Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Γιαννιώτης αστυνομικός-"βαποράκι"

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 01.30 περίπου, αρχιφύλακας που υπηρετεί σε τμήμα των Ιωαννίνων βρέθηκε σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πρέβεζα, στο οποίο έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητό του.
 
Μετά την ολοκλήρωσή του και αφού αποχώρησε, οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στο χώρο όπου βρισκόταν κατά τον έλεγχο πέντε «φιξάκια» με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4,5 γραμμαρίων.
 
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη συνέχεια σε διακριτική παρακολούθηση του χώρου και εντόπισαν τον αρχιφύλακα, ως επιβάτη άλλου Ι.Χ. αυτή τη φορά, με Ελληνα οδηγό, να επιστρέφει στις 05.10, αναζητώντας τις συγκεκριμένες συσκευασίες. 
 
Ο αρχιφύλακας συνελήφθη.Ο δεύτερος εμπλεκόμενος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη επίσης, μετά από έρευνες της Ασφάλειας Πρέβεζας.Και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελά Πλημμελειοδικών Πρεβέζης, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και τα ναρκωτικά
 
.Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Καθαρή πόλη» θέλει ο δήμος Αρταίων

Τη συνδρομή των πολιτών στην προσπάθεια που κάνει για «μια καθαρή πόλη» ζητά ο δήμος Αρταίων. 
 
Για το λόγο αυτό εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες,καλώντας τους δημότες να επιδείξουν τη δέουσα ευαισθησία, ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα «Άρτα: καθαρή πόλη».
 
Επιπλέον έδωσε στη δημοσιότητα και το τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά οι πολίτες είτε για να εκφράζουν τα παράπονά τους είτε για να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας για την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων.

Νεκρός 39χρονος σε μετωπική σύγκρουση

Στις 19.40΄ χθες,στο 31Ο χλμ. Ε.Ο Καλπακίου-Κακαβιάς,κοντά στο χωρίο Κτίσματα,συγκρούστηκαν μετωπικά Ι.Χ.Ε αυτοκίνητοτο και Ι.Χ. Φορτηγό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο 39χρονος Έλληνας οδηγός και σοβαρά ο 23χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου.
 
Όπως προέκυψε από το ηλεκτρονικό αρχείο για το Φορτηγό είχε δηλωθεί κλοπή από τον ιδιοκτήτη του την 29-01-2011 στο Τμήμα Ασφαλέιας Βούλας στην Αθήνα, ενώ ο άγνωστος οδηγός του που εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος αναζητείται προκειμένου συλληφθεί εντός ορίων αυτοφώρου από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου που διενεργεί την προανάκριση.

Θρήνος για τον 25χρονο σκιέρ από την Κυψέλη Άρτας

Μοιραία ήταν η χθεσινή εκδρομή ενός 25χρονου σκιέρ από την Άρτα στο χιονοδρομικό του Μετσόβου.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο 25χρονος, ο οποίος έχει καταγωγή απ’ την Κυψέλη Άρτας, την Κυριακή το μεσημέρι λίγο μετά τις 2, ενώ έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου, κατεβαίνοντας τη μεγάλη πίστα, έχασε τον έλεγχο και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε δέντρο. 
 
Ο άτυχος σκιέρ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό του. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα το τραγικό γεγονός.

Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Ειρηνικά έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών από φοιτητικούς συλλόγους.

 Οι φοιτητικές εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους μετανάστες που ζητούν πολιτικό άσυλο.

Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την άρση του ασύλου στην Νομική σχολή της Αθήνας και την πολιτική που, όπως υποστήριξαν, ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό.

Τραυματισμός απο εκπυρσοκρότηση κυνηγετικού όπλου

Σε λάθος χειρισμό του όπλου του αποδίδει ένας κυνηγός τον τραυματισμό φίλου του με τον οποίο είχε πάει για κυνήγι χθες στην  περιοχή του Άργους.
Το όπλο εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας τον άνδρα, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ναυπλίου όπου και νοσηλεύεται.

Ο τραυματίας δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε, ο κυνηγός συνελήφθηκε και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Νέος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Και 13 νέα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού στις υπηρεσίες υγείας στη Θεσσαλία, τα οποία θα...

χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, υπέγραψε σήμερα η γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπη Γερακούδη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κεφαλονιά: 47 δέματα κάνναβης εντόπισε το Λιμενικό

Μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης εντόπισε το Λιμενικό κατά μήκος της ακτογραμμής Φισκάρδου-Αγ.Σοφίας στην Κεφαλονιά. 

Πρόκειται για 47 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 144.420 γραμμαρίων, τα οποία ήταν καλά συσκευασμένα και τυλιγμένα με μονωτική ταινία.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Στις Σέρρες αύριο ο Φώτης Κουβέλης

Περιοδεία στις Σέρρες θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Φ. Κουβέλης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

- 10.30 Συνάντηση με το Δήμαρχο Σερρών

- 11.00 Σύσκεψη με όλους τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού Σερρών

- 13.00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο ξενοδοχείο GALAXY (Πλατεία Κρονίου).

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ληστεία πρακτορείου Προπό στη Χίο

Με την απειλή όπλων δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες απέσπασαν χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην πόλη της Χίου. 

Oι δύο δράστες περίμεναν τον ιδιοκτήτη να κλείσει το πρακτορείο για να τον απειλήσουν με όπλα και να του πάρουν το φάκελο με τις εισπράξεις της ημέρας που σύμφωνα με την καταγγελία στην Ασφάλεια Χίου ανέρχονταν στις 3.152 ευρώ.

