Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

O Ν. Τσούκαλης για τη διακοπή λειτουργίας του ΙΚΑ Παραλίας

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του ΙΚΑ Παραλίας.

Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει τα εξής:

"Αναστάτωση και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απρόσμενη ανακοίνωση του διοικητή του ΙΚΑ, για το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ Παραλίας, μιας εργατικής συνοικίας της Πάτρας, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους της περιοχής.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το παράρτημα, μετά από κάλεσμα των φορέων της περιοχής, οι κάτοικοι  διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν για τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος, δεδομένου ότι το λειτουργικό του κόστος είναι μηδαμινό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ενταχθεί σε λογικές εξοικονόμησης πόρων.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα έχει σαν συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ Πάτρας, όπου καθημερινά δημιουργούνται ουρές ασφαλισμένων για εξετάσεις ή θεωρήσεις.

Δεδομένου ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ Παραλίας παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής και το κλείσιμό του θα
προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να πράξετε για την επανεξέταση του θέματος, προκειμένου το ΙΚΑ Παραλίας να συνεχίσει τη λειτουργία του προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες στους εργαζόμενους της περιοχής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...