Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

6η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων

Το μεγάλο τριήμερο γεμάτο παραδοσιακή μουσική και χορό (1 - 3 Ιουλίου 2011), θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην αρχή του καλοκαιριού με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών και μερικών από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας μας. Τα μαθήματα και η διαμονή θα γίνουν στο παραθαλάσσιο Κανάλι και τα δύο πανηγύρια στο λιμανάκι της Λυγιάς (με νησιώτικο ρεπερτόριο) και στην πέτρινη πλατεία της ορεινής Αηδονιάς (με στεριανό ρεπερτόριο).
Η διδασκαλία περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις:
  • Μεθοδολογική προσέγγιση των χορών της Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρειας Θράκης) - Γιάννης Πραντσίδης
  • Διδακτική προσέγγιση των χορών της Κύθνου - Βασίλης Καρφής
  • Ο χορός και τα τραγούδια της Λαμπρής στο Ριζοβούνι Πρέβεζας - Κώστας Μήτσης με τη συμμετοχή ντόπιων
  • Τσάμικο και συρτό Ρούμελης: Η προσαρμογή του χορευτή στη μουσική και το τραγούδι - Αγγελική Καραγεώργου
  • Ο χορός και το τραγούδι στη Λέσβο - Γρηγόρης Γρηγορίου
  • Οι χοροί της Νέας Βύσσας Έβρου - Ελένη Φιλιππίδου
Πανηγύρια:
Παρασκευή 1 Ιουλίου, στο Λιμανάκι της Λυγιάς, θα γλεντήσουμε με μουσική και χορούς από την Ήπειρο, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Μικρά Ασία και Πόντο.
Σάββατο 2 Ιουλίου, στην πέτρινη πλατεία της Αηδονιάς μπροστά στην εκκλησία με μουσική και χορούς από την Ήπειρο, Θράκη, Μακεδονία, Ρούμελη και Θεσσαλία.
Στα πανηγύρια οι γυναίκες των χωριών θα προσφέρουν Ηπειρώτικες πίτες.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Φιλιππίδης (Κλαρίνο), Βαγγέλης Δημούδης (Ούτι), Ζυγιά Τρύφωνα Παζαρέντζη (Ζουρνάς), Φραγκίσκος Τζιωτάκης (Τσαμπούνα), Κώστας Φιλιππίδης (Λαούτο), Γιώργος Μαρινάκης (Βιολί), Κώστας Μερετάκης (Κρουστά), Δημήτρης Αλταντσίδης (Ακορντεόν), Λευτέρης Ραφαηλίδης (Ποντιακή λύρα).
Τραγουδούν: ο Ιερέας Παπαναστάσης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Δημούδης, Σταυρούλα Δαλιάνη, Κώστας Μήτσης, Γιάννης Πραντσίδης, Φραγκίσκος Τζιωτάκης, Κώστας Φιλιππίδης, Λευτέρης Ραφαηλίδης.
Το Σάββατο στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ελληνικός παραδοσιακός χορός: από το χοροστάσι στην αίθουσα διδασκαλίας και στη θεατρική σκηνή».
Κόστος συμμετοχής μόνο 120 ευρώ κατ’ άτομο που περιλαμβάνει: 2 διανυκτερεύσεις, συμμετοχή στα μαθήματα και στη συζήτηση, συμμετοχή στα δύο πανηγύρια, 2 βραδινά φαγητά, απεριόριστο κρασί, φάκελος με εισηγήσεις και πληροφοριακό υλικό. Η βιντεοσκόπηση είναι ελεύθερη.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιουνίου 2011 (λόγω μεγάλης συμμετοχής η ημερομηνία μπορεί να τροποποιηθεί, αν ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων καλυφθεί νωρίτερα). Για τη συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή 60 ευρώ ανά άτομο.
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:
Γιάννης Αλεξίου, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310.510901 και 69726.22658, E-mail: panigiris.gr@gmail.com
Κώστας Μήτσης, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.6980695 και 6972.972957 (19:00 - 23:00), E-mail: mitsisk@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...