πίσω στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το Λιμενικό Σώμα, σε δελτίο Τύπου, την πρώτη κιόλας μέρα έκανε λόγο για «ακυβέρνητο σκάφος» που «ακούμπησε» το φουσκωτό σκάφος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη η βάρκα του 44χρονου είχε συγκρουστεί με άλλο σκάφος και ακυβέρνητο έπεσε πάνω στο σκάφος του Λιμενικού.

Ο ισχυρισμός αυτός όμως φαίνεται ν' απομακρύνεται, καθώς έγγραφο της ΑΣΔΕΝ, που είδε το φως της δημοσιότητας, περιγράφει λεπτό προς λεπτό το συμβάν, αναφέρεται σε σύγκρουση. Επίσης, και ο γενικός γραμματέας που επέβαινε στο σκάφος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ημέρες μετά το ατύχημα παραδέχθηκε τη σύγκρουση, ενώ αντέκρουσε και τα περί «ακυβέρνητου σκάφους» που και ο ίδιος είχε αρχικά υποστηρίξει.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια ζητάει απαντήσεις στο ερώτημα γιατί δεν έγινε αλκοτέστ στους λιμενικούς που επέβαιναν στο σκάφος.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τι λέει ο Δήμος Μυκόνου για το οικονομικό σκάνδαλο

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Καθημερινή’’ σχετικά με το υπό δικαστική διερεύνηση οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Μυκόνου, ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Κουσαθανάς – Μέγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανάμειξη ετερόκλητων στοιχείων με στόχο τη διόγκωση του σκανδάλου και την ‘’εμπλοκή’’ σε αυτό των αιρετών, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια εφημερίδα έχει και στο παρελθόν ασχοληθεί αρνητικά με τα τεκταινόμενα στη Μύκονο είτε αυτά αφορούσαν το ΧΥΤΑ είτε άλλα θέματα, ακόμα και πολιτιστικού χαρακτήρα, τα οποία έτειναν στην απαξίωση του νησιού μας, με τη μέθοδο της υπερβολής.
Η αμφισβήτηση των ‘’αγαθών προθέσεων’’ του συγκεκριμένου – κατά τα άλλα, σοβαρού  - Μέσου Ενημέρωσης εδράζεται στο γεγονός της αδικαιολόγητης κατά την άποψη μας, άγνοιας σημαντικών στοιχείων της υπόθεσης και αναφέρω:
1. Η υπόθεση αφορά τη  διερεύνηση της ορθής σύνταξης των βεβαιωτικών καταλόγων, αν επιβλήθηκαν πρόστιμα τα έτη 2002, 2003 και 2004, εποχή που δεν ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου ούτε είχα σχετική αρμοδιότητα ως Αντιδήμαρχος.
2.  Από το 2005 μέχρι σήμερα δεν έχουν χαθεί έσοδα του Δήμου.
3. Οι παλαιοί οφειλέτες που είχαν εγγραφεί στους βεβαιωτικούς καταλόγους, έχουν κάνει χρήση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών που είχε ως καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2010 οπότε και προσήλθαν για εξόφληση ή ρύθμιση των χρεών τους.
4. Δεν έχω καμία ανάμειξη ή συμμετοχή σε off shore εταιρεία.
5. Το κατηγορητήριο έχει εκδοθεί από την Εισαγγελία και δεν περιλαμβάνει κανέναν αιρετό (ούτε Δημάρχους, ούτε Αντιδημάρχους).
Είναι πραγματικά, απορίας άξιο πώς μια εφημερίδα σπιλώνει συνειδήσεις ασύστολα, πολύ περισσότερο όταν ένα από τα διευθυντικά της στελέχη όχι μόνο κατάγεται από το νησί, αλλά έχει και ανάμειξη μέσω συγγενικών του προσώπων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που διεκδικούν τον Δήμο Μυκόνου και συνεπώς, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις».

Γιορτή λαδιού την Κυριακή στην Πάργα

To σήμα κατατεθέν της περιοχής τους που δεν είναι άλλο από το εκλεκτό λάδι θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες οι φορείς του Δήμου Πάργας.Η γιορτή Λαδιού θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 22 Αυγούστου στην παραλία της Πάργας με την συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς και την στήριξη της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, της Δημοτικής Αρχής, του Λιμενικού Ταμείου κα άλλων Συλλόγων.Στόχος είναι οι εκατοντάδες ελληνες και ξένοι τουρίστες που αυτή την εποχή παραθερίζουν στην Πάργα να γνωρίσουν το εκλεκτό προιόν και θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να το γευτούν αφού η ΕΑΣ Πρέβεζας θα διαθέσει δωρεάν μπουκάλια με λάδι.Την εκδήλωση , η οποία θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, θα πλαισιώσει μουσικά η Ορχήστρα Ακριόνιοι των Βασίλη Δόση και Βαγγέλη Σκάρπου η οποία αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να συνδράμει την γιορτή.Στόχος των διοργανωτών είναι η πρώτη αυτή γιορτή να αποτελέσει θεσμό και να πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην Πάργα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...