Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Σε Γιάννενα και Άρτα αύριο ο Κώστας Σκανδαλίδης

Την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης θα επικοινωνήσει στην περιφέρεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται στα Ιωάννινα.Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργού, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 2 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Du Lac».
 
Το απόγευμα ο κ. Σκανδαλίδης,θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην Άρτα,στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράτης "Ήπειρος,Τόπος να Ζείς".

Υπό μερικό οι πυρκαγιές στα Χανιά

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κίσαμο καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4.30 το απόγευμα στον Πλάτανο. Με τη βοήθεια των ανέμων η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και έφτασε μέχρι τα Φαλάσαρνα. 

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου οι οποίες κατάφεραν πριν από λίγο να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πυροσβεστών, η φωτιά έως εκείνη την ώρα είχε αποτεφρώσει συνολικά 80 στρέμματα: 40 δασικής και 40 γεωργικής έκτασης.

 Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος έξι οχήματα με 19 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, 7 μέλη του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής αλλά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Μικρότερη ήταν η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις περιοχές Θυμιά και Σπηλιάρια των Κεραμειών Χανίων. Στις 9 το βράδυ είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο αφού είχε προλάβει να κάψει πέντε στρέμματα γεωργικής και δύο δασικής έκτασης. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

«Απαιτείται εγρήγορση για την εφαρμογή των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ»

Με αριθμούς που εξωραϊζουν την κατάσταση αλλά είναι φανερό ότι δεν δίνουν ουσιαστική λύση στην επιχειρηματική ύφεση που πλήττει ιδιαίτερα την Αχαϊα, επιχειρεί να υπερασπίσει η Κυβέρνηση την πολιτική της για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
Ο Βουλευτής επανηλλειμμένως παρενέβη στην τέως Υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για την πορεία προγραμμάτων εγγύησης χαμηλότοκων δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ. Δάνεια που χορηγούνται για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών αλλά και για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειχειρήσεων. Δάνεια που άρχισαν να εφαρμόζονται τον προηγούμενο Μάϊο.
Η κ. Κατσέλη απάντησε «ψέλιζοντας» ότι ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί ικανοποιητικό, αντιπροσωπευτικό στατιστικό δείγμα και επικαλέστηκε τα στοιχεία που είχε… πρόχειρα στη διάθεσή της για άλλα προγράμματα.
Βρίσκεται στην πρώτη φάση υλοποίησης του Προγράμματος «Εγγύηση και Επιδότηση Επιτοκίου Δανείων Κεφαλαίου Κίνησης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» και υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το ΤΕΜΠΜΕ σε συνεργασία με τραπεζικά Ιδρύματα.
Επίσης, ήδη υλοποιείται η δεύτερη φάση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ που αφορά στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η κ. Κατσέλη απάντησε επίσης ότι στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ, υλοποιούνται τα προγράμματα «Νεανική Επιχειρηματικότητα»
Επίσης προκηρύχθηκαν τα προγράμματα: «Πράσινη Επιχείρηση 2010» με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ, «Πράσινες Υποδομές 2010» με προϋπολογισμό 30.000.000 ευρώ, «Ένδυση και Υπόδηση -Νέες Προοπτικές» με προϋπολογισμό 15.000.000,00 ευρώ και «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» με προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ για την ενίσχυση μεταποιητικών επιχειρήσεων που απασχολούν έως και 50 εργαζόμενους.
«Η Κυβέρνηση ομολογεί ότι είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργώντας το ΤΕΜΠΜΕ και γι’αυτό συνεχίζει να το εφαρμόζει.
Δεν έχει δικές της λύσεις.
Αλλά και ότι «αντιγράφει», το κάνει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και μάλλον χωρίς πίστη,α φού εφαρμόζει πολιτικές που πολέμησε. Δεν υπάρχει φοβάμαι περιθώριο βελτίωσης για αυτή την Κυβέρνηση.

Επισκοπικό Δικαστήριο για τον "παπά-Καλάσνικοφ"

 Την άμεση παρέμβαση της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας προκάλεσε η πρωτοφανής υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 37χρονο ιερέα από τη Μεσσαρά, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του σε αρπαγή επιχειρηματία και πυροβολισμούς στο κέντρο των Μοιρών.

Η Ιερά Μητρόπολη γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή της ότι συγκάλεσε το Επισκοπικό Δικαστήριο για τον νταή κληρικό της προκειμένου να ενεργήσει όσα προβλέπει ο νόμος, μετά την κοινοποίηση και αποστολή υπηρεσιακών εγγράφων από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και την Εισαγγελία Ηρακλείου, η οποία έχει εκδώσει εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της αρπαγής του 52χρονου ελαιοχρωματιστή από την κεντρική πλατεία των Μοιρών.

Ο άγιος Γορτύνης Μακάριος αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κρήτης, αλλά και ο νόμος που παραπέμπει στα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια αφότου ενημερώθηκε επισήμως για την υπόθεση και τις πράξεις του ιερωμένου. Το Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο συγκαλείται σπάνια, αποτελείται από τον μητροπολίτη και δύο κληρικούς που ορίζονται κάθε χρόνο από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Η ψήφος των δύο κληρικών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε αντίθεση με την καταλυτικής σημασίας ψήφο του ιεράρχη. Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβάλλει το Επισκοπικό Δικαστήριο είναι ο ιερέας να τεθεί σε αργία μέχρι 18 μήνες.

Ετσι, ο 37χρονος ιερέας, που εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος μαζί με τον μικρότερο αδελφό του που συμμετείχε στο επεισόδιο, εκτός από την Ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθεί αντιμέτωπος και με την Εκκλησιαστική.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση «Κρήτη 2010»

Εγκαινιάζεται αύριο, η 9η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2010», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), στις Γούρνες Ηρακλείου. Συμμετέχουν 63 εκθέτες απ όλη την Ελλάδα, σε μία εκθεσιακή επιφάνεια 1250 τ.μ. 

    Μετά από έναν χρόνο απουσίας, η διοργανώτρια ΔΕΘ ΑΕ επανέρχεται στο νησί με ανανεωμένους στόχους και έμφαση στην καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που ανθίσταται στην κρίση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου.

   Συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Λασιθίου, Κορίνθου, Λάρισας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιχειρήσεις - μέλη τους, η Περιφέρεια Κρήτης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο όμιλος ΟΤΕ.

  Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η Ντόρα στη "Μαχη για την Κρήτη"

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια είχε δεδομένους τους Κρήτες αλλά και τη ΝΔ που είναι πλέον ένα άλλο κόμμα, εξαπέλυσε από τα Χανιά ο επικεφαλής της παράταξης «Μάχη για την Κρήτη» κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Αλικιανό του δήμου Μουσούρων, τόνισε με έμφαση ότι ο συνδυασμός δημιουργήθηκε για να δώσει διέξοδο στους πολίτες της Κρήτης, που «σήμερα νιώθουν ότι δεν εκπροσωπούνται από κανένα κομματικό φορέα, να εκφραστούν και παράλληλα να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα».
Ένα μήνυμα που όπως σημείωσε αφορά και στα δύο μεγάλα κόμματα εξαιτίας της πολιτικής που  έχουν χαράξει μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ πέρα από ότι αδίκησε την  Κρήτη λόγω της σιγουριάς που είχε στην ψήφο των πολιτών, εμφανίζεται όπως   υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μάχη για την Κρήτη» κατώτερη των περιστάσεων.
«Επειδή δεν τολμά να υλοποιήσει τις μεγάλες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, στοχοποιεί αποκλειστικά το εισόδημα των πολιτών.
 Ενώ προχωρά στο κόψιμο μισθών και συντάξεων – το οποίο εμφανίζει ως όρο του μνημονίου – δεν κάνει το ίδιο με τις επίσης υποχρεωτικές μεταρρυθμίσεις, επειδή φοβάται να συγκρουστεί με το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» των συντεχνιών.
 Κοροϊδεύει τον κόσμο και πρέπει να πάρει ένα ισχυρό μήνυμα».
«Από την άλλη η ΝΔ, συμπλήρωσε, την οποία εγώ τουλάχιστον, αλλά και πολλοί από σας υπηρετήσαμε για 10ετίες, είναι πλέον ένα άλλο κόμμα.
Καθημερινά συναντώ στο δρόμο – και είμαι βέβαιος ότι συναντάτε κι εσείς – ψηφοφόρους που λένε ότι με αυτή τη ΝΔ αισθάνονται ότι κάτι έχει σπάσει μέσα τους».
Η παράταξη «Μάχη για την Κρήτη» δίνει φωνή και προοπτική σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους τους φίλους  της ΝΔ που τιμούν την ευρύτερη παράταξη, αλλά δεν χαρίζουν τους αγώνες και την ιστορία τους στη σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και δεν συμβιβάζονται μαζί της.
Και αυτοί είναι πολλοί!
 Ο κ. Γιαννουλάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή κατεύθυνσης της ΝΔ, που έχει πλέον μια ανεύθυνη ηγεσία η οποία  ενδιαφέρεται μόνο για τη δικής της επιβίωση.
«Δεν σκύψαμε το κεφάλι σε δύσκολες εποχές, δεν θα το σκύψουμε ούτε τώρα!», τόνισε.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας αφορούσε και στις νέες προκλήσεις ενόψει Καλλικράτη αλλά και στα έργα υποδομής του νησιού που είτε εξαγγέλλονται και δεν γίνονται είτε  υλοποιούνται με ρυθμούς χελώνας.
 Κλείνοντας την ομιλία του έδωσε το σύνθημα   του προεκλογικού αγώνα τονίζοντας «προχωράμε ελεύθερα και περήφανα άλλωστε δεν είναι τυχαίο το έμβλημα του συνδυασμού που είναι ο  σταυραετός της Κρήτης . Ένα σύμβολο ελευθερίας και περηφάνιας».
Στην ομιλία της η κ. Ντόρα  Μπακογιάννη  τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα  εδώ από την Κρήτη ξεκινάει κάτι καινούργιο, γεμάτο ελπίδες και οράματα. Για μια Κρήτη δυνατή μια Κρήτη διεκδικητική, μια Κρήτη που θα πάρει τη θέση που της  αξίζει.
Ο συνδυασμός «Μάχη για την Κρήτη» είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός μακριά από πολιτικές ντιρεκτίβες και εκφράζει το νέο και  ελπιδοφόρο μήνυμα που όλοι έχουμε ανάγκη».  

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η νέα χορευτική χρονιά μόλις ξεκίνησε.

Μετά από ένα «θερμό» και άκρως δημιουργικό καλοκαίρι για τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας, τα οποία πήραν μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις, οι χορευτές καλωσόρισαν τη νέα χορευτική περίοδο.
Συγκεκριμένα η έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου 2010- 2011 έγινε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο χώρο εκμάθησης των χορών, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 17α. Φυσικά εκτός από την επίσημη έναρξη της χορευτικής περιόδου έγινε και η εκκίνηση της προετοιμασίας των χορευτικών για τη συμμετοχή τους σε δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο Σύλλογο, διδάσκονται δωρεάν παραδοσιακοί, λαϊκοί και ευρωπαϊκοί χοροί από καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους χοροδιδασκάλους, για παιδιά και ενήλικες (τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων). Απόδειξη της καλής λειτουργίας και του πλούσιου πολιτιστικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί ο Σύλλογος αποτελεί η πρωτοφανής συμμετοχή κόσμου (άντρες, γυναίκες και παιδιά) ανεξαρτήτως του τόπου καταγωγής τους.
Η προσπάθεια και το έργο του Συλλόγου συνεχίζονται αμείωτα και φέτος με εντονότερο ζήλο και μεράκι. Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ημέρα από 6μ.μ. έως 10 μ.μ. στην Παπαδιαμαντοπούλου και στα τηλέφωνα 2610-272722 και 6972296949.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 2010-2011


ΚΥΡΙΑΚΗ
1η Αίθουσα
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα παιδικό.
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα περσινών αρχαρίων, «χοροί από όλη την Ελλάδα».
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα Ευρωπαϊκών χορών προχωρημένων.
9.00 – 10.15 μ.μ.: Πρώτο τμήμα παραστάσεων.
2η Αίθουσα
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα»
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τρίτο τμήμα παραστάσεων
ΔΕΥΤΕΡΑ
1η Αίθουσα
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί Λαϊκοί»
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα περσινών αρχαρίων. «χοροί από όλη την Ελλάδα»
8.00 – 9.00 μ.μ.: Δεύτερο τμήμα παραστάσεων
9.00 – 10.15 μ.μ.: Τμήμα Ευρωπαϊκών-Λαϊκών αρχαρίων
2η Αίθουσα
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα»
ΤΡΙΤΗ
1η Αίθουσα
7.00 – 8.15 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
8.15 – 9.30 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων Ευρωπαϊκών χορών.
9.30 – 10.00 μ.μ.: Οριεντάλ.
2η Αίθουσα
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
ΤΕΤΑΡΤΗ
1η Αίθουσα
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα προχωρημένων «χοροί Λαϊκοί».
8.00 – 9.00 μ.μ.: Δεύτερο τμήμα παραστάσεων.
9.00 – 10.15 μ.μ.: Πρώτο τμήμα παραστάσεων.
2η Αίθουσα
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τρίτο τμήμα παραστάσεων.
9.00 – 10.15 μ.μ.: Τμήμα Ευρωπαϊκών-Λαϊκών αρχαρίων.
ΠΕΜΠΤΗ
1η Αίθουσα
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα προχωρημένων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
9.30 – 10.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων Ευρωπαϊκοί χοροί.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Προετοιμασία εκδηλώσεων … Παραστάσεων.
ΣΑΒΒΑΤΟ: Θα ανακοινωθούν άλλες δραστηριότητες, όπως Χορωδία, Μουσικά Όργανα, Γυμναστική, κλπ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους. Γι’ αυτό φροντίστε εγκαίρως για την εγγραφή σας.

