Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Πράσινο νησί» ο Αη Στράτης

Το πρώτο «πράσινο» ελληνικό νησί θα είναι ο Αη Στράτης, αφού υπεγράφη συμφωνία για αποκλειστική παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο δήμος Άη Στράτη υπέγραψαν σήμερα τον προϋπολογισμό των "πράσινων" έργων, ο οποίος αγγίζει τα 8,9 εκατ. ευρώ. Τα έργα θα έχουν ερευνητικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν σχέδιο ενεργειακής αυτάρκειας του νησιού από ανανεώσιμες πηγές και από τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον.

Στη συνέχεια των έργων προβλέπονται "πράσινες" μεταφορές, εξοικονόμηση ενέργειας και κάλυψη θερμικών και ψυκτικών φορτίων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα δημοτικά κτίρια του νησιού.

Οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των έργων θα ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους, ενώ μέρος των επιδεικτικών έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλα μικρά νησιά, όπως οι Λειψοί, καθώς και σε μικρές ορεινές Κοινότητες, όπου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα "Πράσινο Χωριό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...