Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κουβέλης: Περιοδεία στο Νομό Χανίων

Περιοδεία στο Νομό Χανίων πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Κατά την παραμονή του στο νομό, είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Α. Βουλγαράκη, με το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη, ενώ περιόδευσε στη δημοτική αγορά της πόλης.

Ο Φώτης Κουβέλης σε ομιλία του στην αίθουσα του ΕΒΕ αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, μεταξύ άλλων, είπε:

«Με αφορμή την επίσκεψη της Τρόικα στη χώρα μας για την επόμενη δόση του δανείου, η κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη σε νέες υποχωρήσεις σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος των κυρίαρχων δυνάμεων.

Οι πληροφορίες για την καθιέρωση σε καθολική βάση των επιχειρησιακών συμβάσεων που οδηγούν στη μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, είναι μια ακόμη ένδειξη των προθέσεων της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που εκπονείται στους ευρωπαϊκούς κύκλους θα δημιουργήσει μονιμότερες δεσμεύσεις λιτότητας για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Οι ιθύνοντες της χώρας μας και της Ευρώπης οφείλουν να κατανοήσουν ότι η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη μονόπλευρη προσήλωση στους κανόνες της χρηματοπιστωτικής οικονομίας.

Η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους είναι η πιο σοβαρή ανατροπή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κατάκτησης.

Αποτελεί πλήγμα στο μέλλον της δημοκρατίας και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης. Απαιτούνται ευρύτερες αλλαγές μέσα από ένα σοβαρό αναστοχασμό για τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο, η επιβίωση του νεοφιλελεύθερου δόγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...