Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Εντυπωσιάστηκαν οι Κινέζοι από την Φθιώτιδα

Εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές της Φθιώτιδας και με πολλές ιδέες για την αξιοποίησής τους φεύγουν οι αυτοδιοικητικοί από την κινεζική επαρχία Γιανξί.... Η αρχή της συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Στερεάς έγινε αφορμή για να δουν από κοντά τις Θερμοπύλες, τις ιαματικές πηγές, να γευθούν τα ντόπια προϊόντα, κυρίως το κρασί και το λάδι και να ξεκινήσει έτσι ένας σχεδιασμός αξιοποίησής τους.

Στο γραφείο του Κλέαρχου Περγαντά, παρουσία των συνεργατών του και των αντιπεριφερειαρχών υπογράφηκε το σχετικό μνημόνιο.

Ξεκινάμε άμεσα την εξαγωγή των προϊόντων μας για να βοηθήσουμε την περιφέρειά μας σε αυτή την περίοδο της κρίσης, τόνισε ο κος Περγαντάς, ενώ από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της κινεζικής επαρχίας επεσήμανε, πως η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία για τον κάθε λαό. Ακολούθησε διάλογος με τους επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων στην αίθουσα της οδού Αινιάνων.

Η επαρχία τους βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κίνας και έχει 44εκ κατοίκους. Φημίζεται για την πλούσια βιομηχανία της, καθώς για ένα σπάνιο χώμα, που υπάρχει στην περιοχή το οποίο περιέχει κάποια μεταλλικά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την κατασκευή υψηλής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...