Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κέρκυρα:Πλαστογραφούσαν χαρτιά και έπαιρναν τη σύνταξη... στην υγειά του μακαρίτη!

Μάνα και κόρη είχαν βρει τη συνταγή για να ξεγελούν το ΙΚΑ - Η παρατηρητικότητα ενός υπαλλήλου έριξε φως στην απάτη...


Η απάτη αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή (24-08-2012) στο ΙΚΑ Κέρκυρας. Η 66χρονη γυναίκα, σύζυγος του 86χρονου που πέθανε πριν από ένα χρόνο, κατέθεσε σε υπάλληλο πλαστή εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση του 86χρονου, με τα οποία βεβαιώνονταν ότι την εξουσιοδοτούσε να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Ο υπάλληλος κατάλαβε την πλαστογραφία και χωρίς να πει τίποτα στην 66χρονη ειδοποίησε την αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ενήργησε η ασφάλεια σε συνεργασία με το ΙΚΑ Κέρκυρας, ο 86χρονος απεβίωσε πριν από ένα έτος περίπου και η 66χρονη, με την οποία συζούσε, συνέχισε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, πλαστογραφώντας δικαιολογητικά τα οποία τον εμφάνιζαν εν ζωή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι η 66χρονη πλαστογραφούσε τα δικαιολογητικά σε συνεργασία με την 36χρονη κόρης της, η οποία περίμενε τη μητέρα της έξω από το ΙΚΑ Κέρκυρας. Όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσποιούμενη την ανιψιά του 86χρονου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 66χρονη έχει καρπωθεί τουλάχιστον το ποσό των 2.492 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στις συντάξεις του 86χρονου για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του έτους 2012.

Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη και στο σπίτι που μένει με την 66χρονη μητέρα της, βρέθηκε πληθώρα πλαστογραφημένων πιστοποιητικών, υπεύθυνων δηλώσεων και λοιπών εγγράφων.  Οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...