Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Συνάντηση της ΔΗΜ.ΑΡ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς

Fiskardo, KefaloniaImage via Wikipedia Στις 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς κ. Π. Φιλίππου. Ο κ. Διευθυντής υπογράμμισε ότι η επιτυχής δράση της δύναμης Κεφαλονιάς το τελευταίο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποδοθεί στην νέα ποιοτική γενιά αστυνομικών όλων των βαθμίδων, στο πείσμα που χαρακτηρίζει το σύνολο της Δύναμης στην επιτέλεση του αστυνομικού καθήκοντος και στην οργανωτική αναβάθμιση του «Σώματος» με τη δημιουργία Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, Ομάδας κλοπών, την πρωτοποριακή μηχανοργάνωση και λειτουργία του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών. Τα ναρκωτικά, οι κλοπές και τα τροχαία αποτελούν τις τρεις κυριότερες ομάδες προβλημάτων.
Ο κ. Φιλίππου, όσον αφορά τα ναρκωτικά, ανάφερε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια αύξηση των υποθέσεων που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη κατά 80%, ενώ σημαντική επιτυχία σημειώθηκε και στην εξιχνίαση των κλοπών και στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων! Με τον αστυνομικό Δν/τή συζητήθηκαν αρκετά εκτεταμένα τα συστημικά προβλήματα και κάποια ιδιαίτερα ζητήματα της Κεφαλονιάς.

Κοινές μας διαπιστώσεις:

Τα ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά του ενός ή του άλλου φορέα, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας που όσο πιο πολύ ασχολείται με το θέμα, τόσο περισσότερο θα το περιορίζει. Χρειάζεται, ασφαλώς, να γίνεται σοβαρή δουλειά στον τομέα της πρόληψης.

Η περαιτέρω μείωση των τροχαίων σχετίζεται ευθέως με ουσιαστική κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους να μην ενθαρρύνουν την εγκληματικότητα. Στις παρούσες συνθήκες γενικευμένης κρίσης η κοινωνική αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τον γείτονα πρέπει να ενταθούν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...