Αυτοκτονία 17χρονου μαθητή στην Πάτρα

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας η μυστηριώδης αυτοκτονία ενός 17χρόνου μαθητή του 5ου Λυκείου Πατρών. Ο μαθητής βρέθηκε στις 7.30 το πρωί νεκρός, σε χωράφι δίπλα από το σπίτι του, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στο Γηροκομείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών ο θάνατός του επήλθε στις 2 τα ξημερώματα. Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, παραμένουν αδιευκρίνιστοι προς το παρόν, ωστόσο ο νεαρός δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεκαεφτάχρονος μαθητής, χθές το βράδυ, είχε συνάντηση με φίλο του και έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετος. Οι δικοί του, οι φίλοι του αλλά και οι συμμαθητές του είναι συντετριμμένοι και αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάγκαζε σε όργια τα ανήλικα παιδιά της

Διαστροφή χωρίς όρια. Φρίκη που δεν τη χωρά o ανθρώπινος νους! Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ρόδου εκδικάστηκε μια πρωτοφανής ιστορία. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε η μάνα-τέρας που επέτρεπε στον φίλο της να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τα τρία ανήλικα παιδιά της! Δίπλα της καθόταν ένας 29χρονος Ροδίτης ο οποίος ανάγκαζε τους τρεις ανήλικους γιους της 45χρονης να επιδίδονται σε σεξουαλικά όργια μεταξύ τους, με την καθοδήγηση του ίδιου και την ανοχή της μητέρας τους!
Η υπόθεση, που έχει συγκλονίσει τη Ρόδο, διαδραματίστηκε το 2005 και το 2006, όταν τα τρία αγοράκια ήταν από 10 μέχρι 13 ετών, και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου. Κατά τη διάρκεια της δίκης, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τόσο ο 29χρονος ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους, όχι όμως και το 13ο, όσο και η 45χρονη γυναίκα που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους καταλογίζονταν.
Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς που πρόβαλλαν, με αποτέλεσμα να καταδικάσει τον 29χρονο σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και τη 45χρονη σε ποινή φυλάκισης συνολικά 5 ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και το ζευγάρι να αφεθεί ελεύθερο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα η επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της (το τρίτο έχει πλέον ενηλικιωθεί) και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Τα παιδιά προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε στις ψυχές τους η ίδια τους η μάνα, με τη βοήθεια των ειδικών.
Στο μεταξύ, η τοπική κοινωνία της Ρόδου προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, καθώς αυτό που έχει προκαλέσει περισσότερο το κοινό αίσθημα δεν είναι η αρρωστημένη δράση του νεαρού άντρα, όσο η ασυγχώρητη συμπεριφορά της μητέρας των τριών παιδιών, η οποία δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τα αγγελούδια της και να βάλει τέρμα στις αρρωστημένες ορέξεις του συντρόφου της.
Η μάνα-τέρας δεν κατήγγειλε ποτέ την κακοποίηση των παιδιών της στις αρχές. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η φρικιαστική υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες που έκαναν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον των παιδιών και από γείτονες, που είχαν αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συνέβαινε μέσα στο σπίτι της οικογένειας.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο 29χρονος κάθεται στο «σκαμνί», αφού για παρόμοια υπόθεση είχε απασχολήσει και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω. Πέρσι είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ασέλγεια και αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού.
Ωστόσο στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν ούτε η μητέρα αλλά ούτε και η ανήλικη, γι’ αυτό το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, και καθώς δεν υπήρχε έγκληση από την οικογένεια τού παιδιού για την κατηγορία αυτή, έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τον -τότε- 28χρονο. Και αυτή η υπόθεση είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία που έγινε από άτομο το οποίο ανήκε στο συγγενικό περιβάλλον του ανήλικου κοριτσιού, με αποτέλεσμα να ασκηθεί στη συνέχεια ποινική δίωξη σε βάρος του Ροδίτη.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ESPRESSO

Γρεβενά: Σεμινάρια στο πλαίσιο της έκθεσης «Πόντος Δικαίωμα στη Μνήμη»

Στο πλαίσιο της πολυθεματικής έκθεσης με τίτλο «Πόντος Δικαίωμα στη Μνήμη», θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων. Στόχος αυτών – όπως και της έκθεσης -είναι να ταξιδέψουν οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στις άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του Πόντου.

Την πολυθεματική έκθεση καθώς και τα σεμινάρια διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ποντιακών Μελετών και την Ένωση Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Γρεβενών.

Το πρόγραμμα και η θεματολογία των σεμιναρίων, που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 : Ο Ελληνισμός της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010: Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Έλληνες του Καυκάσου.

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010: Η Δημοκρατία στον Πόντο.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 : Ελλάδα και προσφυγικός Ελληνισμός.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010: Το Ποντιακό ζήτημα σήμερα.

Χώρος διεξαγωγής αυτών είναι η Αίθουσα Πολλαπλώ
ν Χρήσεων «Πέτρος Σιούλης», κάθε Τετάρτη και Κυριακή και ώρα έναρξης 7:00 το απόγευμα

Έπεσε από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου και σώθηκε

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε ένας 30χρονος αθηναίος πελάτης ξενοδοχείου στην Πάτρα, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στο κενό και πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου.

Ο νεαρός καθόταν στο μπαλκόνι του δωματίου του και για άγνωστο λόγο έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. Ωστόσο, για καλή του τύχη προτού φτάσει στο έδαφος, έπεσε στο στέγαστρο του πρώτου ορόφου.

Το στέγαστρο υποχώρησε, ωστόσο έτσι μειώθηκε δραματικά η ταχύτητα της πτώσης. Παράλληλα, ο 30χρονος εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του στεγάστρου και απεγκλωβίστηκε με ελαφρά τραύματα από άνδρες της Πυροσβεστικής.

Αμέσως μετά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επίθεση Καρχιμάκη κατά των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας



Επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και των υποψηφίων που στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ήπειρο, εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.Ο κ. Καρχιμάκης μιλώντας σε ανοιχτή κομματική εκδήλωση, είπε ότι οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην περιοχή είναι ηθικά και πολιτικά λίγοι, ανίκανοι και κατήγγειλε μαφιόζικες μεθοδεύσεις με φοροδιαφυγή, εργολαβίες και προσωπικές εξυπηρετήσεις.«Δεν μπορεί μια οικογένεια με τόσα ακίνητα να δηλώνει εισόδημα μόνον 3.500 ευρώ», είπε ο κ. Καρχιμάκης υπονοώντας σαφώς τη δήλωση πόθεν έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα την π. Παρασκευή ο κ. Καχριμάνης.Αναφερόμενος στη συνέχεια στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, «αυτή δεν πωλείται ,ανήκει στην Ήπειρο και στους ανθρώπους της».Τέλος ζήτησε συσπείρωση και συνεργασία όλων στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες τοπικές εκλογές. Απάντηση στην ομιλία του κ. Καρχιμάκη έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη στην οποία χαρακτηρίζονται «άνευ προηγουμένου λασπολογία», τα όσα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε.

Αναρτήθηκε από epirusgate

ΠΡΕΒΕΖΑ:Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο του Νομού



Σε σημαντική βελτίωση στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο του νομού προχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας, με στόχο να καταστεί ασφαλέστερο. 

Οι παρεμβάσεις και τα έργα αφορούν κατασκευή νέων ασφαλτοταπήτων, φωτισμών στις κατοικημένες περιοχές και στους κόμβους και σημάνσεις όπου απαιτούνται.Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου, τις οποίες έχει αναλάβει ειδικό συνεργείο με υπαλλήλους και μηχάνημα της Νομαρχίας. 

Την ίδια περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει και εργασίες αποκατάστασης ζημιών που είχαν προκύψει από ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Χειμώνα.