Οι δράστες διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχαν σταθμεύσει έξω από το κατάστημα, δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που μετά τις απανωτές διαρρήξεις τους τελευταίους μήνες τώρα έχει να αντιμετωπίσει και κρούσμα ένοπλης ληστείας.

Τρεις συλλήψεις για διαρρήξεις στην Κρήτη

Σπείρα διαρρηκτών που είχε στο ενεργητικό της πολλές κλοπές σε κατοικίες του Ηρακλείου, φέρεται να εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών.
 Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, πραγματοποίησαν νομότυπη κατʼ οίκον έρευνα στην οικία τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, μία τηλεόραση και μία οθόνη Η/Υ, τρεις φωτογραφικές μηχανές και 62 χρυσά κοσμήματα διαφόρων ειδών.
Οι συλληφθέντες δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν στην κατοχή τους, ενώ ο 40χρονος και ο ένας εκ των δύο 19χρονων, στερούνται επίσης αδείας παραμονής στη χώρα μας. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, που εξετάζει όλες τις πτυχές τις δράσεις τους.

Μαρκογιαννάκης: Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Χανιωτών !....

Μια πρωτότυπη δήλωση του Βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη επ’ ευκαιρία της συνεδρίασης του ΙΣΤΑΜΕ στα Χανιά :

"Η πάντα φιλόξενη Κρήτη καλωσορίζει τους υψηλούς επισκέπτες της, στελέχη της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Τύχη αγαθή, η επίσκεψη τους συμπίπτει με την πλέον δημιουργική και αναπτυξιακή περίοδο του νησιού και ιδιαίτερα του νομού μας. Ένα απέραντο εργοτάξιο είναι τα Χανιά και η χαρά είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Χανιωτών για το ευτυχισμένο σήμερα και τις προοπτικές ενός λαμπρότερου αύριου.

Το φράγμα του Βαλσαμιώτη, τα έργα οδοποιίας, οι λιμνοδεξαμενές του Έλους και Ομαλού, η επέκταση του αεροσταθμού του αεροδρομίου Χανίων και τόσα άλλα έργα που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά εύρυθμη λειτουργιά του νοσοκομείου μας και την οικονομική άνθηση των αγροτοκτηνοτρόφων μας, μας υποχρεώνουν να αναφωνήσουμε, όλοι μαζί, έμπλεοι ενθουσιασμού «ΩΣ ΕΥ ΠΑΡΕΣΤΗΤΕ»

Επί πλέον ευτυχείς οι Χανιώτες καλωσορίζουν τον επί μακρόν απουσιάσαντα, συντοπίτη μας Σ. Βαλυράκη, ο οποίος έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία την ΥΨΙΛΗΝ “ΘΕΣΜΙΚΗ” ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ του, παραδίδοντας πρόσφατα στον Πρόεδρο της βουλής ένα πόρισμα, που όντως είναι ένα υψηλού επιπέδου πόνημα, απαράμιλλης αντικειμενικότητας και επιστημοσύνης , το οποίο θα κοσμεί τα γραφεία και θα είναι οδηγός των ανά τους αιώνας παρόμοιου είδους διώκτες της διαφθοράς. Ήδη επανέκαμψε για να συμβάλει και αυτός στο προγραμματισμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας. Άξιος ο μισθός του".

Έδερνε τον γέρο πατέρα του

Τον εφιάλτη στα χέρια του παιδιού που έφερε στη ζωή ζούσε το τελευταίο διάστημα ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο 75χρονος παππούς βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη και κατήγγειλε τα ξημερώματα στην αστυνομία ότι ο 43χρονος γιος του βιαιοπραγεί εις βάρος του, χτυπώντας τον αλύπητα.

Ο δράστης συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: www.cretalive.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΣΔΟΕ: "Λουκέτο" σε κέντρα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο

Notis Sfakianakis, greek singer at bouzoukia c...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ύστερα από ελέγχους σε νυχτερινά καταστήματα εντόπισε παραβάσεις και προέβη στην αναστολή λειτουργίας αυτών.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αναφέρεται:

«Στην αναστολή λειτουργίας έξι νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά από ελέγχους που διενεργήθηκανΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΔΩ

''Βαποράκι'' Γιαννιώτης αστυνομικός!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 01.30 περίπου, αρχιφύλακας που υπηρετεί σε τμήμα των Ιωαννίνων βρέθηκε σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πρέβεζα στο οποίο έγινε έλεγχος στο αυτοκίνητό του.

Μετά την ολοκλήρωσή του και αφού αποχώρησε, οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στο χώρο όπου βρισκόταν κατά τον έλεγχο πέντε «φιξάκια» με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 4,5 γραμμαρίων.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη συνέχεια σε διακριτική παρακολούθηση του χώρου και εντόπισαν τον αρχιφύλακα, ως επιβάτη άλλου Ι.Χ. αυτή τη φορά, με Ελληνα οδηγό, να επιστρέφει στις 05.10, αναζητώντας τις συγκεκριμένες συσκευασίες.

Ο αρχιφύλακας συνελήφθη.Ο δεύτερος εμπλεκόμενος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη επίσης, μετά από έρευνες της Ασφάλειας Πρέβεζας.Και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελά Πλημμελειοδικών Πρεβέζης, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
http://epirusgate.blogspot.com/2011/01/blog-post_8874.html

Nεκρός 15χρονος σε τροχαίο στο Διαλεχτό Τρικάλων

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 16.15 το απόγευμα στο Διαλεχτό Τρικάλων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalanews.gr ο 15χρονος Αλέξανδρος Μαλακασιώτης του Κωσταντίνου που κατάγεται από τη Μεγάρχη, επέβαινε σε μηχανάκι και συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό μέσα στο Δ.Δ Διαλεχτού.
..

