Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

4 νέα σχολεία σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Λεπενού και Γαβαλού

Τέσσερα νέα έργα, στον τομέα της σχολικής στέγης στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικού προϋπολογισμού 12.612.000 €, παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης μετά την έγκριση δημοπράτησής τους από την Επιτροπή Υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας η οποία συνεδρίασε στις 25 Νοεμβρίου 2010 στο Διοικητήριο.

Οι τέσσερις νέες σχολικές μονάδες που δημοπρατούνται στις 21 Δεκεμβρίου 2010 είναι οι εξής:
«Ανέγερση 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου» προϋπολογισμός, 3.100.000 €.
«Ανέγερση 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου» προϋπολογισμός, 4.700.000 €.
«Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς» προϋπολογισμός, 3.640.000 €.
«Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο διδακτήριο του γυμνασίου Γαβαλούς» προϋπολογισμός, 1.172.000 €.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τρία πρώτα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν από το Ε.Σ.Π.Α.
Μαζί με τα έργα οδοποιίας που ήδη έχουν ενταχθεί (με προϋπολογισμό 20.000.000 €) η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται, μεταξύ των τριών Νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην πρωτοπορία απορρόφησης κονδυλίων από την Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο (Ε.Σ.Π.Α.).

Σημαντικές καταστροφές στο εθνικό δίκτυο Καρπενησίου-Αγρινίου

Σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό,του νομού Ευρυτανίας που συνδέουν χωριά και οικισμούς σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις .

Σημαντικά προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν απο κατολισθήσεις και πλημύρες σε σπίτια,καλύβες κ.α.

Στο εθνικό δίκτυο Καρπενησίου-Αγρινίου (στο 11χλμ και 35ο χλμ)έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές στο δρόμο απο κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος για πολλές ώρες. Ευτυχώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με την βοήθεια των μηχανημάτων της νομαρχίας και του δήμου.

Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο των χωριών,Αγράφων-Στένωμα-Παλαιοχώρι-Αγία Τριάδα-Χόχλια-Βραχα, έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, διαβρώσεις στο έδαφος όπως και πτώσεις δένδρων.

Μεγάλη η προσοχή όλων και σε όλο σχεδόν το επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα.(Πηγή:http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/)

Οπλοστάσιο στα χέρια πατέρα και ανήλικου γιου ‎στην Ξάνθη!

Ένα μικρό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από ένα πολεμικό όπλο, δεκάδες σφαίρες, μαχαίρια και πολλά εργαλεία διάρρηξης, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, στο αυτοκίνητο ενός 46χρονου αλλοδαπού πολίτη Τουρκίας, ο οποίος βαρύνεται με πολλές καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς και του 17χρονου γιου του

Τα ξημερώματα οι δυο άντρες, καθώς οδηγούσαν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν αρχικά στο οδόστρωμα ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα υφασμάτινο γιλέκο κυνηγετικού τύπου, τέσσερις γεμιστήρες για το ανωτέρω όπλο και εκατόν δεκαπέντε σφαίρες που ήταν μέσα στους παραπάνω γεμιστήρες.

Οι δυο άντρες συνελήφθησαν, και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντός του αυτοκινήτου, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων διάρρηξης. Προχωρώντας σε έρευνα των προσωπικών τους στοιχείων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι για τον 46χρονο εξετάζεται το καθεστώς παραμονής του στη χώρα μας, ενώ από το 2005 εκκρεμούσε προς εκτέλεση δικαστική απόφαση απέλασής του. Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι διέπραξε σωρεία κλοπών στην περιοχή της Αττικής, της Ξάνθης, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Έδεσσας.

Εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε ότι καταδικάστηκε και εξέτισε πολυετή ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση, οπλοφορία - οπλοκατοχή, απόδραση, σύσταση συμμορίας, στάση κρατουμένων, παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ο 46χρονος ήταν κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, από όπου αποφυλακίστηκε το 1989, των φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίστηκε το 1990 και Κέρκυρας όπου δεν επέστρεψε μετά από άδεια και συνελήφθη το 2001, των φυλακών Μαλανδρίνου από όπου αποφυλακίστηκε το 2005.

Οι δυο δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
PIAZZA del POPOLO

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Νέο σαββατοκύριακο των... παθών

Έκλεισαν δρόμοι, μεγάλες κατολισθήσεις και καταπτώσεις σε όλο το Νομό, ενώ σπίτια πλημμύρισαν στη Βρυσσέλα
Άλλο ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο πέρασε ολόκληρος ο Νομός Θεσπρωτίας, ως απόρροια των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ οι προσπάθειες για την αποκατάσταση συνέχιζονται μέχρι και σήμερα.

Έντονες βροχοπτώσεις και ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι, ήταν το σκηνικό που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα για μία ακόμη φορά, πολλοστή το τελευταίο διάστημα, αφού από τις αρχές Οκτωβρίου, η Θεσπρωτία είχε να αντιμετωπίσει τα έντονα φαινόμενα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το... νερό που έπεσε για μια ακόμη φορά, αρχής γενομένης από τις βραδινές ώρες της προηγούμενης Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει για μια ακόμη φορά επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Καλαμά, με το δρόμο προς Φιλιάτες στο ύψος του Παραποτάμου να καλύπτεται από το ποτάμι και η κυκλοφορία να διακόπτεται και να διεξάγεται από την παρακαμπτήρια του παλιού δρόμου, με τα ερωτήματα για τη νέα προ δύο ετών χάραξη και για τη χρησιμότητα της οποίας να επανέρχονται στο προσκήνιο.

Το επαρχιακό δίκτυο γενικότερα, σε όλο το μήκος του Νομού, είχε να επιδείξει μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα, από μεγάλες κατολισθήσεις, καταπτώσεις αφού τα ξημερώματα της Κυριακής έκλεισε και ο κεντρικός προς Ελευθεροχώρι και τα συνεργεία της Ν.Α Θεσπρωτίας, εργάζονται για την αποκατάσταση.Βρυσσέλα, Παραπόταμος, Κεστρίνη, Παλαιοκκλήσι, Μουργκάνα, Αετός, Κοκκινιά, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές, των οποίων οι κάτοικοι το προηγούμενο διήμερο-σχεδόν τριήμερο, αλλά μέχρι και χθες, αντιμετώπιζαν προβλήματα στις μετακινήσεις τους, ενώ καλλιέργειες καταστράφηκαν, ζώα πνίγηκαν και άλλα κατάφεραν οι ιδιοκτήτες τους να τα γλιτώσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Κλειστός ο κεντρικός προς Φιλιάτες

Δύο περίπου εβδομάδες μετά τα έντονα φαινόμενα, από τα οποία ο Νομός συνεχίζει να μετρά πληγές, ένα νέος γύρος ισχυρών βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους, ήρθε για να δημιουργήσει για μία ακόμη φορά σοβαρούς...μπελάδες σε κατοίκους, Νομαρχία και Δήμους, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις, αν και καλά-καλά δεν είχαν προλάβει να συνέλθουν και να ξεπεράσουν το σοκ των καταστροφών που επέφεραν οι προηγούμενες «καταιγίδες».Προβληματισμό έντονο προκαλεί πλέον ο νέος σχετικά κεντρικός δρόμος προς Φιλιάτες, στο ύψος του Παραποτάμου, αφού μέσα σε λίγες ημέρες, κλείνει για δεύτερη φορά, καλυπτόμενος από τα νερά του ποταμού Καλαμά. Ο προβληματισμός έχει να κάνει κυρίως με τη χρησιμότητα της δημιουργίας του νέου αυτού άξονα και των συνεπειών από έντονες καταιγίδες, όπως οι συγκεκριμένες των τελευταίων εβδομάδων.Για μία ακόμη φορά, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ολόκληρη την ημέρα, αλλά και μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, συνεργεία της Ν.Α εργάζονταν πυρετωδώς, ώστε με την υποχώρηση της στάθμης, να δοθεί τελικά στην κυκλοφορία. Για όλο το προηγούμενο διάστημα, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η παρακαμπτήριος του παλαιού δρόμου.

