Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

«Φούσκωσε» ο ποταμός Κομψάτος στη Ροδόπη! Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις

Οι χθεσινές συνεχείς βροχοπτώσεις στη Ροδόπη, είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβάσει αρκετό νερό ο ποταμός Κομψάτος και να γίνει πολύ επικίνδυνη η διέλευση σε ιρλανδικές διαβάσεις κατά μήκος του χείμαρρου, όπου διεκόπη η κυκλοφορία! 

Πιο συγκεκριμένα στην ιρλανδική διάβαση που συνδέει τους οικισμούς Αμβροσίας και Μωσαϊκού, απαγορεύθηκε η διέλευση οχημάτων από την Τροχαία. Καλό είναι τα οχήματα να αποφεύγουν να κινούνται από το συγκεκριμένο μέρος μέχρι αύριο το πρωί, έως ότου «ηρεμήσουν» τα νερά! 

Η Νομαρχία Ροδόπης Παρακαλεί όλους του οδηγούς που κινούνται μεταξύ Αμβροσίας και Μωσαϊκού να ακολουθούν τη διαδρομή μέσω Πολυάνθου και Ιάσμου, όπου υπάρχει γέφυρα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μη παραβιάζουν τη προσωρινή σήμανση, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες των οχημάτων τους. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ατύχημα αυτοκινήτου με εγκλωβισμό του οδηγού στο σημείο και χρειάστηκε η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμού του!
Όταν τα νερά ενός χειμάρρου περνούν πάνω από μία ιρλανδική διάβαση, είναι επικίνδυνο να περάσει κάποιος από αυτή, γιατί:
-Δεν βλέπεις το τσιμέντο ή την άσφαλτο και έτσι δεν μπορείς να υπολογίσεις το ύψος του νερού. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το επιχειρείς νυχτερινές ώρες...
-Δεν βλέπεις πιθανές μεγάλες πέτρες που κουβάλησε το νερό πάνω στο οδόστρωμα και μπορούν να κάνουν ζημιά στο μέσο με το οποίο κινείσαι και να το ακινητοποιήσουν πάνω στη διάβαση.
-Δεν αντιλαμβάνεσαι πιθανές φθορές στη διάβαση, (μεγάλες λακκούβες, ξήλωμα τσιμέντου ή ασφάλτου) με τα ίδια αποτελέσματα για το μέσο με το οποίο κινείσαι.
-Δεν περνάς την ιρλανδική διάβαση ούτε με τα ... πόδια. Μπορεί να γλιστρήσεις και είναι αδύνατο να σηκωθείς με την ορμή του νερού. Το ακόμη χειρότερο είναι να πέσεις στη συνέχεια στην κατάντι πλευρά του χειμάρρου και δεν ξέρεις τι μπορεί στη συνέχεια να πέσει πάνω σου από τα νερά (πέτρες, ξύλα, κλαδιά στα οποία μπορεί να μπλεχτείς κλπ).
Οι φωτογραφίες είναι του αναπληρωτή Νομάρχη Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα, τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...