Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μεγάλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης με πολλά ερωτηματικά

Ληστεία έγινε στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης το μεσημέρι Παρασκευής, λίγο πριν κλείσουν οι συναλλαγές με το κοινό στις 2.15 μ.μ.Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες μπήκαν στην τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλα την τζαμαρία και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τους υπαλλήλους άγνωστο χρηματικό ποσό.Εκτιμάτε οτι ήταν πάνω απο 200.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μαζί με άλλους δυο συνεργούς τους που τους περίμεναν έξω από την τράπεζα, επιβιβάστηκαν σε επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τρεις ώρες αργότερα αστυνομικοί της ασφάλειας βρήκαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι ληστές και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο από περιοχή της Αττικής. Βρέθηκε στον Προφήτη Ηλία στην Μαγούλα.Η ομάδα του report24.gr έφτιαξε τον χάρτη με το πιθανό σενάριο διαφυγής…

Πολλά τα ερωτηματικά…!!!
Το report24.gr συνομίλησε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ και αποτυπώθηκαν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο της ληστείας αλλά και το σχέδιο διαφυγής των δραστών.
Οι δράστες προφανώς ήξεραν την ώρα και το σημείο που θα χτυπήσουν αφού και την ώρα που έδρασαν τα ταμεία ήταν γεμάτα αλλά και το σημείο ήταν «αχίλλειος πτέρνα» χωρίς φύλαξη αλλά και προστατευτικά κάγκελα.
Απορίες γεννά το πώς σε λίγα λεπτά άρπαξαν τα χρήματα επιβιβάστικαν στο κλεμένο ΙΧ που τους περίμενε έξω και δεν μπλοκαρίστηκαν στον κεντρικότατο δρόμο της Σπάρτης την οδό Παλαιολόγου.
Κάθε μέρα απο το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι ο δρόμος είναι γεμάτος αυτοκίνητα και η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία. Την ώρα που έφυγαν οι ληστές ο δρόμος ήταν άδειος απο τύχη ή στην γωνία της όδού Παλαιολόγου και Διοσκούρων ίσως υπήρχε άλλος συνεργός με αυτοκίνητο που έλεγχε την κυκλοφορία. Διπλοπαρκαρισμένος.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο καθώς για να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να γνωρίζει καλά την περιοχή καθώς υπάρχουν ελάχιστα σπίτια και πολλά κτήματα με ελιές και με έναν μοναδικό αγροτικό δρόμο.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν απο ολα αυτά είναι οτι ίσως να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα η οποία παρακολουθούσε την όλη δράση και «καθάριζε» τα επίκινδυνα σημεία. Επίσης οι 4 δράστες που έλαβαν μέρος στην ληστεία θα πρέπει να διέφυγαν με διαφορετικά οχήματα τα οποία θα ήταν διασκορπισμένα στην διαδρομή απο την τράπεζα μέχρι το σημείο εγκατάλειψης του οχήματος και στην συνέχεια να κρυφτήκανε σε κάποιο σπίτι.
Απoφευχθηκε Μακελειό…
Οι δράστες κατά τα λεγόμενα μαρτύρων ήταν βαριά οπλισμένοι και προφανώς ήταν έτοιμοι για όλα. Ο κίνδυνος μεγάλος αφού στην ουσία ήταν εκτεθειμένοι απο όλες της πλευρές με πολίτες να περνάνε απο έξω αλλά και πολλά καταστήμα γύρο. Το σενάριο αυτό με συμπλοκή αστυνομίας δραστών θα ήταν εφιαλτικό με ίσως και ανθρώπινες απώλειες.

www.report24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...