Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαίωση πολύτεκνου υπαλλήλου, της Πολεμικής Αεροπορίας από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Στην ευχάριστη θέση βρίσκεται για μια ακόμα φορά, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να ανακοινώσει, την δικαίωση μέλους της (υπερχρεωμένο νοικοκυριό) από το Ειρηνοδικείο Χανίων.
Με την υπαρ.143/2012 απόφαση του ,το Ειρηνοδικείο Χανίων ,δικαίωσε πολύτεκνο υπάλληλο της Πολεμικής Αεροπορίας, που προσέφυγε σαυτό, αφού οι πιστώτριες Τράπεζες, αρνήθηκαν τις προτάσεις του στην εξωδικαστική διαδικασία, όπου ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης, με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κατέθεσε σαυτές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το επόμενο βήμα της διαδικασίας , ως ο νόμος 3869/2010 ορίζει ,και να καταφύγει δικαστικά, καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων , με την συμπαράσταση και επιμέλεια του δικηγόρου των Χανίων , κ.Βροντάκη Γιώργου.

Επί του περιεχομένου της απόφασης:

O δανειολήπτης είναι έγγαμος ,πατέρας τεσσάρων ενηλίκων τέκνων, εκ των οποίων τα δύο είναι άνεργα και μένουν μαζί του επιβαρύνοντας τον οικονομικά .εργάζεται ως υπάλληλος στην Πολεμική Αεροπορία .Το ετήσιο εισόδημά του βάσει εκκαθαριστικού για το οικονομικό έτος 2010 ανερχόταν στις 30.623,40 ευρώ και το μηνιαίο εισόδημά του τον Αύγουστο 2011 ανερχόταν σε 1.549,31 Ευρώ μεικτά .Η σύζυγος του εργάζεται στο Νοσοκομείο Χανίων.Και οι δύο σύζυγοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Το χρέος του ήταν σε τέσσερις Τράπεζες συνολικού ύψους 93.058 Ευρώ.Το ενδιαφέρον σαυτήν την υπόθεση είναι ότι ο δανειολήπτης είχε πάρει δάνειο και συνάψει πιστωτική κάρτα από συγκεκριμένη Τράπεζα, η οποία στην πορεία εκχώρησε το δικαίωμα απαίτησης σε θυγατρική της εταιρεία, η οποία κατάφερε να παρέμβει στην δίκη και να αιτήσει από το δικαστήριο να συμπεριληφθεί και η δικιά της απαίτηση , στην ρύθμιση του χρέους και πράγμα το οποίο τ πέτυχε.

Ο δανειολήπτης ,ζήτησε ρύθμιση του χρέους του αναλογικά με το εισόδημα του, αλλά και διάσωση της μοναδικής του κατοικίας 72,50 τετρ. η οποία βρίσκεται σε περιοχή της πόλης των Χανίων.
Το δικαστήριο με την τόσο σημαντική απόφασή του αποφάσισε:

1) Να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, όπως ο ίδιος αιτούσε ,καλώντας τον ¨να καταβάλλει προς τις πιστώτριες Τράπεζες, κατά αντιστοιχία και σε μηνιαίες καταβολές επί μία τετραετία. 500 Ευρώ και να πληρώσει συν.ποσού 24.000 Ευρώ την τετραετία.

2)Του χορηγήθηκε περίοδος Χάριτος τεσσάρων ετών , για την καταβολή δόσεων , για να εξασφαλίσει την διάσωση της κατοικίας του.

3)Εκλήθη στην καταβολή 120 δόσεων (δεκαετίας) των 532 Ευρώ,.η καταβολή των οποίων θα αρχίσει μετά την πάροδο της τετραετίας.

4)Διεγράφη χρέος 5.218 Ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρεί την απόφαση "λογικότατη" και "ισορροπημένη" διότι έχουμε την επιβεβαίωση της έκκλησης της Ένωσης (Ε.Π.Κ.Κ) ,προς τις Τράπεζες ,που δεν είναι άλλη, από την ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών και όχι την παγιωμένη συνεχιζόμενη άρνησή τους και τις χωρίς ουσίας απαντήσεις τους, ακόμα θέλουμε να τονίσουμε ότι οι καταναλωτές, θέλουν και αιτούν την δίκαιη διαχείριση των αιτημάτων τους, εκ μέρους των δανειστών και όχι να βρίσκονται σαυτή την διαδικασία που και ταλαιπωρία τους φορτώνει ,αλλά και οικονομικό βάρος προσθέτει και στα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Τράπεζες-Καταναλωτές).

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγχαίρει τους ΄Ελληνες δικαστές , για το ρόλο τους , για την σημαντική τους στήριξη που προσφέρουν με τις αποφάσεις τους , στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που στις μέρες στενάζουν από τον βραχνά του άγχους της οικονομικής ανέχειας.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...