Πολλά τα προβλήματα παντού

Ο κατάλογος των προβλημάτων σε όλο το μήκος του Νομού είναι ιδιαίτερα μακρύς, αλλά ευτυχώς θα μπορούσε να πει κανείς χαριτολογώντας, οι ζημιές προ δύο εβδομάδων ήταν τέτοιες, ώστε να μην μπορούν να σημειωθούν σε ορισμένες περιπτώσεις νέες καταστροφές, αφού δεν είχε απομείνει κάτι. Και μιλάμε κυρίως για καλλιέργειες, ζώα που πνίγηκαν....

Ξημερώματα Κυριακής, λόγω κατολισθήσεων έκλεισε ο δρόμος προς Ελευθεροχώρι, ο Περιφερειακός Μουργκάνας στη θέση Λαγκαβίτσα, οι οποίοι έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες συνεργείων Νομαρχίας κα Δήμου, καθαρίστηκαν και δόθηκαν και πάλι κανονικά στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της Κυριακής.Δεν τελειώνει όμως εδώ η σχετική λίστα, αφού σημαντικότατες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Μουργκάνας, στο Παλαιοκκλήσι, αγροτικοί δρόμοι στην Κοκκινιά έκαναν επίσης δύσκολη τη ζωή των κατοίκων, ενώ το καθιερωμένο πλέον τριήμερο, με κλειστό τον εν λόγω άξονα, είχαμε στη λεγόμενη Σκάλα Φιλιατών στη θέση του Αετού, όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη στο 100% οι εργασίες των υπευθύνων, αφού πρόκειται για σημείο που συνηθίζει να... βάζει δύσκολα στους αρμοδίους.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βρυσέλλας, η άνοδος της στάθμης του ποταμού Καλαμά, είχε ως αποτέλεσμα κάποια σπίτια να πλημμυρίσουν και κυρίως τα υπόγειά τους, ενώ άντληση υδάτων χρειάστηκε να γίνει σε εργοστάσιο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και προ δεκαπενθημέρου.Και στον κεντρικό προς Σαγιάδα οι κατολισθήσεις ήταν έντονες και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση του τμήματος πολιτικής προστασίας της Ν.Α, όπου με επικεφαλής τον κ. Δρίκο, όλο αυτό το διάστημα, βρισκόταν συνεχώς σε επαγρύπνηση, δίνοντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε και πάλι ο Νομός.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Στο τέλος του 2011 η αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 τοποθέτησε το Υπουργείο Οικονομικών την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ισοτιμία», το Υπουργείο Υποδομών προκρίνει μια σύμβαση παραχώρησης για τον αυτοκινητόδρομο των 670 χιλιομέτρων. 

Παλαιότερα, είχαν επικρατήσει εισηγήσεις να «σπάσει» η Εγνατία σε δύο ή ακόμη και σε τρία κομμάτια. Τώρα, ο σχεδιασμός φαίνεται ότι αλλάζει προκρίνεται μία σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου να καλυφθούν ταχύτερα οι δανειακές υποχρεώσεις της Εγνατίας.

Το 2008 η διοίκηση της Εγνατίας, με προτροπή του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕΓ. Σουφλιά, είχε συνάψει δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων, χωρίς την επιβάρυνση του δημόσιου χρέους. Το μεγαλύτερο μέρος των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κάλυπταν τα έσοδα από τα μελλοντικά διόδια.Ωστόσο, μέχρι σήμερα λειτουργεί μόνο ένας σταθμός διοδίων, με αποτέλεσμα τραπεζικά ιδρύματα να «απειλήσουν» μέχρι και με κατάσχεση του αυτοκινητοδρόμου. 

Εξώδικα απέστειλαν και άλλοι οργανισμοί που χορήγησαν δάνεια, με εγγύηση τις εισπράξεις από τα διόδια και το ΦΠΑ.Το σίριαλ με τα διόδια στην Εγνατία φτάνει στο τέλος του, μετά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού η χώρα μας είχε δεσμευτεί για τη λειτουργία του από τα τέλη του 2008.Τους επόμενους 2-3 μήνες θα τοποθετηθούν 6 νέοι προσωρινοί σταθμοί διοδίων. 

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν διόδια σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Οι προσωρινοί αυτοί σταθμοί θα πάψουν να λειτουργούν, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων.
Αναρτήθηκε από epirusgate

Έκοψαν ακόμη και το ηλεκτρικό από τον Φορέα της Λίμνης Παμβώτιδας!

Απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες οι εργαζόμενοι !
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ουσιαστικά από χθες ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων καθώς στο ταμείο δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Έτσι, βυθίστηκε στο σκοτάδι!

Η διακοπή ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων η οποία αποστέλλεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, είναι αποκορύφωμα της πλήρους εγκατάλειψης των Φορέων Διαχείρισης (Φ.Δ.) των Προστατευόμενων Περιοχών.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για έξι μήνες, ενώ μέχρι και την Παρασκευή εργάζονταν κανονικά. Από χθες όμως «ούτε αυτό είναι εφικτό καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τηλεφώνου, θέρμανσης κλπ».

Στην ανακοίνωσή του,οι αργαζόμενοι αναρωτιούνται «πώς θα επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη, όταν οι Φορείς Διαχείρισης, το εργαλείο που επιλέχθηκε από την πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως; Ποιός ο σκοπός ίδρυσής τους, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο που καλούνται να επιτελέσουν;».Να σημειωθεί ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Φορέας Διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών Βίκου, Αώου και Πίνδου.
Αναρτήθηκε από epirusgate

ΑΡΤΑ:Απόφαση μετατροπής του ΚΕΠ του Δήμου σε ΕΚΕ

Το ΚΕΠ του Δήμου Άρτας επιλέχθηκε ως ένα από τα 55 ΚΕΠ σε όλη τη χώρα που θα μετεξελιχθούν σε Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η επιλογή αυτή έγινε μετά την επιτόπια γνωμάτευση των αρμοδίων περί της επάρκειας, της υποδομής και του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το Δ.Σ. Άρτας στη χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την μετατροπή του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων Πάνου Οικονομίδη, που σημαίνει ότι αυτές τις αρμοδιότητες που είχε το ΚΕΠ θα συνεχίσει να τις έχει αλλά θα εκπαιδευτούν δύο υπάλληλοι οι οποίοι θα αναλάβουν το νέο τομέα.

Ήδη όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, έχει εξευρεθεί ισόγειος χώρος στο δημαρχιακό κατάστημα που απαιτείται για την οργάνωση και τη λειτουργία του ΕΚΕ και έχει γίνει η επιλογή 2 υπαλλήλων του ΚΕΠ οι οποίοι ύστερα από σχετική εκπαίδευση-επιμόρφωση θα αναλάβουν αυτόν τον τομέα.
Αναρτήθηκε από epirusgate

ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τις νέες τιμές των αντικειμενικών αξιών στα εντός σχεδίου οικόπεδα όλων των Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων στην Ήπειρο ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση των εσόδων του.