Προβλήματα σε Κω και Ρόδο από τη νεροποντή

Panorama of LindosImage via WikipediaΣοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και καλλιέργειες της Κω και της Ρόδου προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στην Κω η Πυροσβεστική δέχθηκε 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήμα.

Εγιναν επτά απεγκλωβισμοί από υπόγεια και 40 από ΙΧ, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν και αρκετά αυτοκίνητα.

Στη Ρόδο η Πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες, πτώσεις βράχων και καθιζήσεις σε γέφυρες.
Enhanced by Zemanta

Γυναίκα-απατεώνας κυκλοφορεί στα Γιαννιτσά

Ισχυρίζεται ότι εργάζεται στη στατιστική υπηρεσία
"Θα ήθελα να ενημερώσω ότι χθες (27 Ιανουαρίου) κυκλοφορούσε κοπέλα στα Γιαννιτσά και έλεγε ότι είναι από την στατιστική υπηρεσία για την απογραφή ακινήτων.

Ρωτάει πόσα διαμερίσματα έχει η πολυκατοικία και πόσα κατοικούνται. Από ερώτηση που έκανα σε δημόσια υπηρεσία είπαν ότι δεν έβγαλαν υπαλλήλους. Άρα η κυρία είναι απατεώνας.

Η απορία μου είναι σε τί εξυπηρετεί αυτό το ψέμα. Δηλαδή πού χρησιμοποιούνται αυτά τα ανεπίσημα στοιχειά; Την προσοχή σας παρακαλώ στο θέμα.

ΥΓ: Παρακαλώ όποιος την δει ή του χτυπήσει την πόρτα να καλέσει αμέσως την αστυνομία για να την πιάσει."
http://karatzova.blogspot.com/

Διαμελίστηκε εργάτης σε φάρμα του Μαγικού Ξάνθης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ξάνθη. 
 
Ένας 30χρονος Αλβανός εργάτης έχασε τη ζωή του στο ατύχημα που έγινε σε κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας 34χρονου, στην περιοχή του Μαγικού Ξάνθης. 
 
Ο άτυχος εργαζόμενος που στερείτο νόμιμων διαπιστεύσεων και εργαζόταν παράνομα, τοποθετούσε ζωοτροφή σε κάποιο αναδευτήρα επεξεργασίας.   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αναστολή δεκάδων δρομολογίων του ΟΣΕ από την Κυριακή

Στην αναστολή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται :
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ταξίδι στις ομορφιές της Πατρίδας μας… και προβολή του τόπου μας μέσα από την παράδοση.

Ταξίδι στις ομορφιές της Πατρίδας μας… και προβολή  του τόπου μας μέσα από την  παράδοση.Για την Καστοριά αναχώρησαν τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας, προκειμένου να γράψουν ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην πολιτιστική τους διαδρομή. Πενήνταμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Π.Σ., Αθανάσιο Φραντζή θα βρεθεί στην «καρδιά» της Δυτικής Μακεδονίας, προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καστοριάς και ο Ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς.
 Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου έχει προμηθευτεί και έντυπο διαφημιστικό υλικό, προκειμένου εκτός από τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική εκδήλωση να πετύχουν και την προβολή της Αχαΐας, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτούν και την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας ανάμεσα στις δυο περιοχές.
Η κεντρική πολιτιστική  εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, όπου με τη «συνοδεία» ζωντανής ορχήστρας τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού σε συνεργασία με τα Χορευτικά του Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό «πανόραμα».
Την Κυριακή η  αντιπροσωπεία θα επισπευτεί τη Φλώρινα όπου θα τους υποδεχθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου της πόλης, Π. Πασχαλίδης, να τους ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πανέμορφης Φλώρινας και παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής -μέσω Πεντάλοφο – Επταχώρι μια δύσκολη, αλλά πανέμορφη διαδρομή - θα επιστρέψουν στην Πάτρα στις 9.00 μ.μ.

Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη πριν λίγο στην εθνική οδό Ηρακλείου-Αγιου Νικολάου,στο ύψος του αστυνομικού μεγάρου.Δύο αυτοκίνητα 4χ4 συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές,και αρκετά σοβαροί τραυματισμοι.,χωρίς προς το παρόν να εχουν αναφερθει νεκροί. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σπέυδουν τώρα στο σημείο του ατυχήματος για τη μεταφορά των τραματιων.

http://www.faceclub.gr/sport/strange/275-2011-01-28-09-14-13

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Προπαγάνδα της VODAFONE για… ανεξάρτητη Κρήτη!

Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό αλλά και στο Έθνος ολόκληρο την προδοτική προπαγάνδα...
της συγκεκριμένης εταιρείας για την μαύρη και σκοτεινή (διαφήμιση) των προϊόντων της έχοντας για φόντο την σημαία με το αστέρι της επικυριαρχίας του σουλτάνου επί του ελληνικού πληθυσμού της αλλά και της πιο σκοτεινής περιόδου της ιδιαιτέρας μας πατρίδας της Κρήτης «Κρητική Πολιτεία».

Θα έπρεπε δε να γνώριζαν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας ότι η σημαία Κρητικής ψυχής και της εποχής εκείνης είχε το σημείο του σταυρού και τις λέξεις «ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια της VODAFONE συμβάλει ενεργά στην σκοτεινή προσπάθεια κάποιων που εδώ και καιρό προσπαθούν να περάσουν προδοτικά μηνύματα εναντίων της πατρίδας μας και ολοκλήρου του έθνους.

Καλούμε δε τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας να επιστρέψουν ….«Ως απαράδεκτο το διαφημιστικό spot » στην VODAFONE αμέσως και να σταματήσουν την προβολή του.

Με αυτό τον τρόπο κλείνουμε τις πόρτες στους μαύρους και ανθέλληνες επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια.

