Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ηλεία: ''Κύριε πρωθυπουργέ σώσε με παιδάκι μου''

Η έκκληση της γυναίκας στον ίδιο τον πρωθυπουργό συγκλονίζει. Όπως και η ιστορία της, που αποδυκνείει περίτρανα την κρατική αναλγησία...

Ο σεισμός του 2008, της άφησε ένα σπίτι ερείπιο και ετοιμόρροπο. Tο κράτος Πρόνοιας, την αφήνει μέχρι σήμερα στο έλεος να περιμένει τα χρήματα για την επισκευή των σοβαρών ζημιών. Το τελευταίο διάστημα η κ. Ελένη, μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Σκουροχώρι, ζει κάτω από άθλιες συνθήκες και μόνη.

Η κ. Ελένη, ανήμπορη να φροντίσει τον εαυτό της καθώς είναι κατάκοιτη ζει από τότε, σε ένα σπίτι ερείπιο και ετοιμόρροπο, το οποίο δεν μπορεί να της προσφέρει καμία ασφάλεια. Μισογκρεμισμένο όπως βρίσκεται είναι αρκετά επικίνδυνο για την ζωή της αλλά και για την ζωή οποιουδήποτε την επισκέπτεται καθώς ο μεγάλος σεισμός του 2008, δεν της άφησε τίποτα όρθιο.


Οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας, έχουν προσπαθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, πάρα πολλές φορές να βρουν χρήματα ώστε να καταφέρει η ηλικιωμένη γυναίκα να επισκευάσει τις σοβαρές ζημιές στο σπίτι της, ωστόσο η απίστευτη γραφειοκρατία στέκεται εμπόδιο.

Η 101 ετών γυναίκα, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και τις αντίξοες συνθήκες, με τον φόβο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης του σπιτιού, κάνει έκκληση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, να την σώσει από το μαρτύριο που περνά. «Κύριε Πρωθυπουργέ σώσε με παιδάκι μου» είναι τα λόγια της κ. Ελένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της κ. Ελένης, επισκέφθηκε το ΤΑΣ όπου και έλαβε την ενημέρωση πως η έγκριση για την κατασκευή νέας οικίας έχει γίνει μεν αλλά οι άδειες δεν υπογράφονται καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Τρία κλιμάκια μηχανικών που έχουν επισκεφθεί το σπίτι της ανήμπορης ηλικιωμένης έχουν κρίνει ακατάλληλο το σπίτι, όμως, μέχρι σήμερα, η άτυχη γυναίκα συνεχίζει να ζει στο ερείπιο.

Η κ. Ελένη και οι συγγενείς της που σε καθημερινή βάση προσπαθούν να την βοηθήσουν ζητούν από τους αρμόδιους να δείξουν ενδιαφέρον και να σταθούν δίπλα στην ηλικιωμένη γυναίκα που παλεύει σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...