Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κόλαση φωτιάς σε αποθήκη ελαστικών στη Δράμα

Για δεύτερη μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε σε μάντρα ελαστικών, στη Βιομηχανική περιοχή της Δράμας, ξημερώματα Κυριακής. Η φωτιά λόγω του εύφλεκτου υλικού δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες δεκάδων ανδρών της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλη επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί κάτοικοι της περιοχής χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων χωματουργικών μηχανημάτων για τη μεταφορά χώματος ώστε να ελεγχθεί η φωτιά.  Οι πυροσβέστες πάντως τονίζουν ότι εξαιτίας της φύσης του υλικού η φωτιά θα καίει εσωτερικά τους χιλιάδες τόνους ελαστικών, για πολλές μέρες ακόμα.

Παράλληλα, η νομαρχία Δράμας καλεί με έκτακτη ανακοίνωση τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Τούς συστήνει να έχουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες, να αποφεύγουν τον αερισμό του σπιτιού τους και να μην κυκλοφορούν ή να εκτίθενται άσκοπα στο επιβαρημένο από καπνούς ή στάχτες περιβάλλον, όταν αυτά αιωρούνται στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Επίσης, τούς συστήνει να οδηγούν με κλειστά παράθυρα και απενεργοποιημένο το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού του αυτοκινήτου τους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στέλνει, αύριο, στη Δράμα, στελέχη του, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και να φροντίσουν για την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...