Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Στερεά Ελλάδα; Βροντερό ΟΧΙ στα πυρηνικά!

No nuclear waste dump at Muckaty Station

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην 2η τακτική συνεδρίασή του και εκτός ημερήσιας διάταξης ασχολήθηκε με το φλέγον θέμα των πυρηνικών και εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

Εκφράζει την ειλικρινή του συμπάθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ιαπωνίας, και εύχεται γρήγορα να επουλωθούν οι πληγές της χώρας αυτής.

Ενώνει την φωνή ανησυχίας του με τους λαούς και τους χιλιάδες πολίτες που μπροστά στο δέος μιας παγκόσμιας πυρηνικής καταστροφής βροντοφωνάζουν να αποτελεί τελευταία επιλογή η παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια.

Αποφασίζει να κηρύξει στην Περιφέρεια μας «ανεπιθύμητη» την παραγωγή και χρήση πυρηνικής Ενέργειας και να απαγορεύσει τώρα και για το μέλλον την ίδρυση πυρηνικών σταθμών παραγωγής Ενέργειας στα εδάφη της.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συντονίσει τα βήματά της με τις διαθέσεις των λαών και των περιβαλλοντικών κινημάτων :

Να λάβει τώρα πρωτοβουλίες για Βαλκάνια χωρίς πυρηνικά εργοστάσια.

Να πιέσει την Τουρκική Κυβέρνηση για να ματαιωθεί το σχέδιο ίδρυσης εργοστάσιου πυρηνικής ενέργειας στην σεισμογενή περιοχή Ακούγιου.

Να κινηθεί τώρα αποφασιστικά στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., διεκδικώντας το κλείσιμο των αντιδραστήρων στην Ευρώπη.
To Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφασίζει να εξετάσει την δυνατότητα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργάνωσης στους Δελφούς (συμβολικά ως το σημείο συνάντησης λαών και πολιτισμών) Διεθνούς Ευρωπαϊκής Διάσκεψης με στόχο την υπογραφή ενός συμφώνου και μιας οικουμενικής διακήρυξης για τη ζωή, το περιβάλλον και τον πλανήτη Γη, που θα το ονομάσουμε ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ των ΔΕΛΦΩΝ, ενάντια στην πυρηνική ενέργεια και θα καλεί τις κυβερνήσεις για το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων ως προσφορά στις επερχόμενες γενιές.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...