Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«60’ Ελλάδα» σε Ελαφόνησο, Κύθηρα και Αντικύθηρα

 
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το οδοιπορικό τους, με έκτο σταθμό την Ελαφόνησο, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. 

Με ορμητήριο την περιοχή της Νεάπολης και των Βατίκων, η κάμερα της εκπομπής  καταγράφει τη ζωή στα νησιά του Μυρτώου Πελάγους: οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η μοναξιά του χειμώνα αλλά και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


Κύθηρα:

Οι ομορφιές του νησιού: το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, οι Καταρράκτες της Φόνισσας, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα. Αλλά και τα προβλήματά του: το νέο Νοσοκομείο του νησιού παραμένει κλειστό λόγω γραφειοκρατίας. Οι εργασίες περάτωσης του έργου ολοκληρώθηκαν πριν από 4 χρόνια, ωστόσο οι υπηρεσίες Υγείας παρέχονται στις παλιές ετοιμόρροπες εγκαταστάσεις.


Νέοι άνθρωποι που επέστρεψαν στο νησί, λόγω κρίσης, μοιράζονται μαζί μας τις ανησυχίες και τα όνειρά τους. Μιλούν για την απόφασή τους να αλλάξουν τρόπο ζωής, αλλά και για την απρόσμενα ευχάριστη προσαρμογή τους σε μια καθημερινότητα διαφορετική από αυτή των αστικών κέντρων. Από τα πρόσωπα των Κυθήρων που ξεχωρίζουν είναι ο επί 35 συναπτά έτη γιατρός παθολόγος του νησιού, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στους συμπολίτες του. Ξεχωριστή είναι και η ιστορία ενός μπάρμαν που επέλεξε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να δημιουργήσει οικογένεια στο νησί. Εδώ και 6 χρόνια έχει μετατρέψει τον χώρο του σε κέντρο πολιτιστικών δρώμενων.

Αντικύθηρα:

Το νησί των 25 κατοίκων. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις μικρές και μεγάλες ιστορίες τους. Από τα καλύτερα πλάνα το χαμόγελο των δύο μοναδικών παιδιών του νησιού. Τη δική του ιστορία διηγείται και ο αστυνομικός των Αντικυθήρων που έχει ξεχάσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, πότε καταχώρησε στο βιβλίο αστυνομικών συμβάντων το τελευταίο περιστατικό. Η θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων όμως έχει και τους… θησαυρούς της. Η εκπομπή πηγαίνει για επιτόπια λήψη στο σημείο ανεύρεσης του αρχαίου ναυαγίου των Αντικυθήρων και κάνει εκτενή αναφορά στα σημαντικά ευρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...