Αναρτήθηκε από epirusgate


Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Τελεσίγραφο αγροτών στον Κ. Σκανδαλίδη

Προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβριο, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, έδωσαν την Κυριακή από τη Λάρισα οι Θεσσαλοί αγρότες στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος προήδρευσε σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Σπύρος Τσικρίκας, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου μέχρι τον Δεκέμβριο, οι αγρότες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους. «Δεν είμαστε μαζοχιστές, αλλά θα βρεθούμε σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικρίκας.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Συγκέντρωση των Ιδιοκτητών Ακινήτων στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στους ληστρικούς φόρους της ακίνητης περιουσίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στρ. Παραδιάς τόνισε για τον ΦΑΠ, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καταβληθούν τα ποσά που προκύπτουν, από εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα εμφανίζονται κάθε χρόνο όλο και πλουσιότεροι, ενώ στην πραγματικότητα θα γίνονται κάθε χρόνο φτωχότεροι, αφού θα οφείλουν όλο και μεγαλύτερα ποσά στο Δημόσιο Ταμείο.

«Φούσκωσε» ο ποταμός Κομψάτος στη Ροδόπη! Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις

Οι χθεσινές συνεχείς βροχοπτώσεις στη Ροδόπη, είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβάσει αρκετό νερό ο ποταμός Κομψάτος και να γίνει πολύ επικίνδυνη η διέλευση σε ιρλανδικές διαβάσεις κατά μήκος του χείμαρρου, όπου διεκόπη η κυκλοφορία! 

Πιο συγκεκριμένα στην ιρλανδική διάβαση που συνδέει τους οικισμούς Αμβροσίας και Μωσαϊκού, απαγορεύθηκε η διέλευση οχημάτων από την Τροχαία. Καλό είναι τα οχήματα να αποφεύγουν να κινούνται από το συγκεκριμένο μέρος μέχρι αύριο το πρωί, έως ότου «ηρεμήσουν» τα νερά! 

Η Νομαρχία Ροδόπης Παρακαλεί όλους του οδηγούς που κινούνται μεταξύ Αμβροσίας και Μωσαϊκού να ακολουθούν τη διαδρομή μέσω Πολυάνθου και Ιάσμου, όπου υπάρχει γέφυρα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μη παραβιάζουν τη προσωρινή σήμανση, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες των οχημάτων τους. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ατύχημα αυτοκινήτου με εγκλωβισμό του οδηγού στο σημείο και χρειάστηκε η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμού του!
Όταν τα νερά ενός χειμάρρου περνούν πάνω από μία ιρλανδική διάβαση, είναι επικίνδυνο να περάσει κάποιος από αυτή, γιατί:
-Δεν βλέπεις το τσιμέντο ή την άσφαλτο και έτσι δεν μπορείς να υπολογίσεις το ύψος του νερού. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το επιχειρείς νυχτερινές ώρες...
-Δεν βλέπεις πιθανές μεγάλες πέτρες που κουβάλησε το νερό πάνω στο οδόστρωμα και μπορούν να κάνουν ζημιά στο μέσο με το οποίο κινείσαι και να το ακινητοποιήσουν πάνω στη διάβαση.
-Δεν αντιλαμβάνεσαι πιθανές φθορές στη διάβαση, (μεγάλες λακκούβες, ξήλωμα τσιμέντου ή ασφάλτου) με τα ίδια αποτελέσματα για το μέσο με το οποίο κινείσαι.
-Δεν περνάς την ιρλανδική διάβαση ούτε με τα ... πόδια. Μπορεί να γλιστρήσεις και είναι αδύνατο να σηκωθείς με την ορμή του νερού. Το ακόμη χειρότερο είναι να πέσεις στη συνέχεια στην κατάντι πλευρά του χειμάρρου και δεν ξέρεις τι μπορεί στη συνέχεια να πέσει πάνω σου από τα νερά (πέτρες, ξύλα, κλαδιά στα οποία μπορεί να μπλεχτείς κλπ).
Οι φωτογραφίες είναι του αναπληρωτή Νομάρχη Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα, τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση τους!

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Απειλές και αποκλεισμοί σε μέλη της ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

Αποκαλυπτική επιστολή των γαλάζιων νεολαίων στον Αντώνη Σαμαρά
Επιστολή προς τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά,απέστειλαν 507 μέλη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων


Οι γαλάζιοι νεολαίοι,κάνουν λόγο για ρεβανσισμό και μισαλλοδοξία από την πλευρά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:
"Αξιότιμε κε Πρόεδρε,
Με μεγάλη μας λύπη επανερχόμαστε σε ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και αρκετούς μήνες τις οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.Όπως σας είχαμε ενημερώσει με επιστολή μας στις αρχές Ιουνίου τα τεκταινόμενα στις ιστορικές παρατάξεις της νεολαίας και των φοιτητών των Ιωαννίνων προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία.Οι «καινοτόμες» πρακτικές της νέας ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ του κ. Παπαμιμίκου, με μπροστάρηδες στα Γιάννενα μιας μικρής αλλά θρασύτατης νομενκλατούρας" H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΡΤΑ:Την Κυριακή τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων. Η τελετή των εγκαινίων θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό και στη συνέχεια θα γίνει όπως κάθε χρόνο ρίψη βεγγαλικών και θ’ ακολουθήσει ψυχαγωγικό πρόγραμμα με λαϊκοδημοτική ορχήστρα. Στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα λειτουργήσει και φέτος περίπτερο του Δήμου Αρταίων για την προβολή των έργων και των δραστηριοτήτων του Δήμου με τη χρήση σχετικού ψηφιακού και φωτογραφικού υλικού. Ο χώρος της εμποροπανήγυρης θα καλύπτεται και αυτή τη φορά από ασύρματο δίκτυο δωρεάν INTERNET, προσφορά του Δήμου στους εμπόρους και στους επισκέπτες της έκθεσης ώστε να διευκολύνονται για το διάστημα της παραμονής τους εδώ. Επίσης έχουν προβλεφθεί χώροι στην είσοδο του εκθεσιακού, απέναντι από την πύλη, για τους συνδυασμούς που θα κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να στήσουν το περίπτερό τους προς διανομή προεκλογικού υλικού κλπ. Τη διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης έχει η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ του Δήμου Αρταίων και ήδη τακτοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες στο χώρο ώστε όλα να είναι έτοιμα για τα εγκαίνια.