Το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε ήδη ενημέρωσε τους νομικούς συμβούλους της και θα προχωρήσουμε αμέσως σε αγωγές για το προπαγανδιστικό υλικό με την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας».

Παρακαλούμε τους βουλευτές της Κρήτης αυτή την φορά να μην σιωπήσουν όπως κάνουν τώρα και καιρό και την Ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβει αμέσως.Για το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης Ο Γ.Γραμματέας
Εμμανουήλ Ν.Χρυσός
http://irakliotikosteki.blogspot.com

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κινήματος στο Ηράκλειο την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οικονομικά ζητήματα, τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος, οργανωτικά θέματα, αλλά και οι συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο αποτελείται από τους: κ. Μ. Παπακαλιάτη, κα. Βασιλάκη, κα. Μ. Γύπαρη, κ. Γ. Μανελάκη, κα. Μαρίτα Καράτζη.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν και οι κ.κ. Λ. Αυγενάκης, Δ. Γιαννουλάκη και Μ. Καράτζης.
Στις 8 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα συνεδριάσει και η Οργανωτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Π. Σπαθαράκης, κατά την οποία θα αναλυθούν θέματα οργάνωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας στους υπόλοιπους Καλλικρατικούς Δήμους, ενώ θα συζητηθεί και το ζήτημα εγγραφής μελών στο κίνημα.

Και διασκεδάζουν… οι νέοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Πρώτη συνάντηση στο καφέ μπαρ Novo στις 21.00 στο Ηράκλειο

Η πρώτη συνάντηση των νέων της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στο καφέ μπαρ Novo στις 21.00 στο Ηράκλειο.

Συντονιστές της συνάντησης των νέων είναι οι: Λυδάκη Μαρία, Μερωνιανάκη Ευαγγελία, Μπαγουράκης Γιώργος, Ορφανίδης Αντώνης, Σαριδάκης Γιώργος και η Σκαντζάκη Φωτεινή.

Κλείνει η σήραγγα για Καρπενήσι;

- Έληξε σήμερα η σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση της σήραγγας "Παύλου Μπακογιάννη"
- Στον αέρα οι 6 εργαζόμενοι


Θύμα του "μπάχαλου" που επικρατεί με τις αρμοδιότητες, αλλά και της οικονομικής κρίσης, έχει πέσει η σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη στον Τυμφρηστό.

Η σύμβαση του έργου για τη λειτουργία και τη συντήρηση έληξε σήμερα, χωρίς να έχει ανανεωθεί, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι 6 εργαζόμενοι και φυσικά να κλείσει η σήραγγα, εάν άμεσα δεν δοθεί λύση.

Κλιμάκιο της Δ.Ε.Σ.Ε με τον εργολάβο πήγε σήμερα στην σήραγγα για να κάνει διακοπή της λειτουργίας της με σηματοδότηση και σε 2-3 ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η σήραγγα θα κλείσει οριστικά και έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται όπως παλιότερα, από ένα δρόμο που έχει χρόνια να συντηρηθεί και μάλιστα σε μια περίοδο με χιόνια και παγετό.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δηλώνει αναρμόδια και ρίχνει το μπαλάκι στην αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση στην κ. Γερακούδη στη Λάρισα
LamiaReport.gr

Αυτοπυροβολήθηκε 35χρονος στα Σαράγια Τρικάλων

Νεκρός βρέθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14.00 το μεσημέρι, άντρας ηλικίας 35 ετών στο ανάχωμα πλάι του γηπέδου των Σαραγίων Τρικάλων

Δίπλα στον άτυχο 35χρονο βρέθηκε μονόκαννη καραμπίνα και τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι έβαλε τέλος στην ζωή του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο η ασφάλεια Τρικάλων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε το άτυχο άντρα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalanews.gr ο αυτοπυροβολισμός του 35χρονου εικάζεται πως έχει γίνει ώρες νωρίτερα και για ακριβή αίτια και ώρα του συμβάντος θα διεξαχθεί αύριο στη Λάρισα νεκροψία – νεκροτομή.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων
http://www.trikalanews.gr

Επιτροπή Πρωτοβουλίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λαμίας.

Σημαντικά στελέχη από τις πολιτικές δυνάμεις της Φθιώτιδας απαρτίζουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λαμίας.

Η οργάνωση επιτροπών πρωτοβουλίας ετοιμάζεται και σε άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας.



Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο, είναι τα εξής:



ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ 
Αγγελής Θεοφάνης Σωτήριος Αρχαιολόγος
Αδάμ Αθανάσιος Ηλίας Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ.
Αλαμανιώτη Μαρία Αθανάσιος Μαθήτρια Λυκείου
Αλεξανδρής  Δημήτρης Αθανάσιος Συν/χος Συμβ/φος
Αργυρόπουλος Ανδρέας Επαμεινώνδας Αγρότης
Βασιλονικολός Δημήτρης Ιωάννης Αγρότης
Βασιλονικολός Ιωάννης Δημήτρης Κρεοπώλης
Γαλάνης  Δημήτρης Παναγιώτης Πολ. Μηχανικός
Γιαννοπούλου Χρυσούλα Δημήτρης Τεχνολόγος Γεωπόνος
Γκορίτσας Οδυσσέας Ελευθέριος Δικηγόρος
Γράβαλος Χρήστος Γεώργιος Συν/χος Εκπαιδευτικός
Γρηγορόπουλος  Αθανάσιος  Ανδρέας  Έμπορος
Γρηγορόπουλος  Ανδρέας  Αθανάσιος Έμπορος
Γρίβας Αθανάσιος Βασίλειος Συν/χος Ο.Τ.Ε.
Δημητρακής  Νικόλαος Ηλίας Συν/χος ΚΤΕΛ
Δημητράντζου Ροζάνα Κωνσταντίνος STAGE
Ζαλοκώστας  Ταξιάρχης Γεώργιος Συν/χος Τραπεζικός Υπ.
Ζαχαρόπουλος βασΊλειος Ιωάννης Πυροσβέστης
Θεοφάνης  Βασίλειος  Δημήτρης Κτηνοτρόφος
Κάιλας Παναγιώτης Αντώνιος Τεχνολόγος Γεωπόνος
Καλτσάς Χρήστος Κωνσταντίνος Συν/χος Ι.Κ.Α.
Καραδήμου Αντιγόνη Γεώργιος Ιδιωτ. Υπάλληλος
Καρμίρης Βασίλης Θεμιστοκλής Συν/χος Εφοριακός
Καρφής  Ηλίας Ευάγγελος Εμπειροτέχνης
Κατσάνου  Αλίκη  Γεώργιος Ιατρός
Κατσαούνος  Σωτήρης  Δημήτρης Συν/χος Ν.Τ.
Κατσαρός Ευάγγελος Βασίλειος Ηλεκτρολόγος
Κατσίμπρας Δρόσος Ευάγγελος
Κόκκαλης Γεώργιος Αθανάσιος Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ.
Κρέτσας Δημήτρης Αθανάσιος Εκπαιδευτικός
Κυρίτσης Δημήτρης Αλέξανδρος Ιδιοκτήτης "καφε"
Κυρμανίδης Ηλίας Γεώργιος Δικηγόρος
Κωσταράς Σπύρος Φώτιος Λογιστής
Λάππας Γεώργιος Νικόλαος Ελαιοχρωματιστής
Λιάγκα Αλεξάνδρα Νικόλαος Ιδιωτ. Υπάλληλος
Λυκόπουλος  Θεόδωρος  Ιωάννης  Καθηγητής 
Μαντάς Νικόλαος Κωνσταντίνος Ελαιοχρωματιστής
Μονιάκης  Δημήτρης   Εμμανουήλ Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ.
Μπακαλιάνου  Κωνσταντία Γεώργιος Ιατρός Γυναικολόγος
Μπακογεώργου  Στέλλα  Ευάγγελος Πολιτικός Επιστήμονας
Μπανιάς  Βασίλειος  Δημήτρης Ιδιοκτήτης "καφε"
Μπανιάς  Σεραφειμ  Δημήτρης Συν/χος ΔΕΗ 
Μπανούσης  Ηλίας  Σταμάτης  Αγρότης
Μπούκας  Γεώργιος  Ευστάθιος  Τεχνολόγος Γεωπόνος
Μπουραζάνης  Ιωάννης Κωνσταντίνος Αγρότης
Μπουρογιάννης  Γεώργιος  Θεόδωρος  Καθηγητής 
Μωρίκη Παρασκευή  Κωνσταντίνος Συνταξιούχος 
Νάσιος  Χρυσόστομος 
Αρτεργάτης 
Οικονόμου  Δημήτρης Ιωάννης  Συν/χος ΄Εμπορος
Πανταζής  Δημήτρης Πανταζής Ιδιωτ. Υπάλληλος
Παπανικολάου  Νατάσσα  Χαρίλαος Διερμηνέας 
Πατσαρούχα  Χρύσα  Ηλίας  Ιδιωτ. Υπάλληλος
Περιβολιώτης  Αθανάσιος  Δημήτρης Οικοδόμος 
Πρίμπα  Χριστίνα  Αλκιβιάδης  Τουριστικά 
Ράπτης  Χρήστος  Σπυρίδωνας  Συν/χος Υπ.Δασαρχείου 
Ρεντίφης  Ιωάννης  Χρήστος  Τοπογράφος Μηχανικός 
Σκάρλας  Γεώργιος  Ευστάθιος  Εμπειροτέχνης
Σταθουδάκης Ιωάννης Μανούσος Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ.
Σταμέλου  Σπυριδούλα  Μιλτιάδης  Τραπεζικός Υπάλληλος 
Σταυρογιάννης Κωνσταντίνος Χρήστος  Αρχιτέκτονας
Συλεούνη  Βασιλική  Γεώργιος Εκπαιδευτικός
Τάκης  Ηλίας  Κωνσταντίνος Έμπορος
Τζαβίδας Ιωάννης Δημήτρης Συν/χος Ο.Σ.Ε.
Τίγκα  Αργυρώ Δημήτρης Τεχνικός INTERNET
Τόλιας Ιωάννης Βασίλης Ελαιοχρωματιστής
Τσαντήλας  Αθανάσιος  Γεώργιος Δικηγόρος
Τσιούμας  Δημήτρης   Ιωάννης  Οδηγός 
Τσιούμας  Ηλίας Ιωάννης  Εργοδηγός 
Τσιούμας  Βασίλειος  Ιωάννης Οδηγός 
Τσιώτας  Ιωάννης  Δημήτρης Συνταξιούχος 
Τυλιγάδας Στυλιανός Γεώργιος Συν/χος Ι.Κ.Α.
Τσότσος  Δημήτρης   Μιχαήλ Δικηγόρος
Υφαντής  Κων/νος   Αθανάσιος Συν/χος ΄Εμπορος
φαράντζος  Παύλος  Γεώργιος Στρατηγός Ε.Α .
Φιοράκης  Γεώργιος  Αλέξανδρος Βιομήχανος 
Φύκας  Δημήτριος Κωνσταντίνος Σχεδιαστής
Χαλάτσης  Ηλίας  Ταξιάρχης  Ιδ.Υπάλληλος 
Χορμόβας  Ηλίας  Θωμάς  Συν/χος Εκτελωνιστής 
Χορμόβας  Κωνσταντινος Παναγιώτης Ιδ. Υπάλληλος












Στη συντονιστική επιτροπή της ομάδος πρωτοβουλίας θα μετέχουν οι
Γαλάνης Δημήτρης  

Κυρμανίδης Ηλίας

Κωσταράς Σπύρος

Μπακογεώργου  Στέλλα 

Συλεούνη  Βασιλική 

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα στην Κρήτη κάνει το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού

Crete 2010 Archaeological Museum (17)Image by Paradasos via Flickr

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια προβολή στους Βώρους του δήμου Φαιστού νομού Ηρακλείου, το ντοκιμαντέρ για το δίσκο της Φαιστού που γυρίστηκε για λογαριασμό του αμερικανικού National Geographic.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Φαιστού και συνδιοργανωτές είναι το Μουσείο Κρητικής Λαογραφίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαράς.