Οι τιμές ισχύουν και για τα οικόπεδα που είναι εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων, για τον προσδιορισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) 2010 των φυσικών προσώπων.Όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι τιμές προσδιορίστηκαν με βάση την κατώτερη ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του κάθε Δήμου ή της Κοινότητας.  ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

AΡΤΑ:Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για τη σύνδεση της Λίμνης με την Εθνική οδό

Την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 Άξονας Προτεραιότητας 3: «Υποδομές και Υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ηπείρου» με τίτλο: «Βελτίωση της οδού σύνδεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμίνης με την Εθνική οδό» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας.

Το θέμα συζητήθηκε ως έκτακτο μετά από εισήγηση του ΔημάρχουΠάνου Οικονομίδη ο οποίος ανέφερε ότι μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, καλούνται οι Δήμοι αστικών κέντρων Ηπείρου να υποβάλλουν προτάσεις στα πλαίσια του επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007- 2013» άξονα προτεραιότητας 3: «Υποδομές και Υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ηπείρου». Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πράξης χρηματοδοτούνται έργα βελτίωσης της οδικής σύνδεσης των Δήμων με το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

«Προτείνουμε την υποβολή πρότασης στο συγκεκριμένο επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο: «Βελτίωση της οδού σύνδεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμίνης με την Εθνική οδό» ανέφερε ο Δήμαρχος και σημείωσε:

«Είχαμε στο σχεδιασμό μας σ’ αυτή ακριβώς τη δράση επάνω τη δημιουργία εισόδου στο ΔΔ. Λιμίνης. Είχαμε πάρει απόφαση θετική εδώ παλαιότερα, επιχειρήσαμε να το εντάξουμε στο Γ’ ΚΠΣ, δεν εγκρίθηκε η ένταξη και τώρα επανέρχεται η ίδια δράση στα πλαίσια του προγράμματος που σας ανέφερα. Και επειδή η προθεσμία υποβολής πρότασης είναι καταληκτική μέχρι την Πέμπτη, το φέραμε ως έκτακτο για να πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. να επαναϋποβάλουμε πλέον στη νέα δράση του προγράμματος ΕΣΠΑ την πρόταση αυτή που είχαμε και έχουμε τη μελέτη έτοιμη για να τύχει της ανάλογης χρηματοδότησης και να υλοποιηθεί κι αυτό το έργο στα πλαίσια βέβαια της επόμενης Δημοτικής Αρχής».
Αναρτήθηκε από epirusgate

Εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS στα Γιάννενα

Εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με σύνθημα «Μην Κολλάς».

Στην εκδήλωση θα υπάρχει ένας ειδικά σχεδιασμένος τοίχος προφυλακτικών τα οποία θα σχηματίζουν τη λέξη AIDS. Ξεκολλώντας ένα ένα προφυλακτικό, «στόχος είναι να εξαφανίσουμε όλα τα γράμματα και μεταφορικά να εξαλείψουμε τη νόσο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αναρτήθηκε από epirusgate

Από ρεπόρτερ... κυνηγός ληστών!

Από ρεπόρτερ... κυνηγός ληστών! Ο λόγος για τον Πατρινό δημοσιογράφο του Achaia Channel, Νίκο Αγγελόπουλο, ο οποίος βγαίνοντας από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζεται, έγινε αυτόπτης μάρτυρας... ληστείας! 

Στην είσοδο του καναλιού τον περίμενε φίλος του αστυνομικός (εκτός υπηρεσίας) και καθώς περπατούσαν και απομακρύνονταν από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού, άκουσαν φωνές.

 Είδαν μία κυρία στο έδαφος να κλαίει και δύο άντρες να τρέχουν στην οδό Μαιζώνος και Μαξίμου στην Πάτρα, προς την Ακτή Δυμαίων. 

Η γυναίκα τούς είπε πως της είχαν αρπάξει την τσάντα και τότε τόσο ο ρεπόρτερ όσο και ο αστυνομικός άρχισαν να κυνηγούν τους τσαντάκηδες.

Οι τσαντάκηδες έτρεχαν και τους ακολουθούσαν ο ρεπόρτερ με τον αστυνομικό σε απόσταση 50 μέτρων. Παράλληλα είχε ειδοποιηθεί και η άμεση δράση. Δημοσιογράφος και αστυνομικός κάλυψαν μία απόσταση 2 χιλιομέτρων τρέχοντας μέχρι το συγκρότημα "Λαδόπουλου", όπου τελικά οι τσαντάκηδες ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς. Στην αστυνομία δήλωσαν πως έκαναν τη ληστεία γιατί... δεν είχαν να φάνε! Πάντως, το παρουσιαστικό τους και γενικότερα η εμφάνισή τους δεν θύμιζε σε τίποτα... φτωχούς ανθρώπους.

"Δεν ξέρω αν ήταν σωστό, σήμερα που το σκέφτομαι, να κυνηγήσουμε τους δύο ληστές, αφού θα μπορούσαν να οπλοφορούν. Ομως, βλέποντας τη γυναίκα απελπισμένη να κλαίει, δεν σκέφτηκα το παραμικρό και άρχισα να τρέχω προς την κατεύθυνσή τους", λέει ο δημοσιογράφος στο "Εθνος".

ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ ethnos.gr

«Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης», ζητά η κ. Περλεπέ.

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης και το μέλλον του εργοστασίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Η/Μ Κύμης και ο Διαχειριστής του εργοστασίου κ. Μ. Κρίθαρης.

Η κυρία Περλεπέ κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, υπογράμμισε για άλλη μια φορά, το πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην κλείσει το εργοστάσιο, ζήτησε δε από τον Υπουργό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά τη συνάντηση η βουλευτής δήλωσε ότι συνεχίζει να αγωνίζεται και να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική και να διεκδικεί τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, η ύπαρξη του οποίου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κατάληψη στο Αθλητικό Γυμνάσιο Χανίων

Το ποτήρι ξεχείλισε για τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χανίων οι οποίοι κατέλαβαν σήμερα το σχολείο τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη προπονητών στα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ). Επί τρεις μήνες τα παιδιά δεν έχουν κάνει ούτε μία ώρα γενικής γυμναστικής.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου καθώς και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χανίων.

Η γραμματέας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Θέμις Σταθάκη υπογράμμισε ότι "στο 1ο Γυμνάσιο λειτουργούν τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πολύ επιτυχημένα. Φοιτούν 300 παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο ενώ τα μισά από αυτά, έρχονται ειδικά για να προπονούνται. Έρχονται από όλο τον νομό Χανίων, ακόμα και από μακρινές περιοχές και ταλαιπωρούνται πολύ για να έρθουν μέχρι εδώ καθώς ξυπνούν πολύ πρωί. Κάποιοι γονείς υπερβαίνουν εαυτόν για να τα φέρουν ενώ θα μπορούσαν να πάνε στο διπλανό τους Γυμνάσιο. Εδώ και δυο τρεις μήνες τα παιδιά κάνουν υπομονή".

