Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Λάρισα: Με εταιρία - "μαϊμού" αγόραζαν εμπορεύματα με ακάλυπτες επιταγές

Σχηματίσθηκε δικογραφία, έπειτα από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 49 και 44 ετών καθώς και άλλων τεσσάρων συνεργών τους, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης», «Πλαστογραφίας», «Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» και «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, έχοντας ως ιθύνοντα νου τον 44χρονο, συνέστησαν εικονική επιχείρηση στο όνομα του 49χρονου για μικρό χρονικό διάστημα, στην πόλη της Λάρισας, με σκοπό την αγορά εμπορευμάτων και τη μετέπειτα πώλησή τους σε τιμές πολύ χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της αγοράς.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, προχώρησαν στην έκδοση μπλοκ επιταγών για αγορά των εμπορευμάτων ενώ προκειμένου να πείθουν για τη φερεγγυότητά τους, κατέβαλαν μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή στους υποψήφιους πωλητές και για το υπόλοιπο ποσό εξέδιδαν μεταχρονολογημένες ακάλυπτες επιταγές. Επίσης, στο πλαίσιο των παράνομων δραστηριοτήτων τους χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις.

Με τον προαναφερόμενο τρόπο κατάφεραν να αποσπάσουν από παθόντες σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2011, πέντε (5) αυτοκίνητα, τέσσερις (4) ηλεκτρογεννήτριες, αναλώσιμα εμπορεύματα και εργαλεία συνολικής αξίας 161.890 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...