Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον ΟΟΣΑ

Με στόχο  την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της απασχόλησης  στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, σε συνεργασία με την Πρέσβειρα της Χώρας μας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης,  κ. Τίνα Μπιρμπίλη, συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα “LEED” (Local Economic and Employment Development) του ΟΟΣΑ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και συνεργασίας, μέσα από την αναγνώριση, την ανάλυση  και τη διάδοση των καινοτομιών, αποσκοπεί στον εντοπισμό πολιτικών, ολοκληρωμένων στρατηγικών και καινοτόμων πρακτικών, με στόχο την εφαρμογή νέων μορφών ανάπτυξης, οικονομικής ανάταξης, ευημερίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία.
Σε επικοινωνία  της Γ.Γ. με την Ελληνίδα Πρέσβειρα, συμφωνήθηκε ότι η διεύθυνση του “LEED” θα πραγματοποιήσει μια στοχευμένη Μελέτη για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής των Πρεσπών, ώστε εντάσσοντας τα αποτελέσματά της στο πρόγραμμα εργασιών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης να προκύψουν τα μέγιστα δυνατά αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.
Η κ. Δήμητρα  Γεωργακοπούλου-Μπάστα έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλειο Τσέπα και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία τόσο με την κ. Μπιρμπίλη όσο και με τον ΟΟΣΑ για την υλοποίηση του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...