Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Πραγματοποιήθηκε χθες το Καρναβάλι των Γυναικών της Άρτας, σε πείσμα των καιρών και του άστατου καιρού, συνεχίζοντας ένα θεσμό που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. 
 
Η αποκριάτικη παρέλαση ξεκίνησε στην ώρα της (7.30μ.μ.) υπό την απειλή της βροχής και ενώ οι πρώτες σταγόνες είχαν ήδη αρχίσει να πέφτουν και να δυναμώνουν. Το Καρναβάλι ξεκίνησε από την πλατεία Κιλκίς και τερμάτισε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ενώ το παρακολούθησε πολύς κόσμος αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες. 
 
Την έναρξη έκανε όπως κάθε χρόνο η Φιλαρμονική του «Σκουφά». Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος είχε θέμα φέτος: «30 χρόνια Καρναβάλι Γυναικών «Ήταν νιες και γέρασαν»
 
Δεκάδες Καρναβαλίστριες, μικρές και μεγάλες, ξεφάντωσαν στους ρυθμούς του Καρναβαλιού το οποίο με έμπνευση, με φαντασία, με σάτιρα και ευρηματικότητα ετοίμασε και φέτος η Άτυπη Επιτροπή των Γυναικών με την συμπαράσταση του Δήμου Αρταίων ο οποίος παρείχε τεχνική υποστήριξη και την ηχητική κάλυψη. 
 
Στο φετινό Καρναβάλι έλαβαν μέρος περίπου 20 γκρουπ με θέματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα: (Φωτοβολταϊκά (5ο Δημοτικό), Οι πυρήνες της γριάς, Greece Anatomy (3ο Δημοτικό), ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, Μαγείρισσες (4ο Δημοτικό), Κοκκινο…ΣΚΟΥΦΑτσες (Σύλλογος Σκουφάς), Γκέισες και ΝΙΝΖΑ (Φροντιστήριο ΤΖΟΥΒΑΡΑ), Πείνα-Λόρδα) Ντενεκεδούπολη (Δημοτικό Αγίου Δημητρίου Κυράτσας) Sexy σκυλάκια (3ο Γυμνάσιο) Οι Τροικανοί (Πολιτιστικός Βλαχέρνας), Εύθυμες χήρες, High School girls (1ο Γυμνάσιο), Μίνι…ποντικούλες, Η γενιά των 69+, Τα Δελφινάκια του Αμβρακικού: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ και αυτά… μόνο άρμα). 
 
Το Καρναβάλι παρακολούθησαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι Β. Βασιλάκη, Χρ. Γεώργος, Φ. Γεωργίου, Θ. Γκούβας, Γ. Κοτσαρίνης, Γ. Νικολάου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θ. Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων Β. Γέμος.
 
Ο κ. Νικολάου παρέλαβε από την άτυπη επιτροπή των Γυναικών του Καρναβαλιού για λογαριασμό του Δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, συμβολικό δώρο ένα … πιεσόμετρο για να ελέγχει το άγχος και να αντιμετωπίζει με υγεία τα προβλήματα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...