Είχε αποτέλεσμα η παρουσία του Επιμελητηρίου της Άρτας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Φάκελος των επιχειρήσεων του νομού στους εμπορικούς ακολούθους και τις πρεσβείες των ξένων κρατών
Προς όλους τους εμπορικούς ακολούθους και τις πρεσβείες των ξένων κρατών αποστέλλεται με εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου προς το υπουργείο Εξωτερικών, ο πλήρης φάκελος της καταγραφής των επιχειρήσεων του νομού Άρτας, που αναπτύσσουν ή δύναται να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας που είχε το Επιμελητήριο της Άρτας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο πρόεδρος Ηλίας Κοίλιας, ο αντιπρόεδρος, Ευστράτιος Ζιώγος και το εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Απόστολος Κεφάλας, συμμετείχαν και στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης, η οποία κάθε χρόνο συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια διοργάνωσης της ΔΕΘ.Αναλυτικότερα, μετά τις επαφές τις οποίες είχε στη διάρκεια της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Άρτας Ηλίας Κοίλιας, με στελέχη της κυβέρνησης, στους οποίους παρέδωσε το φάκελο καταγραφής όλων των τοπικών εξαγωγικών και εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων, το τοπικό επιμελητήριο ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη, για την διακίνηση του εν λόγω φακέλου, προς ενημέρωση σε όλες τις πρεσβείες και τους εμπορικούς ακολούθους αυτών.Άλλωστε στην διάρκεια της ΔΕΘ και της συζήτησης η οποία οργανώθηκε από τον τομέα ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης, ο κ. Κοίλιας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νέο υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοϊδη, τη νέα υπουργό Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη, τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και τους γενικούς γραμματείς του υπογείου Οικονομικών Στέφανο Κομνηνό και Γιάννη Δριμούση.Με τον κ. Χρυσοχοϊδη, όπως ανέφερε ο κ. Κοίλιας, συζήτησαν για τις προοπτικές του νομού Άρτας, ενώ παραδίδοντας το σχετικό υλικό, ο κ. Κοίλιας απέσπασε και τη δέσμευσή του υπουργού για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Κοίλια προέκυψε ως ανάγκη μετά και την τελευταία ημερίδα ενημέρωσης που έγινε από το Επιμελητήριο Άρτας για το εν λόγω πρόγραμμα, για το οποίο ωστόσο η προθεσμία είναι πιεστική ώστε οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων.Στη συνάντηση με την κ. Κατσέλη, δόθηκε η ευκαιρία όπως δήλωσε ο κ. Κοίλιας, να συζητήσουν και από τη νέα της θέση για το πρόγραμμα που υλοποίησε πέρυσι το Επιμελητήριο Άρτας «Σύνδεσης των αποφοίτων Τεχνικών Σχολών και εργοδοτών». Πρόγραμμα για το οποίο ήταν και στο παρελθόν ενήμερη η κ. Κατσέλη, ως πρώην υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το είχε χαρακτηρίσει πρωτοποριακό.Πάντως το Επιμελητήριο Άρτας επιμένει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή Άρτας στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης των επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων , ποτών και παροχής υπηρεσιών, και αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος στην ολιγόλεπτη ομιλία του στη διάρκεια της εκδήλωσης.Συγκεκριμένα ο κ. Κοίλιας είπε στην ομιλία του: «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Εξωστρέφεια, Λέξεις που κυριαρχούν στο παγκόσμιο επιχειρηματικό λεξιλόγιο, έννοιες που είναι ο σκοπός και ο στόχος των προγραμμάτων και των σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων του κόσμου, όροι που όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή έχουν σκοπό να δραστηριοποιηθούν σ' αυτό τον τομέα αν δεν τους έχουν καταχωρήσει βαθιά μέσα στο μυαλό τους ως αξίωμα, νομοτελειακά δεν έχουν μέλλον.Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι μέσα σ' ένα αμιγώς παγκοσμιοποιημένο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, η «δυναμική» κάθε σύγχρονης οικονομίας, στηρίζεται στο βαθμό Ανταγωνιστικότητας – Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας που παρουσιάζει, αλλά και στην ικανότητα να αναβαθμίζεται και να καινοτομεί.Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση έχει επηρεάσει δραματικά ακόμη και τις δυναμικά αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν για τη χώρα μας εξαγωγικούς προορισμούς ή εξαγωγικούς στόχους.Το ανησυχητικό όμως στοιχείο της εξελισσόμενης κατάστασης, το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα είναι ότι η σημερινή κρίση έχει πολλές παραμέτρους.Φαίνεται πως έχει βαθιές ρίζες, θα έχει διάρκεια και θα χτυπάει άμεσα τον πυρήνα των οικονομιών που είναι ο παραγωγικός ιστός τους.Οι επιδράσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα εμφανείς στην ανταγωνιστικότητα, στην διαθεσιμότητα κεφαλαίων κίνησης για τις επιχειρήσεις, στην επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, στην έντονη μείωση της κατανάλωσης άρα αναγκαστικά και της παραγωγής συνεπώς και της απασχόλησης, αλλά και της δημιουργίας ενός γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας.Η σημερινή συνάντηση – συζήτηση που οργανώθηκε από τον τομέα ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ με την συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης έχω την πεποίθηση πως σκοπό έχει να καταδείξει για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ – νεανική επιχειρηματικότητα – μεταποίηση - νέες συνθήκες αλλά και την αναγκαιότητα συνεργασίας με φορείς όπως τα επιμελητήρια, αλλά και να αναδείξει και τον ρόλο που θα πρέπει να παίξουν Επιμελητήρια – Καλλικρατικοί ΟΤΑ – συνεταιρισμοί στη διάχυση πληροφόρησης, στην παρότρυνση των μελών, στην πρόκληση της κοινωνίας, στο να πάρει δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε πραγματικά να αλλάξει ο επιχειρηματικός χάρτης της χώρας μας.Αφού είμαστε όλοι σίγουροι ότι αναπτυξιακές προτάσεις που ταιριάζουν στην χώρα μας υπάρχουν αρκεί να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους εμπλεκόμενους φορείς που είναι το κράτος με τις υπηρεσίες του και οι επιχειρηματίες δηλαδή εμείς και όλοι οι εν δυνάμει νέοι μας που προσωπικά πιστεύω ότι αν ξεπεράσουν τις αδυναμίες του επιχειρηματικού ρίσκου και τις αναστολές του … οι εποχές είναι δύσκολες εδώ που είμαστε εμείς … και τέτοια είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι αφάνταστα θετικά.Επιμένω όμως στο κράτος – γραφειοκρατία – παραπομπές και δυσκολίες από τον τάδε στον δείνα κλπ.Στη συνέχεια επόμενο στάδιο: Σωστή παρακολούθηση στην τεχνογνωσία. Ιδιαιτέρως σπουδαίο θέμα να ξέρεις να παράγεις, να ξέρεις να πουλάς, να ξέρεις να διαπραγματεύεσαι, να ξέρεις να προωθείς.Οι παραπάνω γνώσεις και δράσεις αυτομάτως προσελκύουν αγοραστές, προκαλούν αγορές, δημιουργούν αγοραστικό κοινό, διαμορφώνουν πελάτες συνεπώς κάνουν ελκυστική την ελληνική αγορά άρα αναπτύσσουν την οικονομία,π.χ. ο κόσμος όλος αλλάζει διατροφικές συνήθειες θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι;Δυνατότητες υπάρχουν είπα και πριν απεριόριστες παράλληλα και αδυναμίες πολλές και εδώ επιμένω χωρίς να παρεξηγηθώ. -Αποβάλουμε παντελώς τις κακές συνήθειες τις ελληνικής νοοτροπίας όλα γίνονται όπως-όπως και συνειδητοποιούμε ότι όλα γίνονται μεθοδευμένα, με συνέπεια - σύγχρονη τεχνολογία μεταφοράς, χαμηλά κόστη, εξυπηρέτηση, σεβασμό στον καταναλωτή, στο περιβάλλον. Τα δεδομένα αλλάζουν με ρυθμούς που συνεχώς θα αιφνιδιάζουν αν δεν προβλεφθούν για αυτό επαναλαμβάνω αυτό που είπε ο Γ. Μπάφετ.Το θέμα δεν είναι να προβλέψουμε την βροχή αλλά να κτίσουμε την κιβωτό, αυτό καλούμαστε να κάνουμε όλοι σήμερα με πρωτεργάτη τον πανάξιο και ακούραστο πρωθυπουργό μας και τα καταξιωμένα στελέχη της κυβέρνησης και όλου του κόμματος.Επιτακτική λοιπόν ανάγκη να καινοτομήσουμε, να δραστηριοποιηθούμε, να εκμεταλλευθούμε, να δημιουργήσουμε.Εμείς όλοι, θεσμικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και πολίτες πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια – έχουμε εξάλλου χρέος – στη γενιά μας, στα παιδιά μας, στην κοινωνία ώστε να μετατρέψουμε το δύσκολο σήμερα σ’ ένα παραγωγικό, αποδοτικό, ανταγωνιστικό, εξωστρεφές, ελπιδοφόρο και πετυχημένο αύριο».