Αναμφίβολα η προβολή του ντοκιμαντέρ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προωθεί τον πολιτισμό του δήμου Φαιστού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σύλληψη μητέρας και ανηλίκου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Locator map of Igoumenitsa municipality (Δήμος...Image via Wikipedia Μία 26χρονη μητέρα μαζί με το ανήλικο παιδί της συνελήφθησαν χθες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας γιατί κατά τη διάρκεια τυπικής έρευνας έδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στόχος της ήταν να φύγει από τη χώρα παράνομα. Παράλληλα συνελήφθη και ο 49χρονος οδηγός του οχήματος που τους μετέφερε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο

Rio-Antirio BridgeImage via WikipediaΟ περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προανήγγειλε την "1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο".

Στη διαβούλευση ο κύριος Τατούλης κάλεσε όλους να συμμετάσχουν  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης.

Με αυτή την πρωτοβουλία ο περιφερειάρχης επιθυμεί να καταρτισθεί ένα όσο το δυνατόν περισσότερο συνεκτικό επιχειρησιακό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Άρτας για θέματα Παιδείας

Συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κυρία Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη είχαν σήμερα στο Δημαρχείο της Άρτας, οι εκπρόσωποι των διευρυμένων Δήμων του Νομού, οι οποίοι συζήτησαν για το μείζον θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων αλλά και για γενικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης όπως η μεταφορά των μαθητών. 
 
Η συνάντηση είχε σαν στόχο να θέσει τις βάσεις μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Τ.Α. και της Εκπαίδευσης, η οποία θα έχει και συνέχεια ώστε να τους βρει έτοιμους στις νέες προσαρμογές τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης
 
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος: ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρήστο Γεώργο, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Δημήτριος Γαλλίκας, οι Αντιδήμαρχοι Κεντρικών Τζουμέρκων κ.κ. Χρήστος Κουτσιαύτης και Δημήτρης Χαχούλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Βασίλης Κωνσταντινίδης και ο προϊστάμενος Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Απόστολος ΔήμουΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σημαντική ημερίδα του ΤΕΕ Ηπείρου στην Πρέβεζα

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Ηπείρου σε συνεργασία με τη Ν.Ε. Πρέβεζας του ΤΕΕ, στα πλαίσια της εφαρμογής των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών Σκυροδέματος, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στην πόλη της Πρέβεζας στις 29/1/2011 ημέρα Σάββατο από ώρα 9:00 έως 14:30, στην Θεοφάνειο αίθουσα Τέχνης με τίτλο:«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ 2 και 8 ».

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΒRAINWASH SQUAD live στην Πρέβεζα!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 No Name rock bar
Οι BRAINWASH SQUAD live το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο No Name Rock bar στην Παραλία της Πρέβεζας με τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ, αλλά και με διασκευές έκπληξη σε ένα πολυαναμενόμενο live

Το 2006 άνοιξαν τη συναυλία των New Model Army στην Αθήνα, ενώ τον Απρίλιο του 2009 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό MAD4BANDS της τηλεόρασης του MΑD.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Την 6 Κυριακή Φεβρουαρίου η Πίτα του Ηπειρώτη

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, με τις 400 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν 600.000 και πλέον Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μας προσκαλεί στην ετήσια πανηγυρική της εκδήλωση «Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ».
 
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των αποδήμων Ηπειρωτών, η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι αφιερωμένη στους Ηπειρώτες που ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν. Με μια άγρα από τους πιο όμορφους ανθούς της ηπειρώτικης παράδοσης, με τον ανθό της ηπειρώτικης νεολαίας.
 
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την χώρα, με τη συμμετοχή 2.500 και πλέον χορευτών, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και καταξιωμένων Ηπειρωτών τραγουδιστών, η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αποτελεί ένα τρίωρο υπερθέαμα που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.
 
Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη Ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης. Παρουσιαστές της τρεις από τους καλύτερους νέους Ηπειρώτες ηθοποιούς, η Ρηνιώ Κυριαζή, η Παρασκευή Κατσάνη και ο Νίκος Αρβανίτης. Σ
 
κηνοθέτης ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε.. Στοιχείο της εκδήλωσης η παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικού υλικού από την Ηπειρώτικη φύση καθώς και τις διαδρομές των Ηπειρωτών στο χρόνο.Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης η βράβευση Ηπειρωτών για την προσφορά τους στον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τη Νεολαία, την Ηπειρώτικη Αποδημία.
 
Η αξία των βραβευόμενων κοσμεί τη φετινή μας εκδήλωση.«Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» φέτος, με τρόπο νέο και εμπνευσμένο, φιλοδοξεί να σταθεί αντάξια στη σημασία μιας τέτοιας Πανηπειρωτικής σύναξης σε τέτοιους, δύσκολους καιρούς. Τώρα που, περισσότερο από άλλοτε, το ίδιο το Ηπειρώτικο αντάμωμα έχει ξεχωριστή σημασία. 
 