Η γη άνοιξε και "καταπίνει" σπίτια

Κατολισθήσεις, καθιζήσεις και πλημμύρες συνθέτουν το σκηνικό στο χωριό Μουζακαίοι Ιωαννίνων. Ένα μεγάλο κομμάτι γης στο χωριό υποχώρησε και προκάλεσε βαθιά ρήγματα.

Το πνευματικό κέντρο που βρισκόταν στο σημείο ισοπεδώθηκε, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και 3 αποθήκες.

Οι κάτοικοι 15 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλέιψουν, ενώ δύο κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Τις τελευταίες 5 μέρες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί και ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ.

Η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 90 κλήσεις για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα. Καθίζηση υπέστη το πρωί του Σαββάτου και η επαρχιακή οδός Μουζακαίοι-Κυπαρίσσια Ιωαννίνων λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συγκοινωνίες.

"Οι Μουζακαίοι μοιάζουν σαν να χτυπήθηκαν από μεγάλο σεισμό", είπε ο δήμαρχος Παμβώτιδας, Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος υποδέχτηκε στην περιοχή κλιμάκιο του ΙΓΜΕ που έφτασε για να εκτιμήσει την κατάσταση. "Εβρεχε ασταμάτητα εδώ και πέντε μέρες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα σαθρά εδάφη, δημιούργησαν την καθίζηση", πρόσθεσε.

Οι υπεύθυνοι του ΙΓΜΕ έφεραν μαζί τους από το αρχείο μια έκθεση του 1967, για ανάλογη καθίζηση που είχε σημειωθεί τότε στην ίδια περιοχή, σε υψηλότερο σημείο, και υποστήριξαν πως το Πνευματικό Κέντρο κακώς χτίστηκε εκ των υστέρων σε αυτό το σημείο.

"Εκκενώσαμε προληπτικά δέκα σπίτια που βρίσκονται κατά μήκος του ρήγματος, γιατί διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο. Διαθέσαμε ξενοδοχείο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά δεν χρειάστηκε, καθώς όλοι φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών", είπε ο δήμαρχος, ο οποίος είδε με ικανοποίηση τις βροχές να σταματούν και ελπίζει πως τα χειρότερα πέρασαν.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Kατολισθησεις στην Δαφνούλα και το Μέτσοβο

Πολλά προβλήματα σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων αλλά και σε οικισμούς, προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα,στην Δαφνούλα και το Μέτσοβο ήρθαν να προστεθούν σε αυτά που ανέκυψαν στους Μουζακαίους, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και παραμένουν σε επιφυλακή.

Τις κατολισθήσεις στην περιοχή της Δαφνούλας, επισκέφθηκαν χθες ο ΝομάρχηςΑλέκος Καχριμάνης, ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας και μηχανικοί της Νομαρχίας και του Δήμου. Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων,στο ύψος του παλαιού χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου αλλά και στο δρόμο Μηλιάς-Γρεβενών,ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα στα Ιωάννινα.

Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στη γέφυρα Γκόγκου, μεταξύ Μιχαλιτσίου και Πραμάντων, λόγω του μεγάλου όγκου νερού του Αράχθου. Προβλήματα προέκυψαν από πλημμύρα και στο οδόστρωμα της Εγνατίας στο ύψος του κόμβου της Πεδινής. Την ίδια στιγμή στην γύρω περιοχή εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και χωράφια έχουν πλημμυρίσει με πάνω από ένα μέτρο νερό.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Aποχώρησαν και οι τελευταίοι απολυμένοι εργάτες από το εργοτάξιο του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Σήμερα αποχώρησαν και οι τελευταίοι απολυμένοι εργάτες από το εργοτάξιο του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που κλείνει οριστικά. 

Παγωμένα βλέμματα,δάκρυα και αβεβαιότητα από τους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα δάνεια να τρέχουν και τις οικογένειες τους σε απόγνωση. 

Εντύπωση προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του αερολιμενάρχη σε τοπικά κανάλια,στις οποίες ανέφερε ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά και θα τελειώσει σύντομα!

Το τοπίο στο εργοτάξιο μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο με λάσπες,τρύπες να χάσκουν παντού,μπάζα και σκουπίδια πεταμένα μαζί με καλώδια και άχρηστα υλικά του έργου, και μια τεράστια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στη θέση των θεμελίων του πενταώροφου Πύργου έλεγχου που μάλλον στα σχέδια θα μεινει. 

Δίπλα στο κουφαρι-σκελετο του μοναδικού κτιρίου που ξεκίνησε, η βροχή έχει προκαλέσει κατολισθήσεις που παρασερνουν τον δρόμο και δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. 

Αναρωτιέται κανείς ποια η σκοπιμότητα κατασκευής ενός τετοιου έργου που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην πόλη μας,ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια ζήτηση από ελαφρά αεροπλάνα που επιθυμούν να επισκεφτούν τα Γιάννενα αλλά δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος για να σταθμεύσουν αφού στο αεροδρόμιο το ωράριο και οι συνθήκες,απαγορεύουν κάτι τέτοιο.

Το παλιο αεροδρόμιο στον Κατσικα ειναι η μοναδική λύση για να έχουμε αεροπορικό τουρισμό υψηλού επίπεδου,διαφήμιση της Ηπείρου διεθνως και κόστος κατασκευής μηδαμινό,αλλά κανένας μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αξιοποιηθεί αυτό το αεροδρόμιο. 

Τα παλια αεραθλητικά σωματεία που είναι εδω και 30 χρονια στα Γιάννενα, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να παίρνουν τεράστιες επιδοτήσεις και πανάκριβο εξοπλισμό χωρίς να έχουν να δείξουν κάτι σήμερα. Η Ήπειρος ειναι ακόμη απομονωμένη και δυσπρόσιτη και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Κατέρρευσαν πνευματικό κέντρο, εργοστάσιο και σπίτια στην Ήπειρο !

Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται οι υπηρεσίες για τα κατολισθητικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων. 

Tα φαινόμενα, ύστερα από πρόσκληση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, εξετάζονται και παρακολουθούνται από το Ι.Γ.Μ.Ε.

Στους Μουζακαίους έχει ήδη καταρρεύσει το Πνευματικό Κέντρο, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται και οι κάτοικοι του Δ. Δ. Δαφνούλας του Δήμου Παμβώτιδας. 

Ένα σπίτι κατέρρευσε στο Μέτσοβο, ένα εργοστάσιο με δύο σπίτια στο Ανήλιο, ενώ κατέρρευσε και τμήμα της γέφυρας Γκόγκου.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή Πεδινής, όπου έχουν πλημμυρίσει υπόγεια επιχειρήσεων και από σήμερα το πρωί καταβάλλονται προσπάθειες με τη διάνοιξη γεωτρήσεων προκειμένου να καταστεί δυνατή η διοχέτευση νερών στις παλιές καταβόθρες.
Αναρτήθηκε από epirusgate

Εκλεβαν τις ...γραμμές του τρένου

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, έπιασαν «στα πράσα» δύο άτομα που έκοβαν και έκλεβαν τμήματα από τη σιδηροδρομική γραμμή έξω από το χωριό Λεβαία της Φλώρινας. 

Τα δύο άτομα που είναι ελληνικής καταγωγής, είχαν ήδη κόψει και φορτώσει στο όχημα τους, κομμάτια από τις ράγες μήκους εννέα μέτρων και βάρους περίπου 400 κιλών, που προοριζόταν προφανώς για κάποιο χυτήριο.