Ξεκίνησαν οι εργασίες

Αναφορικά με τις δράσεις του Επιμελητηρίου το επόμενο διάστημα ο κ. Κοίλιας, δήλωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση του συνεδριακού κέντρου του επιμελητηρίου για το οποίο έχουν ξεκινήσει εργασίες στον ισόγειο και υπόγειο χώρο του κτηρίου. Επιπλέον εξήγησε ότι στον υπόγειο χώρο θα δημιουργηθεί ένας χώρος 60 τετραγωνικών, που θα παρέχει όλες τις δυνατότητες από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής, βασιζόμενες όπως και την κυρίως αίθουσα του συνεδριακού στα τελευταία δεδομένα της τεχνολογίας, όπου θα μπορούν να συναντώνται επιχειρηματίες μέλη για διάφορες εκδηλώσεις, συσκέψεις, συνεδριάσεις.Εξάλλου για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον κ. Κοίλια, βρέθηκε στην Άρτα την περασμένη Πέμπτη ο μελετητής – καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Τζεκάκης μαζί με τον ανάδοχο του έργου παρακολουθώντας τις εργασίες που βρίσκονται στο στάδιο της τοποθέτησης των ηχομονώσεων.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παρουσιαστεί η σχέση του Αχέροντα με τη μυθολογία του Άδη

Στις 7, 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2010, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς απευθύνει πρόσκληση σε όλους για μια γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση.Το κεντρικό θέμα του εορτασμού για το 2010 έχει τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες».Στη διάρκεια του τετραημέρου 150 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, μνημεία της επικράτειας και χώροι πολιτισμού θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό με μια σειρά από ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία, την αξία και τα νοήματα του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα.Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα δημόσια μουσεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

«Fast track» ονομάζει η Κυβέρνηση τη νέα υπηρεσία, στην οποία ανυπομονούν να συμπεριληφθούν πολλοί υποψήφιοι επενδυτές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, -όπως για παράδειγμα οι ενδιαφερόμενοι για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον στόμιο του Αμβρακικού-, ώστε να επιταχύνουν την αδειοδότηση των επενδύσεών τους και να «λοξοδρομήσουν» από το πλαφόν που τέθηκε για την συνολική ισχύ των αιολικών.Σύμφωνα με το νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό στη Βουλή, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, είναι αναγκαία η προκαταρκτική αδειοδότηση των περιοχών ενδιαφέροντος επί των οποίων θα γίνουν στην συνέχεια οι αναλυτικές μελέτες και η διαδικασία εκπόνησης Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας για τον αγωγό φυσικού αερίου

Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκρίνει την χωροθέτηση των αγωγών φυσικού αερίου και των εγκαταστάσεων στην Πέρδικα, που έγινε με απροκάλυπτα φασιστικό τρόπο από την κυβέρνηση, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Όσες υποσχέσεις δόθηκαν προεκλογικά αποδείχθηκαν ασύστολα ψευδείς.Η Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα με κάθε τρόπο, νόμιμο η μη, έτσι ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα της Πέρδικας να ζήσει χωρίς τους αγωγούς.Καταλάβαμε ότι και οι πολιτικοί και οι τοπικοί άρχοντες, που έριξαν νερό στο μύλο των Κυβερνήσεων και της ΔΕΠΑ για αυτές τις αποφάσεις, θα κριθούν σύντομα και έχουν την απόλυτη ευθύνη για την εξέλιξη των πραγμάτων.Ευχαριστούμε τον βουλευτή μας που διατράνωσε το τεράστιο όχι σε αυτό το έγκλημα που γίνεται στην Πέρδικα σήμερα.Καλούμε τους συγχωριανούς μας, τους τοπικούς φορείς, τους νομαρχιακούς μας εκπροσώπους σε Λαϊκή Συνέλευση με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις και λήψη αποφάσεων.
Κυριακή 26/9/2010 και ώρα 6.30 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Κοινότητας

Στην "Εγνατία Οδός" Α.Ε. περνά η κατασκευή όλων σχεδόν των δημοσίων έργων!

Η κυβέρνηση με πέντε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αναθέτει ουσιαστικά στην εταιρεία «Εγνατία Οδός ΑΕ» τη μελέτη, δημοπράτηση και επίβλεψη της κατασκευής όλων σχεδόν των δημοσίων έργων που θα εκτελεστούν τα επόμενα χρόνια σε πέντε Περιφέρειες της χώρας.Μάλιστα, προβλέπεται ότι η «Εγνατία Οδός ΑΕ» θα επιχορηγηθεί με το 5% του προϋπολογισμού κάθε έργου για την κάλυψη των δαπανών διαχείρισης και επίβλεψης.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1505), η Εγνατία Οδός ΑΕ «αναλαμβάνει την ευθύνη για την ωρίμανση των έργων, ήτοι για την ολοκλήρωση- επικαιροποίηση των μελετών, καθώς και για την προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων». ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η 21η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας στην Καβάλα


