Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Να εξαιρεθούν πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι από το χαράτσι"

Με αφορμή την περίπτωση της Βάλμης, στην οποία ακόμα και σεισμόπληκτοι του 2008 που μένουν σε λυόμενα καλούνται να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο στα ακίνητα, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητεί να εξαιρεθούν από το χαράτσι οι πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι των τελευταίων ετών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η Βάλμη Ηλείας επλήγη από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και το σεισμό του 2008, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ορισμένες οικογένειες μάλιστα (έξι συνολικά), εξακολουθούν να διαμένουν σε λυόμενα που τους είχαν παραχωρηθεί από την πολιτεία.
Η προχειρότητα, όμως, με την οποία επιβάλλεται ο κεφαλικός φόρος στα ακίνητα μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν εξαιρεί ούτε τους σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους της Ηλείας.
Οι κάτοικοι της Βάλμης οι οποίοι μέσα σε ένα χρόνο υπέστησαν δυο μεγάλες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές και σεισμούς), όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι της Ηλείας, είναι ανάστατοι επειδή από τη μια είδαν το πρόγραμμα κρατικής βοήθειας να μην ολοκληρώνεται ποτέ και από την άλλη να καλούνται να πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακίνητης περιούσιας.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα όσον αφορά στην πληρωμή του τέλους ακινήτων, για όσους επλήγησαν από το σεισμό του 2008 και μένουν ακόμα σε λυόμενα;
  2. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα όσον αφορά στην πληρωμή του τέλους ακινήτων γενικά για τους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους των τελευταίων ετών»;

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...