Σε έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε επίσης στην κατοχή τους 50 κιλά καλωδίων αλουμινίου, που χρησιμοποιούνται  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Η επικείμενη μεταφορά του νοσοκομείου Κέρκυρας στις νέες του εγκαταστάσεις στην περιοχή Κοντόκαλι, προκαλεί την ανησυχία των εργαζονμένων, που συγκάλεσαν για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση. 

Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι οι μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό δεν εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Τονίζουν ακόμα ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για άμεσες προσλήψεις, τουλάχιστον 100 υπαλλήλων, μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί μόνο 15.

Καταστροφές από την κακοκαιρία και στα Τρίκαλα

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων. 

 Οι περισσότερες ζημιές καταγράφονται στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Πινδέων, Αιθήκων, Καστανιάς και στην κοινότητα Μυροφύλλου. Τα ρέματα κύλησαν ορμητικά μέσα σε χωριά, παρασύροντας αυτοκίνητα, δίκυκλα, εργαλεία και εγκαταστάσεις.

Ακόμα επαρχιακοί δρόμοι στην περιοχή τέθηκαν εκτός λειτουργίας, από κατολισθήσεις, πτώσεις βράχων και δέντρων στο οδόστρωμα. 

Τα μηχανήματα της Νομαρχίας και των τοπικών  δήμων εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πλημμύρισε η Εγνατία Οδός!

Από την μεγάλη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στην Ήπειρο, πλημμύρισαν αρκετές εκτάσεις, σε ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Πεδινής προς Ηγουμενίτσα. 
 
Οι δυο λίμνες που έγιναν από την μεγάλη νεροποντή αριστερά και δεξιά του δρόμου υπερχείλισαν και από τα δυο ρεύματα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με μεγάλη προσοχή και εργαζόμενοι της να επισημάνουν για να ομαλύνουν την κυκλοφορία χωρίς να προκύψει κάποιο ατύχημα.

Κινδυνεύουν ασθενείς στο Νοσοκομείο της Λάρισας

Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού, από τις οποίες κινδυνεύει ακόμη και η ασφάλεια των ασθενών, αναδεικνύονται, σε μια επιστολή, η οποία σε δραματικό τόνο περιγράφει αδιέξοδα που αποτελούν πιά καθημερινή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. 

Αποστολέας του ο Χειρουργικός Τομέας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (την υπογράφει ο διευθυντής του αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Θεόφιλος Καραχάλιος
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τον δολοφόνησαν στα χωράφια...

Θύμα εγκληματικής ενέργειας φέρεται ότι έπεσε ένας 53χρονος, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε χωράφι στην περιοχή της Εγλυκάδας στην Πάτρα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Πατρών, το θύμα έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα προσδιορίσει, με τι ακριβώς χτυπήθηκε ο 53χρονος.

Ο άτυχος άνδρας είχε να δώσει σημεία ζωής εδώ και περίπου πέντε ημέρες, ενώ συγγενικά του πρόσωπα είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία.

Όμως σήμερα κάτοικοι της περιοχής, όπου έμενε ο 53χρονος, είδαν το αυτοκίνητό του και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Έπειτα από έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα μέσα στο χωράφι.

Η Ασφάλεια Πατρών διεξάγει προανάκριση για την υπόθεση.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σημαντικές ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο Νομό Ιωαννίνων

Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους οι κάτοικοι!!!
Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του χωριού Μουζακαίοι,του Δήμου Παμβώτιδας Ιωαννίνων.
 
Εδώ και πέντε ημέρες βρέχει ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί, ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ και ήδη να έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες καταστροφές σε κτίρια,ανάμεσά τους το Πνευματικό Κέντρο του χωριού.
 
Σημαντικές ζημιές καταγράφονται και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων: Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα ακόμα και στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων,στο ύψος του παλαιού χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου.
 
Κλειστός παραμένει επίσης από κατολίσθηση και ο δρόμος Μηλιάς-Γρεβενών,ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα για τους «Ρομπέν των Σούπερ-μάρκετ»

Περίπου 1.500 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λάρισα, συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες».

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πολίτες από όλη την Ελλάδα και ήταν έντονη η παρουσία και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, διοργανώθηκε με αφορμή το γεγονός ότι την 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί η δίκη των τεσσάρων φοιτητών, των αποκαλούμενων και «Ρομπέν των Σούπερ-μάρκετ», οι οποίοι δικάζονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής.

Επίσης, στις 9 του ίδιου μήνα, θα γίνει και η δίκη των 11 ανηλίκων που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 και οι οποίοι δικάζονται με κατηγορίες που εμπίπτουν στον «τρομονόμο».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Μπαράζ κλοπών και ληστειών στη Μεσσηνία

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι μια 52χρονη στην Καλαμάτα γιατί νωρίτερα με την μέθοδο της απασχόλησης άρπαξε από την ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων το πορτοφόλι της, που περιείχε 600 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Η 52χρονη εντοπίστηκε από το κλειστό κύκλωμα βίντεο του καταστήματος. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.


Επίσης συνελήφθη χθες ένας 17χρονος Αλβανός διότι το προηγούμενο βράδυ αφαίρεσε από σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από συνεργείο αυτοκινήτων και τα τέσσερα ζαντολάστιχα του οχήματος. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και με προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Τέλος τρεις άγνωστοι φορώντας κουκούλες, τη νύχτα, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα σπιτιού σε χωριό της Κυπαρισσίας και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο, τον 56χρονο ένοικο.

Αφού τον ξύπνησαν, με την απειλή μαχαιριού, του πήραν περίπου 250 ευρώ που είχε και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας ενεργεί προανάκριση.
www.kathimerini.gr

ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ: "Κυβέρνηση και συνδικαλιστές παραλύουν την παραγωγική δραστηριότητα στην Κρήτη και τη νησιωτική Ελλάδα

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών παραλύει κάθε οικονομική δραστηριότητα, σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πλήττει, στην Κρήτη, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους μικροκαλλιεργητές και υπονομεύει την παραγωγική δραστηριότητα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον τόπο.

Αναρωτιέμαι, υπάρχει κυβέρνηση που μπορεί να κάνει κάτι; Ή θα συνεχίσει μετρώντας μόνο το πολιτικό κόστος και αδιαφορώντας για το κόστος που σηκώνουν οι αγρότες της Κρήτης οι μικρές επιχειρήσεις και οι εξαγωγείς. Κυβέρνηση και συνδικαλιστές πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ληστής - αστραπή χτύπησε 20 βενζινάδικα !

Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσανε! Το τρείς βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση του νεαρού ληστή των βενζινάδικων καθώς μέσα σε έξι μόλις μήνες είχε κάνει πάνω από 20 ληστείες σε βενζινάδικα και πρακτορεία προπό. Ωστόσο επειδή ο θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και το νοικοκύρη, ο τετραπέρατος ληστής έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μαζί με έναν συνεργό του.

Ο νεαρός ληστής που είχε το παρατσούκλι «καπνός» επειδή έφευγε γρήγορα με τα πόδια κάθε φορά που λήστευε ένα βενζινάδικο ή ένα πρακτορείο, είχε απίστευτο σχέδιο: μαζί με το συνεργό του, λήστευε ανάλογα με τις ανάγκες του αλλά και με το πώς διαμορφωνόταν η επικαιρότητα.

