Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω ερήμωση του νέου δήμου Κόνιτσας

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος για την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών
Την έντονη αντίδραση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κόνιτσας Παναγιώτη Γαργάλα προκάλεσαν οι πληροφορίες περί κατάργησης δημοσίων υπηρεσιών στην Κόνιτσα και του κλεισίματος του 583 τάγματος πεζικού. 
 
Ο κ. Γαργάλας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούν οι Κονιτσιώτες περαιτέρω ερήμωση της περιοχής, την ώρα μάλιστα που με τον «Καλλικράτη» επιχειρείται να αναστραφεί το κλίμα και να οργανωθεί ο νέος μεγάλος δήμος.
 
Σε γραπτή δήλωση του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος σημειώνει ότι ενώ επίκειται η έναρξη της λειτουργίας του νέου Δήμου και ενώ γίνονται προσπάθειες για μια ομαλή μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» έρχονται πληροφορίες που αποσπούν την προσοχή, αλλά αν αληθεύουν, σημειώνει, θα ανακόψουν και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.
 
Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει, έχουν να κάνουν με το κλείσιμο του 583 Τάγματος Πεζικού, του Μεθοριακού Σταθμού Μέρτζιανης, του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας και της ΔΟΥ Κόνιτσας.«Η περιοχή της Κόνιτσας, τονίζει, απομονωμένη οδικά και γεωγραφικά μακράν της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, με όλο το Δυτικό της τμήμα σύνορο με την Αλβανία, απειλείται με παντελή ερήμωση. 
 
Το κλείσιμο των υπηρεσιών, προσθέτει, οδηγεί αλυσιδωτά στο κλείσιμο των σχολείων, των καταστημάτων και ως ντόμινο παρασύρει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό μιας ζωντανής ως σήμερα περιοχής. Οι δεσμεύσεις μας για υποστήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας, της ανάπτυξης της διασυνοριακής συνεργασίας, οργάνωσης και ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας πέφτουν στο κενό».
 
Ο κ. Γαργάλας θέτει το ερώτημα: «Αναρωτιέται κανείς, αξίζει να είναι Δήμαρχος σε μια υπό ερήμωση περιοχή;».Καταλήγοντας διαμηνύει ότι οι Κονιτσιώτες και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να μην δεχτούν το κλείσιμο των υπηρεσιών που λειτουργούν στην περιοχή και συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας. Καλεί τους αρμόδιους να το ξανασκεφτούν και τους πολίτες της Κόνιτσας να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αντιδράσουν από κοινού και να ανατρέψουν την περαιτέρω ερήμωση της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Κόνιτσας για το 583 τάγμα πεζικού

Ως «θανάσιμο πλήγμα» για την περιοχή χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Κόνιτσας κ. Ανδρέας, τυχόν επαλήθευση της πληροφορίας για κλείσιμο του 583 τάγματος πεζικού, αφού ήδη κάποιες υπηρεσίες έχουν καταργηθεί και κάποιες άλλες τελούν υπό κατάργηση. Ο ίδιος διαμηνύει ότι θα διακόψει κάθε επαφή με τους κυβερνώντες αν τελικά γίνει η κατάργηση. Με τη μείωση των Συνοριακών Φυλάκων η φύλαξη έχει ελαχιστοποιηθεί και αν καταργηθεί και το τάγμα η ακριτική Επαρχία θα παραμείνει πλέον αφύλαχτη και ανυπεράσπιστη από τους διαφόρους παρανόμους διακινητές των ναρκωτικών και από τα ποικίλα κακοποιά στοιχεία,, αναφέρει ο ακρίτας ιεράρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...