Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αχαϊα: Τσακώνονταν για τα χρυσαφικά την ώρα της κηδείας!

Πρωτοφανείς καταστάσεις με πρωταγωνίστριες τις νύφες της γυναίκας που είχε πεθάνει - Διάλογοι ''φωτιά'' και παρέμβαση του ιερέα...


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Συνέβη σε εκκλησία της νότιας πλευράς της Πάτρας, στα όρια παλιού δήμου, και στη διάρκεια κηδείας μιας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία «έφυγε» από τη ζωή από παθολογικά αίτια. Μόνο που η σεμνότητα και η ταπεινότητα στη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού της άτυχης γυναίκας πήγαν περίπατο για τις τρεις νύφες της οι οποίες κόντεψαν να μετατρέψουν την κηδεία σε ...αρχαία τραγωδία!

Γιατί όλα αυτά; Λόγω του διαπληκτισμού τους με αιχμή του δόρατος τα... χρυσαφικά που άφησε πίσω της η νεκρή πεθερά τους. Όλα συνέβησαν εντός του ιερού ναού και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το μυστήριο. Στην εκκλησία υπήρχε πλήθος κόσμου μιας και η εκλιπούσα ήταν μία από τις πιο αγαπημένες γυναίκες στην περιοχή που διέμενε και ο χώρος του ναού είχε κατακλυστεί, εκτός από τους πολυάριθμους συγγενείς, και από πολλούς γείτονές της.

Ενώ όλοι έκλαιγαν μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μοιραίο, μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να ακούγονται κάποιοι ψίθυροι που προέρχονταν από το σημείο στο οποίο είχε σταθεί η οικογένεια της νεκρής. Στην αρχή τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα συνέβαινε. Μάλιστα ορισμένοι θεώρησαν ότι οι ψίθυροι μάλλον θα προέρχονταν από την προσπάθεια κάποιου συγγενούς να συνεφέρει κάποιον άλλο. Όμως δεν είχαν έτσι τα πράγματα...

Σύμφωνα με το dete.gr, οι ψίθυροι συνεχίστηκαν και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Βέβαια κάποιος από τους συγγενείς γύρισε προς τα πίσω κάνοντας ένα δυνατό «σσσσ....» και προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αντ΄ αυτού τα πράγματα έγιναν χειρότερα αφού προς απάντησή του ακούστηκε από τη μία εξαγριωμένη νύφη το: «Κάνε δουλειά σου εσύ μη γίνει εδώ μέσα...»!
Κάθε προσπάθεια να σταματήσουν οι έντονοι ψίθυροι και η διαφωνία μεταξύ νυφών απέβαινε άκαρπη. Έτσι ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε και πολύ γρήγορα οι κουβέντες τους έγιναν ακόμα πιο δυνατές με αποτέλεσμα όλοι να ακούνε το αντικείμενο της διαφωνίας. Που δεν ήταν άλλο από το ποια χρυσαφικά της αείμνηστης θα πάρει η μία νύφη και ποια η άλλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφωνία αυτή γινόταν ολοένα και πιο έντονη με αποτέλεσμα οι τρεις νύφες να ακούγονται δυνατά στην εκκλησία και άπαντες να έχουν γυρίσει προς το μέρος τους ενώ εκείνες να συνεχίζουν απτόητες τον διαπληκτισμό. Τελικά τη λύση την έδωσε ο ιερέας. Ο οποίος από μικροφώνου ζήτησε να επικρατήσει ησυχία ή να βγει έξω όποιος ήθελε να μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...