Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Θ. Παπαγιάννης, Κ. Ρόκος και Γ. Χουλιαράς στις «Δημιουργικές Συναντήσεις» Μετσόβου

Ένας θεσμός που από το 1995 επαναλαμβάνεται ανά διετία
Τρεις καταξιωμένοι Έλληνες γλύπτες, οι Θόδωρος Παπαγιάννης, Κυριάκος Ρόκος και Γιώργος Χουλιαράς, τρεις καλλιτέχνες με σημαντικό έργο και πλούσια συνεισφορά στο χώρο της γλυπτικής, και με κοινή καταγωγή από την Ήπειρο, συμμετέχουν φέτος στις «Δημιουργικές Συναντήσεις» της Πινακοθήκης Αβέρωφ στο Μέτσοβο. Πρόκειται για έναν θεσμό που από το 1995 επαναλαμβάνεται ανά διετία περίπου, με διαφορετικούς καλλιτέχνες κάθε φορά, διαφορετικά εργαστήρια, εκθέσεις, ομιλίες, συζητήσεις και δρώμενα για τα παιδιά, πάντα όμως με στόχο τη δημιουργική συνάντηση της τέχνης και του κοινού – τη ζωντανή συνομιλία ανάμεσα στο δημιουργό, στο έργο του και στο κοινό.Οι φετινές «Συναντήσεις» είναι για πρώτη φορά αφιερωμένες αποκλειστικά στη γλυπτική, εισάγοντας έτσι μια καινούρια διάσταση στις δραστηριότητες του μουσείου και προσφέροντας στο κοινό ένα πρωτότυπο ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας και της γλυπτικής.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής από 21 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια του οποίου οι τρεις γλύπτες θα δημιουργήσει ο καθένας ένα πρωτότυπο έργο γλυπτικής.
Έκθεση Γλυπτικής από 21 Αυγούστου μέχρι 7 Δεκεμβρίου κατά την οποία θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα από το σύνολο της δουλειάς των τριών καλλιτεχνών. Από 21 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρούν και να συζητούν με τους γλύπτες, ενώ θα πραγματοποιηθούν προβολές, ομιλίες και ξεναγήσεις.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο «Διάσελο» ημερίδα με θέμα: «Γλυπτική στο χώρο».Ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης: 10.00-18.30 (καλοκαιρινό ωράριο, 15/7 έως 14/9) 10.00-16.00 (χειμερινό ωράριο, από 15/9 έως 14/7), Καθημερινά εκτός Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...