Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Χωρίς βάρδια το ασθενοφόρο- ο γιατρός πήγε στον ασθενή με...μηχανή!

Σήμερα στις 12- 12:30 στον ορεινό όγκο της περιοχής Μυλοπόταμου έγινε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό (σημειώση για λόγους δεοντολογίας και σεβασμού δεν περιγράφουμε ακριβώς τη συνέβη) κι έγινε κλήση στο πλησιέστερο Κέντρο υγείας της περιοχής άλλα δεν υπήρχε η δυνατότητα  προσέγγισης του περιστατικού από ασθενοφόρο της περιοχής μιας και ήταν ακάλυπτο το κέντρο υγείας από βάρδια λόγω ελλείψεως προσωπικού !]

Βέβαια δεν ειναι πρώτη φορα που συμβαίνει αυτό και για καλή τύχη του ασθενούς στην περιοχή βρίσκονταν ένας  νέος γιατρός με μηχανή οπου προσέγγισε το περιστατικό και έδωσε της πρώτες βοήθειες στον ασθενή !

Και μέχρι να έρθει βοήθεια απο το κεντρο υγείας με ιδιωτικά μεσα αφου σταθεροποιήθηκε το περιστατικό διακομισθηκε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο στο Ηράκλειο .Ταυτόχρονα υπήρχε τροχαίο σε μια άλλη περιοχή και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο κέντρο υγειας με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο!

Η κατάσταση αυτη με την μη κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο αλλά και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό θέτει σε κίνδυνο τη  δημόσια υγεια της περιοχής ευθύνης του κέντρου υγείας !

Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται και οι υπεύθυνοι διοικητές του νοσοκομείου Ρέθυμνου να επιβραβεύσουν την κατάσταση αυτή παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμα εφημέρευσης του κέντρου υγείας μετατρέποντας ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας και περικόπτοντας τα δεδουλευμένα των γιατρών του κέντρου υγείας . Οι γιατροί παρόλα αυτά τιμούν τον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη . Αλλά οι κύριοι αυτοί είναι υπόλογοι στην τοπική κοινωνία


CRETALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...