Για τις μεγάλες μπάζες, όταν είχε μεγάλους αγώνες επέλεγε τα πρακτορεία Προ-πό. Αντίθετα, όταν δεν είχε λεφτά, λήστευε οίκους ανοχής. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της νοτιοανατολικής Αττικής Αντώνη Μπάκα: «είχε επισκεφθεί οίκο ανοχής, και μετά πήγε σε παρακείμενο κέντρο διασκέδασης, κατανάλωσε αλκοόλ, αλλά όταν συνειδητοποίησε μαζί με την παρέα του ότι δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν, επέστρεψε και λήστεψε τον οίκο ανοχής, και τη συγκεκριμένη γυναίκα που είχε συνευρεθεί».

 Ο  ληστής- «καπνός», εκτός από γρήγορος ήταν και άρτια ενημερωμένος, καθώς παρακολουθούσε φανατικά το αστυνομικό ρεπορτάζ: « Κατανάλωναν αμέσως τα χρήματα που έπαιρναν και συνέχιζαν την επόμενη ημέρα με άλλη ληστεία. Αφού πρώτα ενημερώνονταν από το αστυνομικό δελτίο κάθε πρωί, από τα κανάλια ή από το ίντερνετ που έχουν γίνει ληστείες, για να μην πάει την ίδια ημέρα αυτός»,αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής.

Στο βίντεο ο νεαρός ληστής διακρίνεται καθαρά να ληστεύει έναν υπάλληλο βενζινάδικου σε μια από τις τελευταίες του ληστείες και να εξαφανίζεται τόσο γρήγορα όσο ήρθε.  Σαν… «καπνός» όπως πολύ σωστά είχε βγει και το παρατσούκλι του.

Συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών στο Ηράκλειο

Με μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο Ηράκλειο, όπου πήραν μέρος περίπου 3.000 μαθητές και φοιτητές απάντησαν οι νέοι στην πολύπλευρη κρίση, καθώς και στην επιχειρούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση. 
 
Ήδη, υπό κατάληψη τελούν 40 Γυμνάσια και Λύκεια του νομού. 
 
Οι μαθητές πραγματοποίησαν  διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της νομαρχίας Ηρακλείου μετά τη διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Λάθος το δελτίο τύπου της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης», επισημαίνει η κ. Περλεπέ.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε δήλωσή της σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, στις 23/11/2010 αναφέρει τα εξής:

«Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ανήκει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και θα ακολουθήσει τη συνολική πορεία της εταιρείας που θα αποφασισθεί».

Ουδέποτε ανέφερα, όπως αναγράφεται στο εν λόγω Δ.Τ., ότι «έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο του εργοστασίου».

Αυτά προς διευκρίνιση και για να εκλείψει κάθε παρανόηση.

Επί της ουσίας, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση του Σωματείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την εταιρεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις προοπτικές που υπάρχουν».

Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά προϊόντα

Την Παρασκευή, 10 Δεκ 2010, στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο Φαρσάλων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά Προϊόντα» και προσκαλούν όλες και όλους.

Οι σύγχρονοι Νέοι Αγρότες είναι Αγρότες εξ επιλογής του επαγγέλματος, και παρόλο που οι Νέοι Αγρότες είναι μόλις το 8% όσων παίρνουν ενιαία ενίσχυση και αποτελούν μόνο το 30% των Ελλήνων Ενεργών Αγροτών, είναι το 100% του μέλλοντος του Αγροτικού Κόσμου, που το αναγνώρισε η πολιτεία με την θεσμική δημιουργία των Ενώσεων Νέων Αγροτών (Νόμος 3147/2003).

Στο Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός», που έγινε φέτος στην Νέα Κίο Αργολίδας (27-28/6/2010), οι Νέοι Αγρότες τεκμηριώσανε ότι η Αγροτική Κοινωνία έχει σαφή χαρακτηριστικά που την διαφοροποιούν σημαντικά από την αστική κοινωνία. Από το απλό ότι η αγροτική κοινωνία είναι 24/7 (24 ώρες την ημέρα, για 7 ημέρες την εβδομάδα, επί 365 μέρες τον χρόνο), έως το γεγονός ότι έχει διαφορετικές αξίες, τρόπο ζωής και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από τους αστούς.

Το πρόγραμμα της ημερίδας της 10ης Δεκ 2010 (19.00) περιλαμβάνει Παρουσίαση στοιχείων του αγροτικού κόσμου στο μέλλον, Αγροτικός Πολιτισμός, Τοπικά Παραδοσιακά Αγροτικά Προϊόντα & Τοπικές Πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι Νέοι Αγρότες Λάρισας επιθυμούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους μετά την ανακοίνωση (18/11/2010) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013», και το άνοιγμα των συζητήσεων για το μέλλον του αγροτικού κόσμου, στις οποίες θέλουν να μετέχουν.

Κατά την Επίσκεψη Μάθησης της ΠΕΝΑ στο Βέλγιο (25-27/10/2010), στην οποία συμμετείχε ο κ. Ν. Παυλονάσιος έγινε κατανοητό σε όλους, ότι: Για να διαφοροποιηθούν και να είναι αναγνωρίσιμα τα αγροτικά προϊόντα της Λάρισας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν πολιτιστικά στοιχεία (φήμη, παράδοση, ποιότητα, αυτόχθονες φυλές, διαδικασία κλπ) στα τοπικώς παραγόμενα αγροτικά προϊόντα και να προωθούνται μαζί με τις υπηρεσίες (τουρισμός, αγορά) ενιαία, προβάλλοντας τον προορισμό (destination).

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας προσκαλούν όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους αγρότες και νέους αγρότες την Παρασκευή, 10 Δεκ 2010, στις 19.00, στην συνάντηση-συζήτηση «Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά Προϊόντα» στο Πνευματικό Κέντρο Φαρσάλων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6977096173, 6979905039 Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Πέρασε για... αγριογούρουνο τον φίλο του και τον σκότωσε !

Safari Hunter in NamibiaImage via Wikipedia
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πέρασε για... αγριογούρουνο τον φίλο του και τον σκότωσε ! Άλλο ένα τραγικό περιστατικό με κυνηγούς έγινε σήμερα.

Από τα πυρά του φίλου σκοτώθηκε ένας 36χρονος άνδρας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνων σε περιοχή της Δεσκάτης του νομού Γρεβενών.

Ο άτυχος άνδρας συμμετείχε σε ομάδα κυνηγών αποτελούμενη από 14 άτομα. Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, ο 36χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του κυνηγετικού όπλου 56χρονου φίλου του, ο οποίος και συνελήφθη.

Πέθανε βλέποντας τους ληστές να βασανίζουν τον άνδρα της

Την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανακοπή άφησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Αλιβέρι, βλέποντας τους ληστές να εισβάλουν στο σπίτι, να δέρνουν και να φιμώνουν το σύζυγό της.

Οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι και αφού το έκαναν άνω κάτω, στη συνέχει διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συγγενείς του ηλικιωμένου ζευγαριού που πήγαν στο σπίτι εντόπισαν τον άνδρα δεμένο και φιμωμένο και τη σύζυγό του νεκρή, χωρίς να φέρει κακώσεις, κατάγματα ή ευρήματα στραγγαλισμού.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Έπιασαν τους κλέφτες που ρήμαξαν τρία νεκροταφεία

Περισσότερα από 200 κιλά χαλκού είχε συγκεντρώσει οι βάνδαλοι που είχαν λεηλατήσει τρία νεκροταφεία στις περιοχές Πάμφορο, Αρίσβη και Διώνη της Κομοτηνής, κλέβοντας σταυρούς και καντήλια! Όταν, όμως, επιχείρησαν να τα πουλήσουν σε μάντρα ανακύκλωσης της περιοχής, οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν ότι τα σπασμένα χάλκινα τεμάχια που τους έδωσαν μέσα σε τσουβάλια προέρχονταν από τάφους και ειδοποίησαν την Αστυνομία!

