Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Eυρυζωνική σύνδεση internet στους δήμους Μεδεώνος και Αλυζίας

Ένα μεγάλο έργο του ΟΤΕ που είναι η εγκατάσταση δικτύων με καλώδια οπτικών ινών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κεντρικό Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στους δήμους Μεδεώνος και Αλυζίας. Η ευρυζωνικότητα σε λίγους μήνες θα είναι πια γεγονός και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για γρήγορο Ιντερνετ που θα προσφέρει πολλές δυνατότητες επικοινωνίας και ανάπτυξης για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Ήδη έχουν αρχίσει τα έργα υποδομής για την τοποθέτηση Καλωδίων Οπτικών Ινών κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου από Κατούνα μέχρι τον Μύτικα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των δικτύων οπτικών ινών είναι η ...δυνατότητα να διακινούνται μέσα από αυτά τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε εντυπωσιακά υψηλές ταχύτητες.

Εδώ να τονίσουμε ότι μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις ενισχύεται η υποδομή για την ανάπτυξη, ενώ δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να αυξηθεί η πρόσβαση από πολίτες και επιχειρήσεις στις νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες που προσφέρει το Διαδίκτυο.

Η Ευρυζωνικότητα έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιφέρεια, καθώς συμβάλλει στην συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού σε απομακρυσμένες περιοχές, αφού δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με το κέντρο για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Παράλληλα αυξάνονται σημαντικά οι ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα με δυνατότητα διείσδυσης σε νέες αγορές μέσω Internet. Ευχόμαστε σύντομα να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο θα συμβάλει στην πρόοδο του τόπου μας.
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κουτιβής
(Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...