Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ για τις υδατοκαλλιέργειες

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπής φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από το βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη, και τον Στέφανο Μπαγεώργο, μέλος της Ε.Ε. συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας. Στην αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος και ο Γιώργος Ψάχος. Η αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζήτησε την ανάληψη θεσμικών ενεργειών με αντικείμενο την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ενημέρωσε την Συντονιστική Επιτροπή για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, με την κατάθεση 2 ερωτήσεων στη Βουλή και δήλωσε ότι εκφράζει τη συμπαράστασή της στα αιτήματα που προωθεί η Συντονιστική Επιτροπή. Δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει στο θέμα, που αφορά όχι μόνο την περιοχή του Αργοσαρωνικού, αλλά με βάση τις ρυθμίσεις της ΚΥΑ, σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα που ουσιαστικά παραδίδει το σύνολο των παράκτιων περιοχών της στις επενδυτικές διαθέσεις εταιρειών που ασχολούνται με τις υδατοκαλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...