Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Alpha: «60’ Ελλάδα» στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το οδοιπορικό τους, με τέταρτο σταθμό τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια…

Νάξος: Πόσο καλά γνωρίζουμε το νησί και τους ανθρώπους του; Τα μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Νάξου αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν σε κάθε γωνιά του. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του νησιού και φιλοξενεί τις μικρές και μεγάλες ιστορίες των κατοίκων, τις χαρές και τις αγωνίες, τα προβλήματα αλλά και τις αισιόδοξες προτάσεις τους: Τα πανηγύρια, η παραδοσιακή μουσική και ο χορός του νησιού, η παραγωγή των φημισμένων προϊόντων του νησιού, ο «κρυμμένος» θησαυρός των σμυριδωρυχείων του, το ενετικό κάστρο, το νοσοκομείο και τα προβλήματά του, οι Αθηναίες που άφησαν την πρωτεύουσα για να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί, η πολλά υποσχόμενη και ανερχόμενη γυναικεία ομάδα beach volley…

Σχοινούσα και  Ηρακλειά: Η άγρια ομορφιά του φυσικού τοπίου αλλά και τα προβλήματα της σκληρής πραγματικότητας. Η εγκατάλειψη του λιμανιού και των δρόμων, τα συστήματα αφαλάτωσης, τα οποία αν και στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ δεν λειτουργούν, η σπατάλη χρημάτων για την προμήθεια νερού από άλλη περιοχή της χώρας…

Κουφονήσι: Η ιστορία του ατρόμητου καπετάνιου Πράσινου, ο οποίος ταξιδεύει στις θάλασσες, αψηφώντας τα μποφώρ, για να σώσει ανθρώπινες ζωές. Οι διηγήσεις του ξεχωριστές, γεμάτες έντονα συναισθήματα…

Κάτω Κουφονήσι: Το νησί με τον ένα μόνιμο κάτοικο. Ο Γιάννης, ο οποίος διατηρεί ταβέρνα στο νησί και ζει με μοναδική συντροφιά τον σκύλο του, ξεδιπλώνει την προσωπική του ιστορία μπροστά στην κάμερα…

«60’ Ελλάδα» με τον Νίκο Μάνεση, κάθε Τετάρτη στις 24:00

Σύνταξη στα 55 για 1 εκατομμύριο ασφαλισμένους

Δικαίωμα για σύνταξη στα 55 που μπορούν να το εξασκήσουν οποτεδήποτε από σήμερα και μέσα στα επόμενα χρόνια, υπό την αίρεση νέων αιφνιδιαστικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, έχουν κατοχυρώσει περίπου 1 εκατομμύριο άντρες και γυναίκες, είτε είναι γονείς με ανήλικα ή με 3 παιδιά, είτε δεν έχουν παιδιά, είτε είναι χωρισμένα ζευγάρια, είτε έχουν 1 ή 2 ενήλικα παιδιά, είτε είναι χήροι είτε διέκοψαν για κάποιο διάστημα την εργασία τους λόγω ασθένειας είτε ακόμη και αν έχουν διαδοχική ασφάλιση, με τελευταίο φορέα και πάντως με τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης στα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ-τραπεζών) και το δημόσιο.

Αυτός ο «μεγάλος πληθυσμός» των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων μισθωτών συνταξιοδοτείται με ευνοϊκές προϋποθέσεις και μάλιστα οι περισσότεροι με πλήρη σύνταξη στα 55, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις (ανήλικο, 25ετία κ.λπ).

Από τις διατάξεις αυτές επωφελείται σχεδόν το 50% των σημερινών εργαζομένων στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες και το ΙΚΑ και αποτελούν τον κύριο όγκο των ασφαλισμένων που ήδη συνταξιοδοτούνται και κυρίως πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν κατά κύματα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Διεθνής Σταδιοδρομία από την tw.con.

Πάνω από ένα χρόνο η tw.con. εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού και επιχειρήσεων με έδρα στη Γερμανία, δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Ελλάδα. Παρέχει στους έλληνες υποψηφίους κάθε υπηρεσία δωρεάν, προκειμένου να μπορέσει κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει τα όνειρό του πραγματικότητα, να πάρει το «διαβατήριο», για μια διεθνή καριέρα. Η Συμβουλευτική σταδιοδρομίας δίδεται σε πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων. Στην Ελλάδα,  εξειδικεύεται στους γιατρούς είτε έχουν ειδικότητα είτε όχι.Όλες τις πληροφορίες για την ταυτότητα και τις υπηρεσίες της  tw.con.  μπορεί κανείς να τις βρει εδώ. www.twcon.gr. Για κάθε επικοινωνία E-mail info@twcon.gr τηλ. 2118503084.
Ιδιαιτερότητα της tw.con. είναι το υψηλό αίσθημα ευθύνης καθώς βοηθά με τις ποιοτικές της υπηρεσίες να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια σχετικά με τα χαρτιά και τις διατυπώσεις καθώς ειδικοί σύμβουλοι, κατατοπίζουν και βοηθούν προσωπικά κάθε υποψήφιο από την ανεύρεση οικίας μέχρι την υπογραφή συμβολαίου εργασίας, από τη στιγμή που γίνεται η πρόσληψη. Η όλη διαδικασία όσον αφορά  την ένταξη στην νέα χώρα, στη Γερμανία, γίνεται στην μητρική γλώσσα των υποψηφίων ενδιαφερομένων.Η tw.con, παρέχει σε βάθος υποστήριξη όσον αφορά τη συμβουλευτική σταδιοδρομίας με βάση τις επιθυμίες κάθε ενδιαφερομένου. Ο τρόπος και η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών χαρακτηρίζουν την εταιρεία με διευθυντή τον κοThomasWendel, ο οποίος τονίζει ότι: «Οι έλληνες γιατροί διαθέτουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης γι’ αυτό και οι προσφορές εργασίας είναι αρκετά ελκυστικές αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, για γιατρούς πολλών ειδικοτήτων. Εμείς γνωμοδοτούμε τόσο τους πελάτες μας όπως επίσης και τους υποψηφίους κατά τη διαδικασία ένταξης στο νέο πολιτισμικό περιβάλλον».
Σημειώνεται ότι η tw.con, λειτουργεί ήδη δέκα χρόνια στη Γερμανία και διαθέτει και ένα υποκατάστημα στη Ρουμανία, ενώ δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.Από το 2002 συμβουλεύει γερμανόφωνες επιχειρήσεις στη διαδικασία διεθνοποίησης και στη διεθνή εξασφάλιση προσωπικού. Βρίσκει υψηλά καταρτισμένους συνεργάτες από τους τομείς υγείας, από τις ευρωπαϊκές χώρες του εξωτερικού για τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία). Ως εταιρεία διεθνούς εμβέλειας έχει κατατάξει τη διαπολιτισμικότητα στα δικά της  δυνατά σημεία γι’ αυτό, όλοι οι συνεργάτες  έχουν ένα διεθνές υπόβαθρο και μιλούν αρκετές γλώσσες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...