Τώρα που χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά την αξία της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας. Κι είναι για αυτό που φέτος η συμμετοχή των συμπατριωτών μας και των φίλων της Ηπείρου θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Γιατί τώρα το νιώθουμε περισσότερο από άλλοτε: Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Χιονίζει απο χθές στην Ευρυτανία

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται, από χθές το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ευρυτανίας χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την κίνηση των οχημάτων...

Οι υπηρεσίες της ΔΕΣΕ και των δήμων βρίσκονται στους δρόμους ώστε να επεμβαίνουν άμεσα όπου υπάρξει πρόβλημα.

Η Τροχαία συνιστα στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, όπου υπάρχει πάγος .

Στο χιονοδρομικό,όπως φαίνεται και στην φωτογραφία,το χιόνι που έπεσε είναι ικανοποιητικό για να ικανοποιήσει τους λάτρεις του σπόρ.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com

Σύγκρουση νταλίκας με τρένο στη Λάρισα

Σύγκρουση νταλίκας με διερχόμενη αμαξοστοιχία σημειώθηκε στις 15:00 το μεσημέρι στο 7 χλμ. έξω από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα τον ...
ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού της νταλίκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οδηγός της νταλίκας επιχείρησε να διασχίσει τη σιδηροδρομική γραμμή από αφύλαχτη διάβαση με συνέπεια τη σύγκρουση με την αμαξοστοιχία 1578, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος. Να σημειωθεί ότι δεν τραυματίστηκε κανένας επιβάτης.

enimerwsi.com

Ακινητοποιημένα τελικά Τετάρτη - Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τελικά τα τρένα του ΟΣΕ την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να αναστείλουν την απεργία της Τετάρτης, που είχε εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις στον Οργανισμό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Κι αυτό διότι οι μηχανοδηγοί διαφωνούν και επιμένουν να προχωρήσουν στην απεργία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ρημάζει η Ήπειρος. Κλείνουν επιχειρήσεις και η ανεργία καλπάζει

Των… ομματιών τους παίρνουν τελευταία όλο και περισσότεροι Ηπειρώτες νέοι, αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα οι ευκαιρίες για ένα μεροκάματο είναι πλέον ελάχιστες έως μηδαμινές! Μάλιστα άκρως απογοητευτικά είναι και τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ και τα οποία δείχνουν ότι μέσα σ’ ένα μήνα, μόνο στην Ήπειρο, σχεδόν 1.000 συνάνθρωποί μας έχασαν τη δουλειά τους!

Στο μεταξύ τα λουκέτα στην αγορά της Ηπείρου αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ πολλές επιχειρήσεις αναγκάζονται, λόγω της οικονομικής κρίσης, να μειώνουν προσωπικό. Από την άλλη, με μεγάλη δυσκολία οι εργοδότες πληρώνουν τα ανελαστικά έξοδα (ενοίκια, ΔΕΗ, τηλέφωνα, Εφορίες, Ταμεία κ.α.), αλλά και τους εναπομείναντες υπαλλήλους. Μόνη λύση για να ξεπεράσουν τον… Γολγοθά της ανεργίας οι νέοι μας είναι, δυστυχώς, η «φυγή» στο εξωτερικό. Κι αν πριν μερικά χρόνια μετανάστευαν για  να κάνουν σπουδές, σήμερα φεύγουν αναζητώντας εργασία και όπως όλα δείχνουν θα… κουνήσουν οριστικά το μαντήλι στην πατρίδα.

«ΜΙΛΑΝΕ» ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα στοιχεία του περασμένου μήνα, τα οποία δείχνουν ότι στην περιοχή μας τον Δεκέμβριο οι άνεργοι ανήλθαν σε 21.354! Συγκριτικά με το Νοέμβριο, όταν οι άνεργοι ήταν 20.376, παρατηρείται μια αύξηση 978 ατόμων. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, ότι κάθε ημέρα και επί ένα μήνα, έχαναν τη δουλειά τους 32 εργαζόμενοι!
Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του προβλήματος στην περιοχή μας, αρκεί να σκεφτεί ότι είναι σαν να κλείνουν κάθε μήνα στην Ήπειρο πέντε εργοστάσια μεγέθους γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», η οποία απασχολεί περίπου 200 άτομα.