Στοχεύοντας στο συντονισμό, την ανάπτυξη, την οργάνωση και την απόδοση κοινών επενδυτικών έργων στους τομείς της οικονομίας, της οικολογίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, συγκαλείται, στην πόλη της Καβάλας, η 21η Γενική Συνέλευση (Ολομέλεια) των είκοσι επτά πόλεων-μελών της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας (ΔΛΜΘ). Τις εργασίες της Ολομέλειας, που ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν αύριο, θα παρακολουθήσουν συνολικά 45 δήμαρχοι, αξιωματούχοι των δήμων από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Παρόντες στις εργασίες της Ολομέλειας θα είναι και δύο παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί το 7ο Διεθνές Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας, με τη συμμετοχή προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων από τα Επιμελητήρια των πόλεων - μελών της Λέσχης. Οι εργασίες της Ολομέλειας θα διεξαχθούν υπό την προεδρία του δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, καθώς η πόλη της Καβάλας ασκεί την προεδρεία της ΔΛΜΘ για την τριετία 2009 - 2011.
«Βασική προτεραιότητα όλων των Γενικών Συνελεύσεων είναι η ενδυνάμωση των οργανωτικών, οικονομικών, επιστημονικών, τεχνικών, εμπορικών και πολιτιστικών διασυνδέσεων, μεταξύ των πόλεων και των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας", δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, υπό την προεδρία του οποίου θα διεξαχθούν οι εργασίες, αφού η Καβάλα προεδρεύει της Λέσχης για την τριετία 2009-2011. Αναφερόμενος στις δράσεις και πρωτοβουλίες της προεδρίας της Καβάλας στη ΔΛΜΘ, ο δήμαρχος επισήμανε ότι στόχος όλων των ενεργειών ήταν η αναβάθμιση της λειτουργίας και η ενδυνάμωση της παρουσίας της Λέσχης στις διεθνείς αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναβάθμιση του ιστοτόπου της Λέσχης σ’ έναν υπερσύγχρονο διαδικτυακό κόμβο παροχής χρήσιμων πληροφοριών και επικοινωνίας. Μέσα από τον ιστότοπο αυτό θα δίνονται στοιχεία για όλες τις πόλεις - μέλη της Λέσχης.
«Η προεδρία της Καβάλας ανανέωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επαφές με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΕ, ενώ στην Ολομέλεια της Καβάλας θα υπάρχουν δυο εκπρόσωποι της Ένωσης, που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες. Επίσης, συνέβαλε στην εξομάλυνση των σχέσεων, μεταξύ των πόλεων - μελών, που ήταν ιδιαίτερα τεταμένες λόγω γεωπολιτικών διαφορών. Δεν είναι τυχαίο που στην Ολομέλεια της Καβάλας εκπροσωπούνται, σε επίπεδο δημάρχων, όλες οι πόλεις - μέλη της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας», υπογράμμισε ο δήμαρχος Καβάλας και προεδρεύων της ΔΛΜΘ. Σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή στα δύο χρόνια που η πόλη της Καβάλας ασκεί την προεδρία προώθησε την έκδοση ενημερωτικού πληροφοριακού εντύπου για την παρουσίαση της Λέσχης και των μελών της.
Επιπλέον, προετοίμασε την τροποποίηση του καταστατικού λειτουργίας της Λέσχης. Η ψήφιση του νέου καταστατικού κρίνεται κεφαλαιώδους σημασίας για την περαιτέρω συνέχιση της ορθής και απρόσκοπτης λειτουργίας της Λέσχης, ώστε να ξεπεραστούν σημαντικά, όπως τονίζεται, προβλήματα του παρελθόντος. Ακόμη, συντάχθηκε σχέδιο χρηματοδότησης της Διεθνούς Λέσχης της Μαύρης Θάλασσας από την ΕΕ και, μάλιστα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες κι αναμένεται η προκήρυξη για την κατάθεση του σχεδίου.
Να σημειωθεί ότι η Διεθνή Λέσχη της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί έναν μη κυβερνητικό, εθελοντικό οργανισμό, που έχει τη θέση του Παρατηρητή στον οργανισμό «Οικονομική Σύμπραξη Μαύρης Θάλασσας» (ΟΣΜΘ) και την ειδική, Συμβουλευτική Θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΚΣΗΕ).
Η Λέσχη δημιουργήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1992, στην Οδησσό της Ουκρανίας, με στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των πόλεων - λιμανιών των χωρών της Μαύρης Θάλασσας. Η Διεθνής Λέσχη Μαύρης Θάλασσας περιλαμβάνει ως μέλη της 27 πόλεις από συνολικά εννέα χώρες (Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, Τουρκία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Αμπχαζία και Ελλάδα).
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Εκτός των άγονων γραμμών η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης!

Αρνητική εξέλιξη για την Σαμοθράκη αναφορικά με την ανακοίνωση των άγονων γραμμών από το Υπουργείο, καθώς το νησί της Θράκης δεν συμπεριλαμβάνεται στα 18 νησιά προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μάλιστα η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι έμαθε την δυσάρεστη εξέλιξη από το διαδίκτυο και όχι από το αρμόδιο Υπουργείο. Παρόλα αυτά, τόνισε πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως θα γίνει και πάλι προκήρυξη του διαγωνισμού το προσεχές διάστημα. Η ίδια κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Με έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα του υπουργείου σας την υπ’ αριθμό 3327.1/26/10 /3-9-2010 προκήρυξη του υπουργείου για την διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων της άγονης γραμμής. Στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν συμπεριλαμβάνεται η σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.
Η απόφαση αυτή, αν τελικά ισχύσει, όχι μόνο θα απομονώσει για άλλη μια φορά το νησί από την Αλεξανδρούπολη και την υπόλοιπη Ελλάδα, άλλα θα επιφέρει και ένα καίριο πλήγμα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική του νησιού. Το καλοκαίρι, οι κάτοικοί του βιώσαν τη μείωση της τουριστικής κίνησης, την έλλειψη εμπορευμάτων και πρώτων υλών και την κακή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν το νησί συνάντησε πάρα πολλά προβλήματα στη σύνδεση του με την ηπειρωτική χώρα, όχι μόνο κατά το διάστημα της θερινής περιόδου άλλα και τις χειμερινής αφού εκτελούνται μόνο 4-5 δρομολόγια την εβδομάδα και αυτά πραγματοποιούνται μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Παρόλες τις παρακινήσεις μου στους προηγούμενους υπεύθυνους υφυπουργούς να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στα δρομολόγια που εκτελούσαν 5 πλοία προς Λήμνο και Μυτιλήνη δεν εισακούστηκα, με την δικαιολογία ότι είχαν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις και έλαβα την υπόσχεση ότι το θέμα θα το εξετάσουν σοβαρά το Σεπτέμβριο.
Η έλλειψη τακτικών δρομολόγιων, η αδικαιολόγητη ακριβή μεταφορά επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, δυσχεραίνει τον τουρισμό ο οποίος θα μπορούσε να αναπτυχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το αίσθημα αδικίας που βιώνουν οι κάτοικοι επί σειρά ετών, η σημαντική επιδείνωση όλης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε δημιουργούν ένα κλίμα απαισιοδοξίας στους κατοίκους του νησιού οι οποίοι για άλλη μια φορά πιστεύουν ότι δεν τους αξίζει η απομόνωση και η αδιαφορία της πολιτείας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
- Για ποιους λόγους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης δεν συμπεριελήφθη στις άγονες γραμμές;
- Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για να βγάλει από την απομόνωση το νησί;»

«Εάν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο».

Tης Πεννυς Mπουλουτζα

Εάν βρεθείτε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, θα εκπλαγείτε. Αλλωστε, πόσο συχνά σας προτρέπουν οι ίδιοι οι γιατροί να μη δώσετε φακελάκι;

Αυτό ακριβώς κάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ Λακωνίας, που από τις αρχές Ιουλίου έχουν αναρτήσει αφίσες σε όλες τις κλινικές και στα τμήματα του Nοσοκομείου Σπάρτης με το σύνθημα

«Εάν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο! Βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά. Μη συμμετέχεις». ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Γιατί καθυστερεί η λειτουργία του λιμανιού της Πάτρας;