Η σπείρα των ιερόσυλων, που αποτελείται από μουσουλμάνους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και τα μέλη της πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κομοτηνής. Στα τσουβάλια τους μετέφεραν 205 κιλά χαλκό, για τα οποία έπρεπε να πληρωθούν 410 ευρώ, ποσό πολύ μικρό αν αναλογιστεί κάποιος την αναστάτωση που προκάλεσαν στους συγγενείς οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά στο τραγικό θέαμα των λεηλατημένων μνημάτων.

*** Τέσσερα καρούλια χαλκού που χρησιμοποιούνται για γείωση και δύο κουλούρες πλακέ λάμας, συνολικής αξίας 9.000 ευρώ, είχαν κλέψει από εργοτάξιο στην περιοχή της Φωκίδας τρεις διαρρήκτες. Ένας από αυτούς, 37 χρόνων, συνελήφθη στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου καθώς μετέφερε τα κλοπιμαία με φορτηγό, κλεμμένο από την Γλυφάδα Φωκίδας και του είχε βάλει άλλες πινακίδες κλεμμένες από το Αίγιο! Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Και στο νομό Χανίων το κόκκινο σκαθάρι που καταστρέφει φοίνικες

Rhynchophorus ferrugineus en AlmeríaImage by alcedofoto via FlickrΕνάμισι χρόνο μετά την εμφάνισή του στο νομό Χανίων, ο κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος, μεγάλος εχθρός των φοινικόδεντρων, έχει εξαπλωθεί ανησυχητικά σε όλο το νομό.

Στην πόλη των Χανίων, το σκαθάρι έχει ξεράνει φοίνικες στη συνοικία Νέα Χώρα, στην Πλατεία 1866, έξω από το ωδείο, στην Πλατεία Δικαστηρίων και σε διάσπαρτες συστάδες. Από την περιοχή του Πλατανιά όπου πρωτοεμφανίστηκε, έχει πλέον φτάσει στις Καλύβες και στα δυτικά του νομού έως τον Δραπανιά. Τα φοινικόδεντρα ξεραίνονται και στους Δήμους Κολυμβαρίου, Βουκολιών, Ακρωτηρίου και Μουσούρων.

Άνω - κάτω τα δρομολόγια των τρένων

Greece: ADtranz DE2000 diesel locomotive of OS...Image via Wikipedia
Άνω - κάτω γίνονται τα δρομολόγια των τρένων από την 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων. Οι αλλαγές είναι πολλές και σημαντικές και καλό θα είναι να διαβάσετε τον σχετικό πίνακα που δημοσιεύουμε πριν ... τολμήσετε να κάνετ ταξίδι με τον σιδηρόδρομο ή να χρησιμοποιήσετε τον προαστιακό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει πως ύστερα από την εξαγγελθείσα από την ΓΣΕΕ στάση εργασίας για τις 25.11.2010 (12:00 - 15:00) τα δρομολόγια στο Σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό διαμορφώνονται ως εξής:   Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ένοπλη ληστεία για...550 ευρώ !

Ένοπλη ληστεία με λεία 550 ευρώ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.

Άγνωστος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, μπήκε στο σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε την 36χρονη ταμία και την εξανάγκασε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος.

Στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Με πανηγυρικό τρόπο γιορτάστηκαν τα Εισόδια στον Τριπόταμο Τήνου

Με πανηγυρικό τρόπο γιόρτασε η Ενορία του Τριποτάμου Τήνου την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, τη μνήμη των Εισοδίων της Παναγίας και την αφιέρωσή της στο Ναό της Ιερουσαλήμ, από τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα. 


Ο αξιαγάπητος εφημέριος του Ναού των Εισοδίων Τριποτάμου π. Σπυρίδων Φώσκολος, μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου π. Γεώργιο Φανερό και άλλους ιερείς της Εκκλησίας της Τήνου, συλλειτούργησαν και δόξασαν τον Κύριο για τα μεγαλεία Του και τις χάρες που μας δωρίζει. 


Συμπροσευχήθηκε συμμετέχοντας στο ψαλτήρι και ο Καθολικός Εφημέριος του Αγίου Ιωάννου Κώμης π. Νικόλαος Ψάλτης. Ευλαβείς πιστοί από όλα τα χωριά της Τήνου και τη Χώρα, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πανηγύρια της Τήνου, παραβρέθηκαν και γιόρτασαν όλοι μαζί την μεγάλη Θεομητορική γιορτή των Εισοδίων.

Η αυλή του ναού και οι γύρω χώροι κατά τη λήξη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ήταν γεμάτοι από καλεσμένους ευλαβείς πιστούς, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των ευγενικών κατοίκων του Τριποτάμου και του αδελφικού γειτονικού χωριού Σμπεράδου που συνεόρτασε μαζί τους. Αρχές της Τήνου παρούσες, συμμετείχαν στη χαρά των κατοίκων του Τριποτάμου. Όμορφα πατροπαράδοτα έθιμα, αγάπες και συμφιλίωση των Ανθρώπων που συμμετέχουν σ΄ αυτά. Παρούσα και η τηλεόραση “tinos tv”.

Δείτε φωτογραφίες από την εορτή εδώ.
Νίκος Φώσκολος       

Εξέγερση τσιγγάνων στην Αλικαρνασσό Κρήτης

Ένταση επικράτησε την Τρίτη στην περιοχή του καταυλισμού των τσιγγάνων στη Ν. Αλικαρνασσό του Ηρακλείου.

Συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, συνοδεία Εισαγγελέα και Αστυνομικών δυνάμεων, επιχείρησαν για μια ακόμα φορά την διακοπή της παράνομης σύνδεσης του καταυλισμού έως ότου αποπληρωθεί το χρέος προς τη δημοτική επιχείρηση, το οποίο ανέρχεται πάνω από 550.000 ευρώ

Οι τσιγγάνοι, διαμαρτύρονται για τη διακοπή του νερού, έκαψαν λάστιχα και έχουν αποκλείσει το δρόμο κοντά στα πρόχειρα παραπήγματά τους, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να υδροδοτηθεί και πάλι ο καταυλισμός. Το χρέος που τους καταλογίζεται, δεν το αναγνωρίζουν οι ίδιοι. Στο σημείο βρέθηκαν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Nεκρή αρκούδα στη Κοζάνη

Μία ακόμα νεαρή αρκούδα εντοπίστηκε σήμερα νεκρή στο Νομό Κοζάνης, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά θανάτου του προστατευόμενου είδους.

Το πτώμα του ζώου εντόπισε κάτοικος της περιοχής μεταξύ των χωριών Διχείμαρρο και Λικνάδες, στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς και ειδοποίησε την ομάδα άμεσης επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ.

Μονάδα εμφραγμάτων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Με έξι κλίνες ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Για το σημαντικό αυτό έργο δηλώσεις έκανε ο διοικητής, κ. Γ. Μπέζος, ο οποίος στάθηκε στη σημασία του για την περιοχή και στη συμβολή του ανθρώπινου συναμικού του νοσοκομείου στην υλοποίση του.