ΣΥΝΕΧΗ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ
∆υσοίωνο προβλέπεται το 2011 και για το ελληνικό εµπόριο, καθώς οι πτωχεύσεις και η συρρίκνωση του τζίρου των επιχειρήσεων έχουν λάβει διαστάσεις… επιδημίας.
Με μία βόλτα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων, βλέπει κανείς πολλά λουκέτα και άδεια καταστήματα. Τα τελευταία στοιχεία από τα Επιμελητήρια δείχνουν ότι στην περιοχή μας μία επιχείρηση ανοίγει και δυο κλείνουν!
Από την άλλη πλευρά οι έμποροι προβλέπουν ότι οι απολύσεις μέσα στο 2011 θα αυξάνονται συνεχώς, αφού πολλές επιχειρήσεις προχωρούν σταδιακά σε μειώσεις προσωπικού. Το αρνητικό κλίμα φαίνεται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με μετρήσεις, έξι στις δέκα επιχειρήσεις αναμένουν επιδείνωση της κερδοφορίας τους και περαιτέρω μείωση του κύκλου εργασιών τους.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩ!
Μ’ αυτές τις προϋποθέσεις είναι εύλογο οι νέοι μας, μην βρίσκοντας άλλη λύση να εγκαταλείπουν την Ελλάδα και να ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Βέβαια, το πόσο εύκολο είναι να βρουν δουλειά σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Κι αυτό γιατί η κατάσταση κι εκεί δεν είναι τόσο εύκολη, όσο αρχικά φαίνεται. Τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου δείχνουν ότι η αγορά εργασίας για τους νέους στην Ε.Ε. εξακολουθεί να παρουσιάζει ανησυχητικές εξελίξεις, γιατί η ανεργία κινείται σε υψηλά επίπεδα. «Ότι κι αν είναι σίγουρα θα είναι καλύτερα από την Ελλάδα», είναι η αφοπλιστική απάντηση νέων, επιστημόνων κυρίως, που βλέπουν ότι τα όνειρα τους δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα στην Ελλάδα.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΡΑ!
Μέσα σ’ αυτό στο κλίμα αβεβαιότητας, λόγω και της συνεχούς επιδείνωσης της επιχειρηματικότητας η Κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής! Παράγοντες της αγοράς εδώ και καιρό έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην αγορά, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων, εκκλήσεις που όμως δεν φαίνεται έως τώρα να συγκινούν τους κυβερνώντες. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κίνητρα σε επιχειρήσεις για άμεσες προσλήψεις, θα μπορούσαν κάπως να βάλουν «φρένο» στην ξέφρενη πορεία που έχει πάρει η ανεργία στην χώρα μας. Αλλά βλέπετε εδώ και 15 μήνες όλο συζητούν περί νέου Αναπτυξιακού Νόμου και τα… βιολιά στον τόπο. Όσο αυτός να μπει μπροστά (μόλις προχθές γινόταν συζήτηση στη Βουλή) και να λειτουργήσουν νέες επιχειρήσεις που θα εξασφαλίζουν κάποιες θέσεις εργασίας θα περάσει τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος.
Αν άμεσα λοιπόν δεν ληφθούν μέτρα τόνωσης της αγοράς και των νοικοκυριών, οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ότι στο τέλος του 2011 οι άνεργοι θα φτάσουν στην χώρα μας το 1.150.000, θα επιβεβαιωθούν, δυστυχώς, πανηγυρικά.

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ…
Αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές στους μισθούς τους βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αφού σύμφωνα με το χθεσινό «Βήμα», έρχεται «καταιγίδα» ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας τους επόμενους μήνες.
Πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που «συμφωνούν» με το προσωπικό τους μείωση μισθών, με αντάλλαγμα τη διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας.
epirus-ellas.blogspot.com
Πρωϊνός Λόγος

Κατάληψη στο Τελωνείο Κακαβιάς!

Σε κατάληψη του τελωνείου Κακαβιάς προχώρησαν χθες οι βενζινοπώλες του νομού Ιωαννίνων διαμαρτυρόμενοι για την ενδεχόμενη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.
 
Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ιωαννίνων κ. Παντελής Κολόκας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τα πρατήρια της περιοχής, στις οδικές μεταφορές, αλλά ενισχύει και το λαθρεμπόριο.
 
Οι βενζινοπώλες χθες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα εάν η Κυβέρνηση δεν υποχωρήσει από την αρχική της απόφαση.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων

Μικροπροβλήματα στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του Νομού Ιωαννίνων από τις χιονοπτώσεις που πλήτουν την περιοχή. 
 
Οι οδηγοί που κινούνται προς τα ορεινά χωριά θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα σημεία που υπάρχει πάγος.

Προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και πενιχροί από πολλές απόψεις, οι γυναίκες της Άρτας δεν χάνουν το κέφι τους και άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011. 
 
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, εκπρόσωποι του καρναβαλιού συναντήθηκαν με το νέο Δήμαρχο Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξη ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του για την ενίσχυση του καρναβαλιού, ενώ στη συνάντηση των γκρουπς συμμετείχε και εκ μέρους του Δήμου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Γέμος ο οποίος θα βοηθήσει στην οργάνωση του καρναβαλιού. 
 
Φέτος το Καρναβάλι Γυναικών κλείνει 30 χρόνια ζωής και κατάφερε τόσα χρόνια χάρη στο μεράκι των γυναικών της Άρτας να δίνει μια χαρούμενη και σατιρική νότα στην πόλη, τις μέρες των Απόκρεων. «Ευχή όλων μας, φέτος να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες, έτσι ώστε να μη σβήσει αυτός ο καρναβαλικός θεσμός από την πόλη μας. 
 
Άλλωστε, απλά υλικά ανακατεμένα με λίγη φαντασία και χιούμορ είναι τα μυστικά μιας επιτυχημένης αποκριάτικης εμφάνισης» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας η Κική Μανοπούλου και η Κούλα Κουτσούμπα.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι Ιταλοί μας έστειλαν πίσω 36 μετανάστες!

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τριάντα έξι (36) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις Ιταλικές Αρχές, στην Ανκόνα της Ιταλίας, κατά τον κατάπλου Επιβατηγού - Οχηματαγωγού πλοίου, προερχόμενου από Πάτρα - Ηγουμενίτσα και επεστράφησαν στη χώρα μας με το ίδιο πλοίο.
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Σχολή διοίκησης Οικονομίας προτείνει η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ με έδρα την Πρέβεζα

Για έδρα Σχολής Διοίκησης -Οικονομίας στην Πρέβεζα μιλά η ΠΑΣΠ ΤΕΙ μια πρόταση που βασίζεται αφενός στην καλή λειτουργία των τοπικών τμημάτων και αφετέρου στο σύγχρονο κτίριο το οποίο στεγάζει το ΤΕΙ στο Ψαθάκι.
 
Το θέμα αυτό αναδείχθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του γραμματέα της ΑΣΠ ΤΕΙ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Θεοδωράκου ο οποίος και συναντήθηκε με τους φοιτητές του ΤΕΙ.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας Χρυσόστομος Νάτσος επεσήμανε ότι ζητούμενο είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τα ζητήματα της παιδείας και ειδικότερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...