Να αναζητήσει ευθύνες για την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου λιμανιού στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε) υποδεικνύει εμμέσως στην τοπική κοινωνία ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική Αναφορά του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου.
Ο κ. Μαγκριώτης απαντά σε αυστηρώς υπηρεσιακό ύφος ότι το έργο «Ολοκλήρωση Λιμενικών Έργων 2ου τμήματος και Έργα Επιδομής Νέου Λιμένα Πατρών» έχει ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική σύμβαση και παραδόθηκε προς χρήση στον (Ο.Λ.ΠΑ.) στις 15 Ιουνίου σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου.
«Κατά την παράδοση παρίσταντο και εκπρόσωποι του Ο.Λ.ΠΑ, οι οποίοι υπέγραψαν το σχετικό πρακτικό ανεπιφύλακτα. Μετά την παραλαβή του έργου ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι ο Ο.Λ.ΠΑ. και καμία άλλη συμβατική υποχρέωση δεν απορρέει από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Εποπτεία των έργων (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ)», απαντά ο Υφυπουργός…
«Το Υπουργείο δείχνει τον Ο.Λ.ΠΑ ως υπεύθυνο και ας μου επιτραπεί η εκτίμηση, το κάνει με έναν τρόπο που αφήνει περιθώριο σκέψης ότι και η πολιτική ηγεσία είναι δυσαρεστημένη από την χαρακτηριστική… βραδυπορία της Διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ. Και επειδή το Υπουργείο νίπτει τας χείρας του, οφείλει νομίζω ο Ο.Λ.ΠΑ να δώσει εξηγήσεις γιατί μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί το νέο λιμάνι. Να απαντήσει ποιος φταίει. Ο Ο.Λ.ΠΑ ή το Υπουργείο; Μήπως εμείς; Μήπως ο Χατζηπετρής; Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την απάντηση του Ο.Λ.ΠΑ», δήλωσε ο Βουλευτής.

Περιβαλλοντικές ενστάσεις για την επένδυση LΡG του Κατάρ στον Αστακό

Οι μελέτες προσκρούουν στην ιδιαιτερότητα του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη
Η χρήση LΡG δεν απαγορεύεται στην ΕΕ αλλά οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρισμού, καθώς έχει δυσκολίες διαχείρισης σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, τη στιγμή που υπάρχουν άλλα καύσιμα κατάλληλα για τη δουλειά αυτή.
Προφανώς η «κακή φήμη» που συνοδεύει το LΡG όσον αφορά την ασφάλεια της διαχείρισής του οφείλεται εν πολλοίς στο τραγικό δυστύχημα που έγινε το 1984 σε δεξαμενές LΡG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, που στοίχισε 650 νεκρούς και 6.400 τραυματίες.
Μικρότερης έκτασης ήταν πέρυσι το δυστύχημα στην Τοσκάνη της Ιταλίας, όπου έγινε έκρηξη βυτιοφόρου βαγονιού που μετέφερε LΡG, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και να καταρρεύσουν γειτονικά κτίρια.
Το βασικό ερώτημα που έκαναν αρκετοί παράγοντες του ενεργειακού χώρου είναι «γιατί,αφού το παραγόμενο ρεύμα κατά 70% προορίζεται για την ιταλική αγορά, δεν γίνεται η μονάδα στην Ιταλία;».

www.tovima.gr

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Θα δικαστέι μαζί με άλλους δύο ο υπάλληλος της ΣΔΟΕ που τάπιανε

Διευκρινίσεις έδωσε στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας Κερκύρας, για την υπόθεση του επίορκου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, που κατηγορείται για χρηματισμό, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να συλληφθούν άλλοι δυο ύποπτοι.

Η εισαγγελέας της Κέρκυρας παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να βρεθούν και τα άλλα δύο άτομα που φέρονται ως συνεργοί στην υπόθεση, προκειμένου να μη δικαστεί μόνος του και αποσπασματικά ο συλληφθείς στο Αυτόφωρο, αλλά να δικαστούν το ταχύτερο δυνατό όλοι μαζί σε μία ενιαία δίκη, αφού εντοπιστούν και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα άτομα.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται και το ενδεχόμενο αναβολής της δίκης στο Αυτόφωρο, κάτι που θα μπορούσε να ζητήσει ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που στην απολογία του έχει ήδη κατονομάσει και άλλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων συνελήφθη στην Κέρκυρα, καθώς φέρεται να ζητούσε εκβιαστικά μαζί με 44χρονο συνάδελφό του το ποσό των 30.000 ευρώ από ξενοδόχο της περιοχής, για να «τακτοποιήσουν» φορολογική του υπόθεση. Ο υπάλληλος συνελήφθη επ'Α αυτοφώρω να λαμβάνει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ύστερα από συνδυασμένες ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νέα επεισόδια με πρωταγωνιστές Βρετανούς τουρίστες στα Μάλια

Δεν έχουν τέλος τα ευτράπελα στα Μάλια. Δύο Βρετανοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς των ΤΑΕ, ο μεν πρώτος για απρόκλητη επίθεση και ο δεύτερος για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, συνελήφθη ένας 20χρονος Βρετανός καθώς ανέβηκε στο καπό ενός οχήματος του ΤΑΕ την ώρα που οι αστυνομικοί διενεργούσαν ελέγχους και άρχισε να χορεύει όρθιος επιδεικνύοντας συμπεριφορά ιδιαίτερα χλευαστική και απαξιωτική προς τους αστυνομικούς.

Ο δεύτερος, 25ετών, συνελήφθη στα Μάλια σήμερα το πρωί, καθώς κατελήφθη από τους αστυνομικούς να κυκλοφορεί τελείως γυμνός επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

papatzides.blogspot.com/

Το μουσείο της "Διεξόδου" σε νέο ξεκίνημα

Με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους και εφαρμογές ανακαινίσθηκε πλήρως ο μουσειακός χώρος της "Διεξόδου" και άνοιξε τις πύλες του από τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένοντας όχι μόνο τους φίλους του αλλά και όλους της επισκέπτες της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προκειμένου να δούν και για να απολαύσουν τα εκτιθέμενα αυθεντικά τεκμήρια και κειμήλια καθώς και τα νέα αποκτήματα, από δωρεές και αγορές, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Οι επισκέπτες, εκτός από τις πληροφορίες που τους παρέχει η Ιστορικός Τέχνης του χώρου,πληροφορείται από μόνος του, μέσω κατατοπιστικών κειμένων στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, όλη την ιστορία του Μεσολογγίου από την πρώτη του εμφάνιση στο τέλος της Αναγέννησης, μέχρι το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Aποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στον Αστακό

Στη Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο αποφασίστηκε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί και με άλλους φορείς και συλλογικότητες που το επιθυμούν, για την αποτροπή της υλοποίησης της «Επένδυσης του Κατάρ» στο Πλατυγιάλι του Αστακού, γιατί θεωρούμε ότι αυτή αλλάζει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής μας προς κατευθύνσεις, για τις οποίες η τοπική κοινωνία, ποτέ δεν έχει αποφασίσει, δεν έχει συναινέσει και δεν πρόκειται να ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ.

Ταυτόχρονα η υλοποίησή της θέτει σε περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Για την οικονομική συμβολή μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια και για την ενημέρωση προς τούτο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας αναλάβαμε την ευθύνη διοργάνωσης Ανοιχτών Εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο και όπου αλλού χρειαστεί.
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, οι χώροι και οι εισηγητές αυτών των εκδηλώσεων.
Ταυτόχρονα συνυπογράψαμε την Ανακοίνωση - Καταγγελία και το Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα των Πολιτών και των Φορέων του Δήμου Αστακού, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε μετά από τη συνέλευση που πραγματοποίησε η ΠΑΝ.ΣΥ., η Κίνηση Πολιτών Αστακού και οι Φορείς της πόλης στις 13 Αυγούστου του 2010 στον Αστακό

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...