Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Νικολόπουλος: 3 χρόνια μετά τις μεγάλες φωτιές η καρβουνόσκονη δεν έφυγε από την τοπική οικονομία"

Whirl-fireImage by Loving Earth via FlickrΟ Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Αχαΐα και την Ηλεία όμως η καρβουνόσκονη δεν έφυγε ακόμα, ούτε από τη ψυχή μας, ούτε από την τοπική οικονομία.

Όλοι θυμούνται τον Γ. Παπανδρέου να περιοδεύει τότε στις πυρόπληκτες περιοχές και να τάζει στους πάντες τα πάντα, πετώντας τις γνωστές «φωτοβολίδες» περί πράσινης ανάπτυξης και άλλα τέτοια, ωραία και… πιασάρικα. Όλοι θυμούνται και την «χορωδία» των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούσαν ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής.

Η σημερινή πραγματικότητα όμως, τους έχει διαψεύσει όλους πανηγυρικά και ξεγύμνωσε πάλι την ανικανότητα και το ψέμα τους. Απέδειξε πως ό,τι δόθηκε στην περιοχή, δόθηκε μόνο από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν προσέθεσαν ούτε ένα… δεντράκι στην καμένη γη της Δυτικής Ελλάδας!

Μόνο που τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μιλάνε πια… Μόνο στα ψιθυριστά υποστηρίζουν πως θα ήταν ευχής έργο αν η σημερινή κυβέρνηση έδινε ακόμα και εκείνα που ο τότε υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος έδινε και οι ίδιοι χαρακτήριζαν «ψίχουλα». Και ούτε λέξη φυσικά για το πώς κατάντησε αυτή η κυβέρνηση την Πυροσβεστική, μαζί με τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας ή για τα τεράστια κενά στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών που υπάρχουν σήμερα.

Το αποτέλεσμα είναι, στην επέτειο των τριών ετών από τις πυρκαγιές του 2007, η καρβουνόσκονη να επιστρέφει… και στο φυσικό τοπίο! Οι πικρές μνήμες, το αίσθημα της αδικίας και η οργή για τα μεγάλα ψέματα έχουν συντροφιά σήμερα την καρβουνόσκονη από το Γιαννισκάρι και την περιοχή της Στροφυλιάς!

Ευτυχώς, όμως, ο λαός ξέρει πια την αλήθεια. Θυμάται και τιμωρεί…»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...