Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός των άγονων γραμμών η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης!

Αρνητική εξέλιξη για την Σαμοθράκη αναφορικά με την ανακοίνωση των άγονων γραμμών από το Υπουργείο, καθώς το νησί της Θράκης δεν συμπεριλαμβάνεται στα 18 νησιά προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Μάλιστα η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι έμαθε την δυσάρεστη εξέλιξη από το διαδίκτυο και όχι από το αρμόδιο Υπουργείο. Παρόλα αυτά, τόνισε πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως θα γίνει και πάλι προκήρυξη του διαγωνισμού το προσεχές διάστημα. Η ίδια κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Με έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα του υπουργείου σας την υπ’ αριθμό 3327.1/26/10 /3-9-2010 προκήρυξη του υπουργείου για την διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων της άγονης γραμμής. Στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν συμπεριλαμβάνεται η σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.
Η απόφαση αυτή, αν τελικά ισχύσει, όχι μόνο θα απομονώσει για άλλη μια φορά το νησί από την Αλεξανδρούπολη και την υπόλοιπη Ελλάδα, άλλα θα επιφέρει και ένα καίριο πλήγμα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική του νησιού. Το καλοκαίρι, οι κάτοικοί του βιώσαν τη μείωση της τουριστικής κίνησης, την έλλειψη εμπορευμάτων και πρώτων υλών και την κακή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν το νησί συνάντησε πάρα πολλά προβλήματα στη σύνδεση του με την ηπειρωτική χώρα, όχι μόνο κατά το διάστημα της θερινής περιόδου άλλα και τις χειμερινής αφού εκτελούνται μόνο 4-5 δρομολόγια την εβδομάδα και αυτά πραγματοποιούνται μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Παρόλες τις παρακινήσεις μου στους προηγούμενους υπεύθυνους υφυπουργούς να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στα δρομολόγια που εκτελούσαν 5 πλοία προς Λήμνο και Μυτιλήνη δεν εισακούστηκα, με την δικαιολογία ότι είχαν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις και έλαβα την υπόσχεση ότι το θέμα θα το εξετάσουν σοβαρά το Σεπτέμβριο.
Η έλλειψη τακτικών δρομολόγιων, η αδικαιολόγητη ακριβή μεταφορά επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων, δυσχεραίνει τον τουρισμό ο οποίος θα μπορούσε να αναπτυχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το αίσθημα αδικίας που βιώνουν οι κάτοικοι επί σειρά ετών, η σημαντική επιδείνωση όλης της επιχειρηματικής δραστηριότητας του νησιού η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε δημιουργούν ένα κλίμα απαισιοδοξίας στους κατοίκους του νησιού οι οποίοι για άλλη μια φορά πιστεύουν ότι δεν τους αξίζει η απομόνωση και η αδιαφορία της πολιτείας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
- Για ποιους λόγους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης δεν συμπεριελήφθη στις άγονες γραμμές;
- Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για να βγάλει από την απομόνωση το νησί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...