Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Απαραίτητα τα ταχυδρομικά πρακτορεία στην περιφέρεια»

Είναι ευρέως γνωστό και κοινά αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας ότι τα ταχυδρομικά πρακτορεία είναι για τη χώρα μας μια πολύ καλή λύση για την αναβάθμιση συνολικότερα του ταχυδρομικού έργου. Συγχρόνως, άπαντες μπορούν να αντιληφτούν πως τα ταχυδρομικά πρακτορεία λειτουργούν τις περισσότερες φορές «λυτρωτικά» για τους κατοίκους στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στις μικρές περιοχές, καθώς, εκτός του ότι συμβάλλουν στο να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών, από την άλλη διασφαλίζουν το απόρρητο της αλληλογραφίας από τη στιγμή που τα γράμματα δεν σκορπίζονται δεξιά και αριστερά ή δεν βρίσκονται σε κοινή θέα μέσα στα εκάστοτε καφενεία.

Όπως τονίζει μάλιστα στην ερώτηση του προς τον υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, «τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία συστήνονται σε μικρές επιχειρήσεις ιδιωτών, λειτουργούν σε ωράριο καταστημάτων και συμπληρώνουν ή και αντικαθιστούν το έργο που προσφέρουν τα ταχυδρομικά γραφεία. (έχουν έργο την παροχή όλων των ταχυδρομικών υπηρεσιών και επιπλέον της υπηρεσίας διανομής). Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες έχουν στη διάθεση τους όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα τα ΕΛΤΑ.»

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω και έχοντας ο ίδιος γίνει μάρτυρας πολλές φορές της χρησιμότητας και λειτουργικότητας των ταχυδρομικών πρακτορείων για τους κατοίκους της περιφέρειας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Βορίδη να γίνει γνωστό το αν θα υπάρξει άμεσα διαδικασία προκήρυξης για τη δημιουργία ταχυδρομικών πρακτορείων, αλλά και ποια θα είναι τα κριτήρια με τις προϋποθέσεις για τη διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...