Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η Τριλογία της ταυτότητας της Σαντορίνης

Tuscany Vin Santo (holy wine) home made, the s...Image by letorrivacation via Flickr
Τελικά ότι η ταυτότητα μιας περιοχής καθορίζεται σχεδόν απόλυτα από τα παραγόμενα αγροτικά τοπικά προϊόντα της τα οποία μάλιστα αλληλεπιδρούν «στενά» με τον πολιτισμό της, φάνηκε έντονα στην εκδήλωση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων που έγινε στις 5 Μαΐου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ασύρτικο-Φάβα-Τοματάκι: η Τριλογία της Θηραϊκής γης» απέδειξε ότι η μοναδικότητα, η ποιότητα και ο ρόλος τους τόσο για την τουριστική προβολή όσο και για την οικονομία του νησιού είναι πολύ σημαντικά. Στοιχεία παρουσίασαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκος Καφούρος, ο καθ Σέρκο Χαρουτουνιάν (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) και ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης, ενώ την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Υπουργός ΑΑ&Τ κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...