Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μυτιλήνη: Επιδρομή ακριδών στον Άγιο Ευστράτιο

Στόχος ακριδών έγινε το νότιο και δυτικό τμήμα του Αη-Στράτη Μυτιλήνης, καθώς πλήθος βοσκοτόπων έχουν χτυπηθεί από τα εν λόγω έντομα. Συνέπεια της εκτεταμένης επιδρομής τους είναι οι μεγάλες ζημιές που προξενούν στην χλωρίδα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εύρεση τροφής από τους υπόλοιπους έμβιους οργανισμούς της περιοχής.

Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών κλιμάκιο γεωπόνων του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί, όπου και διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης. Η επιτροπή του κλιμακίου έκρινε αναγκαίο τον ψεκασμό των βοσκοτόπων με οικολογικά όμως προϊόντα, καθώς δεν επιτρέπονται ψεκασμοί με συμβατικά φάρμακα από την στιγμή που το νησί είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura.

Ανάλογη επιδρομή ακριδών βίωσε ο Αη-Στράτης και κατά το παρελθόν, έκτοτε όμως είχαν εξαφανιστεί και μόλις τον περασμένο χρόνο έκαναν την επανεμφάνιση τους.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, ανέφερε ότι «κινηθήκαμε άμεσα και ήρθαν οι γεωπόνοι στο νησί ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Δικαιολογημένα τις έχουν ονομάσει ως μια από τις επτά «πληγές του Φαραώ» γιατί στο πέρασμά τους καταστρέφουν τα πάντα. Οι κτηνοτρόφοι είχαν εντοπίσει από πέρσι κάποιες μικρές αποικίες ακριδών, αλλά φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών υπήρξε μεγάλη η εξάπλωσή τους. Ελπίζουμε ότι τη επόμενη άνοιξη να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ανάλογα προβλήματα δεδομένου ότι οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...