Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ:Κλειστή για πέντε μέρες ακόμη

Διάστημα το λιγότερο πέντε ημερών χρειάζονται σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις οι τεχνικοί που έχουν επιληφθεί του έργου, για να δώσουν μία προσωρινή πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, στο σημείο στην Πεδινή, όπου πλημμύρισε από το πρωί του Σαββάτου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από το απόγευμα της Δευτέρας οι εργασίες εξελίσσονται με εντατικό ρυθμό, όμως η ποσότητα του νερού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει περιθώρια για πολλές αισιόδοξες εκτιμήσεις. 

Η κατασκευή αναχωμάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασφαλής ζώνη στη μέση και να δοθεί μία λωρίδα κατεύθυνσης σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, είναι μία εντελώς προσωρινή λύση, που ίσως μάλιστα να μη γίνει εφικτό να λειτουργήσει και στην πράξη.

Παράλληλα πάντως, μηχανικοί της Εγνατία Οδός ΑΕ, που έχουν έρθει και από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση και να κάνουν τις δικές τους διαπιστώσεις και προτάσεις, εξετάζουν τη δυνατότητα να δοθεί κάποια άλλη πρόσβαση στους οδηγούς που κινούνται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού άξονα.Η οριστική λύση, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη πάντως, θα δοθεί το συντομότερο δυνατό, ανεξαρτήτως του κόστους που θα απαιτηθεί, αφού όπως σημείωσε, πρόκειται για τον σημαντικότερο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Παλιές «δόξες» στην
Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας

Στις παλιές τις "δόξες" επανήλθε η παλιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, που μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού είχε "ξεχαστεί" από τους οδηγούς και κυρίως τους οδηγούς φορτηγών και βαρέων οχημάτων.Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στην παλιά εθνική οδό έχει αυξηθεί, αφού οι οδηγοί δεν έχουν άλλη εναλλακτική εξαιτίας της "πλημμυρισμένης" Εγνατίας Οδού.Ο χρόνος που χρειάζονται οι οδηγοί για να διανύσουν την απόσταση Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα είναι σαφώς μεγαλύτερος μέσω της παλιάς εθνικής οδού, αλλά αυτό που αξίζει μεγαλύτερης προσοχής είναι η ασφάλεια του δρόμου.Στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται περαιτέρω συντήρηση, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος, ωστόσο, είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες σε αυτή την έκτακτη περίπτωση.

«Έσπασαν» τεχνικά στην Πεδινή
Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη πλημμυρισμένη περιοχή έχει να κάνει και με το κεντρικό δρόμο πρόσβασης στην Πεδινή από την Εθνική Οδό. Είναι το σημείο, όπου από το πρωί της Δευτέρας ο δήμος Μπιζανίου με δικά του μηχανήματα προσπαθούσε να δώσει λύση, για την εκτόνωση των νερών προς την κεντρική τάφρο της περιοχής, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι ουσιαστικό.Η ουσιαστική λύση δόθηκε χθες το πρωί, καθώς με εντολή των υπηρεσιών της νομαρχίας «έσπασε» το τεχνικό έργο που - υποτίθεται ότι θα - διοχέτευε τα νερά κάτω από τον παράδρομο και έτσι άρχισε να υπάρχει εκτόνωση της κατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η συγκεκριμένη τάφρος με μετρήσεις που έγιναν από τη Δευτέρα αποδείχθηκε, ότι έχει αντίθετη κλίση με συνέπεια τα νερά της βροχής να έχουν αντίθετη φορά από την υπόλοιπη τάφρο.Στο ίδιο σημείο όπου τα νερά παραμένουν και στο οδόστρωμα εξακολουθούν να μένουν παρατημένα από το Σάββατο Ι.Χ αυτοκίνητα , οι οδηγοί των οποίων τα εγκατέλειψαν, όταν εγκλωβίστηκαν μέσα στις τεράστιες ποσότητες νερού, που «έπνιξαν» το δρόμο.

Και προβλήματα
στα τηλέφωνα

Λόγω των έργων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Πεδινή, προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ με συνέπεια να διακοπούν οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε συνδρομητές των περιοχών Μπιζανίου και Νεοκαισάρειας, καθώς και σε συνδρομητές που βρίσκονται στη διασταύρωση της Νεοκαισάρειας με την Εθνική Οδό προς Μπιζάνι.Συνεργεία του ΟΤΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης και οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα αποκαθίστανται σταδιακά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...