Όπως εξήγγειλε, ακολουθούν η άμεση λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, η πλήρης ανάπτυξη της ΜΕΘ, η προμήθεια νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου τους επόμενους μήνες, οι νέες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η ίδρυση του κέντρου Υγείας Αίπειας και των περιφερειακών ιατρείων Βλαχόπουλου, Μεθώνης και Πεταλιδίου.

Έρευνες στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό 28χρονου

Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούνται στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό 28χρονου ο οποίος εξαφανίστηκε νωρίς το Σάββατο.

Στις έρευνες συμμετέχει η ΕΜΑΚ σε συνεργασία με αστυνομική δύναμη της διεύθυνσης του νομού, ομάδα εθελοντών και διασωστών του Ε.Ε.Σ και τη συνδρομή ελικοπτέρου. Οι Έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή Πλατανιά - Αρμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός έφυγε με αυτοκίνητο από το σπίτι του στον Πλατανιά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και έκτοτε δεν υπήρξε επικοινωνία με τους οικείους του.

Οι συγγενείς του την Κυριακή με μεγάλη ανησυχία, δήλωσαν την εξαφάνιση του και έκτοτε ξεκίνησαν οι έρευνες οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Έξι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία

Έξι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες στην Εγνατία Οδό. Πρόκειται για τους Σταθμούς Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Γρεβενών (στη θέση Βενέτικος Ποταμός), Νυμφόπετρας, Παγγαίου και Κομοτηνής, ενώ, ήδη λειτουργεί, από 14 Σεπτεμβρίου, ο Σταθμός στον Πολύμυλο.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννης Τσακλίδης, οι έξι σταθμοί διοδίων, με βάση την σύμβαση, έπρεπε να έχουν τεθεί σε λειτουργία, από το 2008, μην παραλείποντας να αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας, τις δανειακές της υποχρεώσεις, που ανέρχονται στο 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά και τις ασφυκτικές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Eπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα

Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, εξέδωσε για τη Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Τρίτη θα επεκταθούν και στην κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Απέτυχε η Frontex στην Ελλάδα

Συνεχής και αδιάκοπη είναι η είσοδος μεταναστών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, παρά την παρέμβαση της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex.

Αυτές τις μέρες σημειώνεται ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα, που είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων είκοσι χρόνων.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν τα σύνορα 400 άτομα κατά μέσον όρο. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα προστίθεται μια καινούργια πόλη της τάξης των 150 χιλιάδων ανθρώπων, από τους οποίους το 95% είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από ασιατικές χώρες.  ANAΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Βρέφος διακομίστηκε νεκρό στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Το Σάββατο, αργά το βράδυ, διεκομίσθη νεκρό στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ένα αγοράκι μόλις 47 ημερών, από τη 18χρονη ΡΟΜΑ μητέρα του, από σπίτι που διέμεναν προσωρινά στα Αρφαρά Μεσσηνίας.

    Η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε, ενώ προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.

Εκλογές στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας..

Στη διάρκεια της 33ης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, 2010..2013, στο οποίο «εκπροσωπείται» επάξια όλη η τέως επαρχία Καλαβρύτων.
Παλαιά και νεότερα μέλη του Συλλόγου αναλαμβάνουν με υπευθυνότητα και συνέπεια να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στις δραστηριότητες του Παγκαλαβρυτινού.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τη διάθεσή τους να είναι κοντά στο Σύλλογο και να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που αφορούν την προβολή της Αχαΐας, και την ανάπτυξη της τέως επαρχίας Καλαβρύτων και του Νομού γενικότερα.

Κορυφαία στιγμή στη συνέλευση ήταν η έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο κ. Φραντζής για την ενοποίηση των Καλαβρυτινών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. Όπως είπε ο κ. Φραντζής «ήρθε η ώρα όλοι οι μικροί σύλλογοι να ενσωματωθούν στον Παγκαλαβρυτινό. Όλοι μαζί χωρίς εγωισμούς, ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας τα καλύτερα, τα περισσότερα. Κάνω έκκληση στα διοικητικά συμβούλια αντί να διατηρούμε καρέκλες κενές περιεχομένου να ενωθούμε όλοι μαζί στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο».

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι,
Αθανάσιος Φραντζής του Νικολάου Υπ. Υπουργείου Οικονομικών,
Στέλλα Πανουτσακοπούλου του Γεωργίου δικηγόρος,
Δημήτριος Μαντάς του Λάμπρου ιδ. υπάλληλος,
Αικατερίνη Ασημακοπούλου του Κων/νου επιχειρηματίας,
Γεωργία Χασαποπούλου του Σταμάτη ιδ. υπάλληλος,
Γεώργιος Αγγελόπουλος του Παναγιώτη Υπαλ. Νομαρχίας,
Δήμητρα (Μιμίκα) Λιναρδάτου του Κων/νου Έμπορος,
Ελένη Τζουμάκα Λαγουμιτζή του Δημητρίου Συνταξιούχος Δημοσίου,
Ευγενία Σερέτη του Ανδρέα Ιδ. Υπάλληλος,
Χαράλαμπος Λεβέντης του Παναγιώτη Δημ. Υπάλληλος,
Άννα Ζίγκηρη του Γεωργίου Καθηγήτρια,
Σοφιανοπούλου Ιωάννα του Χρήστου Συνταξιούχος Δημοσίου
Φράγκου Κωνσταντίνα του Βασιλείου επιχειρηματίας,.

Στην Ε.Ε. εξελέγησαν οι,
Αντωνίος Πετρόπουλος του Βασίλειου,
Λεωνίδας Γκοτσόπουλος του Αντωνίου και
Βασίλειος Σταθούλιας του Παναγιώτη.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η αθρόα προσέλευση των μελών του Συλλόγου στη συνέλευση που διεξήχθη σε κλίμα ομοψυχίας, εμπιστοσύνης και ομόνοιας, ήταν το «επισφράγισμα» της αναγνώρισης των προσπαθειών και της προσφοράς όλων των προηγούμενων χρόνων, όπου ο Σύλλογος κατάφερε να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Με την έναρξη της συνέλευσης έγινε η εκλογή του προεδρείου. Πρόεδρος ανέλαβε ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Αφού έγινε ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. τα μέλη του Συλλόγου ενέκριναν ομόφωνα και τον οικονομικό απολογισμό. Ακολούθησε συζήτηση και τα μέλη κατέθεσαν προτάσεις. Μεταξύ των ομιλητών, ήταν ο κ. Ασημακόπουλος, η Μ. Μασσαρά, ο Ν. Σακελλαρόπουλος, ο Αργ. Αγγελόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Χρ. Χαμακιώτης. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις δράσεις του Συλλόγου και συνεχάρησαν το απερχόμενο Δ.Σ.
Ακολούθως ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των χορευτικών τμημάτων, τα οποία με τις παρουσιάσεις τους εντός και εκτός Ελλάδος μας έχουν κάνει υπερήφανους.

«Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος προσαρμόζει πάντα τις δραστηριότητές του στις ανάγκες της κάθε εποχής, γι’ αυτό και έχει καταφέρει να μετρά σήμερα αισίως, 137 χρόνια διαρκούς παρουσίας και δράσης. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα, χωρίς να σταματάμε την προσπάθεια να γίνουμε ακόμη καλύτεροι», είπε ο κ. Φραντζής.

Τέλος την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδρίαση το νέο συμβούλιο για την εκλογή προεδρείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...