Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ραγδαία αύξηση των θυμάτων της ασφάλτου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

Διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία δυστυχήματα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 23 έως και τις 26 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 18 θανατηφόρα τροχαία με 21 νεκρούς, ενώ πέρυσι οι νεκροί ανέρχονταν σε δέκα.

Διπλάσιος και ο αριθμός των σοβαρά τραυματιών. Το 2010 είχαμε 24 βαριά τραυματίες, ενώ το 2009 δώδεκα. Αλλά και ο αριθμός των θανατηφόρων και των σοβαρών τροχαίων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με το 2009.

Συγκεκριμένα, τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν το 2010 ήταν 18, ενώ το 2009 ήταν δέκα, ενώ τα σοβαρά τροχαία ήταν 20, σε σχέση με το 2009 που είχαν σημειωθεί δώδεκα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στο in.gr από την μελέτη και την αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων, ως κύριες αιτίες των θανατηφόρων αυτών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφονται: η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, η απόσπαση προσοχής οδηγού και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Ως προς το είδος των ατυχημάτων αυτών το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι: από εκτροπές οχημάτων από αυτοκίνητα που παρέσυραν πεζούς και από συγκρούσεις οχημάτων Παράλληλα, από τις υφιστάμενες υπηρεσίες Τροχαίας συγκροτήθηκαν από 24 έως και 26 Δεκεμβρίου 63 συνεργεία ελέγχου μέθης οδηγών, ελέχθησαν 17.493 οχήματα και βεβαιώθηκαν 542 παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...