Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί καθυστερεί η λειτουργία του λιμανιού της Πάτρας;


Να αναζητήσει ευθύνες για την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου λιμανιού στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε) υποδεικνύει εμμέσως στην τοπική κοινωνία ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε σχετική Αναφορά του Βουλευτή Αχαϊας Νίκου Ι. Νικολόπουλου.
Ο κ. Μαγκριώτης απαντά σε αυστηρώς υπηρεσιακό ύφος ότι το έργο «Ολοκλήρωση Λιμενικών Έργων 2ου τμήματος και Έργα Επιδομής Νέου Λιμένα Πατρών» έχει ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική σύμβαση και παραδόθηκε προς χρήση στον (Ο.Λ.ΠΑ.) στις 15 Ιουνίου σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου.
«Κατά την παράδοση παρίσταντο και εκπρόσωποι του Ο.Λ.ΠΑ, οι οποίοι υπέγραψαν το σχετικό πρακτικό ανεπιφύλακτα. Μετά την παραλαβή του έργου ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τις ενέργειες που απαιτούνται για τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι ο Ο.Λ.ΠΑ. και καμία άλλη συμβατική υποχρέωση δεν απορρέει από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την Εποπτεία των έργων (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ)», απαντά ο Υφυπουργός…
«Το Υπουργείο δείχνει τον Ο.Λ.ΠΑ ως υπεύθυνο και ας μου επιτραπεί η εκτίμηση, το κάνει με έναν τρόπο που αφήνει περιθώριο σκέψης ότι και η πολιτική ηγεσία είναι δυσαρεστημένη από την χαρακτηριστική… βραδυπορία της Διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ. Και επειδή το Υπουργείο νίπτει τας χείρας του, οφείλει νομίζω ο Ο.Λ.ΠΑ να δώσει εξηγήσεις γιατί μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί το νέο λιμάνι. Να απαντήσει ποιος φταίει. Ο Ο.Λ.ΠΑ ή το Υπουργείο; Μήπως εμείς; Μήπως ο Χατζηπετρής; Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον την απάντηση του Ο.Λ.ΠΑ», δήλωσε ο Βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...