Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Επιασε κορόιδο τους παραχαράκτες

Πήγαν να το παίξουν γάτες, αλλά αποδείχτηκαν κορόιδα! Οι τρεις Ελληνες από την Αμφισσα, που συνελήφθησαν όταν πήγαν σε τράπεζα για να ανταλλάξουν πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής χρηματικής αξίας 26.300 ευρώ, την πάτησαν άσχημα από μια παμπάλαια κομπίνα που έχει εισάγει εδώ και χρόνια στη χώρα μας η νιγηριανή μαφία! Οπως αποδείχθηκε, τους είχε ξεγελάσει ένας Νιγηριανός πείθοντάς τους ότι διέθετε μια φοβερή μέθοδο που μετατρέπει τα πλαστά σε… γνήσια!

Οι τρεις συλληφθέντες δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη πόσα πλήρωσαν στον Αφρικανό για να τους παραχωρήσει τη «μοναδική» αυτή μέθοδο… Οπως συνηθίζεται σε τέτοιες κομπίνες -αλλά οι τρεις φίλοι δεν γνώριζαν- οι Νιγηριανοί εμφανίζουν στους ενδιαφερόμενους έναν σωρό μαυρισμένα πλαστά χαρτονομίσματα με εντυπώματα των 500, 200 και 100 ευρώ και ταινίες ασφαλείας και «ξεπλένουν» μπροστά τους κάποια από αυτά, χωρίς φυσικά εκείνοι να φανταστούν ότι είναι… γνήσια!

Το «ξέπλυμα» γίνεται με τη χρήση ενός υγρού το οποίο εκλύει πυκνό καπνό, προκαλώντας ερεθισμό και έντονη φαγούρα στα μάτια όσων παρακολουθούν τη «χημική επεξεργασία», ενώ τα ξεπλυμένα χαρτονομίσματα μπαίνουν στην… κατάψυξη για να… στερεοποιηθούν τα χρώματα! Οταν η διαδικασία ολοκληρώνεται, οι αδαείς «αγοραστές» βλέπουν μπροστά τους ένα καθ' όλα γνήσιο χαρτονόμισμα και πείθονται ότι η μέθοδος είναι θαυματουργή!

Ετσι, πληρώνουν όσο-όσο για να την αποκτήσουν, έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι βρήκαν τη… φιλοσοφική λίθο που μετατρέπει το κάρβουνο σε χρυσάφι! Η συνηθισμένη τιμή που ζητούν για να την παραχωρήσουν οι Νιγηριανοί απατεώνες είναι το ένα τρίτο της πραγματικής αξίας των πλαστών χαρτονομισμάτων που θα δώσουν μαζί με τη μέθοδο. Δηλαδή, για κάθε τρία πλαστά χαρτονομίσματα πληρώνονται με ένα γνήσιο ίσης αξίας! Αυτό σημαίνει ότι τα τρία θύματα θα πρέπει να έδωσαν γύρω στα 25.000 ευρώ για να παραλάβουν τα πάνω από 75.000 «πέτσινα» ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους!

Οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν σε τράπεζα της Αθήνας όπου έσπευσαν να «περάσουν» 26.300 ευρώ σε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ. Ο τρίτος συνελήφθη στην Αμφισσα, κοντά στο σπίτι όπου οι τρεις τους παραχάρασσαν τα κίβδηλα ευρώ. Εκεί βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων και μία πλαστική σακούλα που περιείχε πλαστά χαρτονομίσματα ύψους 51.000 ευρώ.

Οταν αποκάλυψαν στους αστυνομικούς τι είχε προηγηθεί, εκείνοι έβαλαν τα γέλια, αφού με την ίδια κομπίνα έχουν εξαπατηθεί πάρα πολλοί αφελείς, σε σημείο ώστε να είναι πλέον πασίγνωστη! Εκείνο που προσπαθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες, είναι να εντοπίσουν τον Νιγηριανό που τη «σερβίρει» στα ανυποψίαστα θύματα, αλλά δεν διαθέτουν παρά ένα… μικρό όνομα και είναι βέβαιοι ότι βρίσκεται ήδη πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αμφισσα, αναζητώντας νέους «πελάτες»! 
ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ/ espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...