Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κατάκολο: Έδιναν νερό στα κρουαζιερόπλοια, ξεχνώντας τους ντόπιους!

Το μαρτύριο της σταγόνας τραβούσαν έως χθες το απόγευμα, έχοντας ήδη συμπληρώσει 30 και πλέον ώρες χωρίς νερό εκατοντάδες  παραθεριστές και κάτοικοι στο Κατάκολο λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει νερό απ’ τον Ερύμανθο. Από την πλευρά της η ΕΥΔΑΠ προτίμησε να ενεργοποιήσει την παλιά δεξαμενή και να δώσει νερό στα δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν ελλιμενισμένα από νωρίς το πρωί, αφήνοντας τους ντόπιους κατοίκους στη μοίρα τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει διακοπή νερού καλοκαιριάτικα παρά το γεγονός πως το πολυδιαφημισμένο έργο απ’ τον Ερύμανθο θα είχε λύσει το πρόβλημα – όχι μόνο για το Κατάκολο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΥΔΑΠ Πύργου μας ενημέρωσε πως η ζημιά στον κεντρικό αγωγό έχει συμβεί εδώ και 3 μέρες και παρέμενε άγνωστο πότε θα αποκαθίστατο η βλάβη μιας και την ευθύνη για το έργο την έχει ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η «Εφ. Συν.» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πύργου και πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αργυρόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε τη ζημιά στον αγωγό και συγκεκριμένα στο χωριό Πελόπιο στην Αρχαία Ολυμπία διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως τα συνεργεία επισκευής έκαναν ότι μπορούσαν για να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Το ερώτημα είναι σε τι οφείλεται η βλάβη ενός νέου αγωγού, ενός μάλιστα πολυδιαφημισμένου έργου το οποίο – όπως αναφέρουν οι καταγγελίες – προκάλεσε και άνοδο στα δημοτικά τέλη ακόμα και σε χωριά που δεν επωφελούνται απ’ αυτό. Επρόκειτο για αστοχία υλικού; Για ατύχημα; Τι είδους βλάβη είναι αυτή που χρειάζεται τρεις μέρες να φτιαχτεί;

Την ίδια ώρα, συνεργείο της ΕΥΔΑΠ ενεργοποιούσε  το παλιό δίκτυο στο Κατάκολο προκειμένου  να πάρουν νερό τα κρουαζιερόπλοια  και δίχως να υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές Αύγουστο μήνα. Χαρακτηριστικό είναι πως και το παλιό δίκτυο άργησε να πάρει μπροστά λόγω προβληματικών υλικών, αφήνοντας για όλη την προχθεσινή μέρα δίχως εναλλακτική λύση την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...