Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πέντε μέρες χωρίς νερό στο Μουζουρά Χανίων

Σε αποκλεισμό του δρόμου προς το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) προχώρησαν τη νύχτα τα ξημερώματα του Σαββάτου οι κάτοικοι του χωριού Μουζουράς Ακρωτηρίου καθώς επί πέντε ημέρες – εν μέσω καύσωνα- ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) τους είχε αφήσει χωρίς νερό.

   Ετσι, τα απορριμματοφόρα γυρνούσαν πίσω ενώ οι κάτοικοι παρέμειναν τη νύχτα ζητώντας από τους αρμόδιους να ανοίξουν τις βάνες για να τρέξει το νερό. Τελικά το πρωί του Σαββάτου η υδροδότηση αποκαταστάθηκε  και οι κάτοικοι αποχώρησαν, ανοίγοντας τον δρόμο προς τον ΧΥΤΑ.
   Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζουρά,  Αχιλλέας Λιονάκης, χωρίς να μας ενημερώσουν, μας καταδικάσανε για 4-5 να μην έχουμε νερό για να πιούμε, επειδή όπως λένε δεν " έφτανε". Έτσι μείναμε χωρίς νερό από τον ΟΑΔΥΚ. Ακόμη και οι κήποι που είχαμε φυτέψει ξεράθηκαν. Γεωτρήσεις δεν μας αφήνουν να κάνουμε καθώς έχουν πρόβλημα  ΔΕΥΑΡ και ΟΑΔΥΚ. Τώρα έχουν πρόβλημα και να στέλνουνε νερό, όμως μόνο στα δύο χωριά, στον Μουζουρά και στο Χορδάκι, γιατί όλοι οι υπόλοιπες περιοχές έχουν, όπως επίσης έχουν νερό η αμερικάνικη βάση και το αεροδρόμιο. Δεν μπορούνε να κάνουν διαχωρισμούς. Στον Μουζουρά ζούνε εκατό οικογένειες που όλες αυτές τις μέρες δεν είχανε νερό να πιούνε. Ο αποκλεισμός είχε ως αίτημα να έχουμε νερό στο χωριό μας διότι δεν αντέχουμε άλλο. Επίσης θέλουμε να μας υποσχεθούν ότι δεν θα ξανακόψουν το νερό. Θα μπορούσαν να έκαναν δίωρες διακοπές νερού, αυτό θα το καταλαβαίναμε, όχι όμως να μην έχουμε  νερό για 4-5 ημέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...