Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Αυξήσεις έως 7% στα εισιτήρια ζητούν οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ

Mercedes-Benz O 302 Biamax (1)Image via Wikipedia
Αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου έως και 7% αναμένεται να ζητήσουν οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ. Όπως υποστηρίζουν, η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μείωση της επιβατικής κίνησης τουλάχιστον κατά 10% στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας και οι αυξήσεις των καύσιμων και των διοδίων έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων, Σοφοκλής Φάτσιος, μιλώντας στο «Βήμα», τονίζει ότι οι αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν αυξήσεις 5%-7% στα τιμολόγια από το νέο χρόνο.

Ο κ. Φάτσιος αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, με πιο σημαντικά τη διενέργεια ζημιογόνων ενδονομαρχιακών υποχρεωτικών δρομολογίων χωρίς καμία αντισταθμιστική καταβολή και την υποχρέωση μεταφοράς κοινωνικών ομάδων με μειωμένο εισιτήριο χωρίς αποζημίωση από την Πολιτεία.

Σχετικά με την κατασκευή σταθμών ΚΤΕΛ στην Αττική, υπενθυμίζει ότι εδώ και μια 5ετία υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για τον νέο σταθμό στον Ελαιώνα.

«Τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και το κατ’ εξοχήν αρμόδιο όργανο του σταθμού (ΚΣΑΥΛΕ ΣΥΝΠΕ) επανειλημμένα έχουν καταστήσει γνωστή την αναγκαιότητα δημιουργίας του ως άνω έργου και έχουν προβεί σε ανάλογες προτάσεις, πλην όμως ως σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία από τα αρμόδια υπουργεία.

«Την ίδια ώρα υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να φτιάξουν τους σταθμούς με αυτοχρηματοδότηση», καταλήγει ο κ. Φάτσιος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...