Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τρίτο γεωτρύπανο στον Πρίνο για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έρθει στην Καβάλα το τρίτο γεωτρύπανο, όπου θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας των κοιτασμάτων στην περιοχή Καβάλας- Πρίνου. Η εταιρεία Energean Oil & Gas (πρώην Ενεργειακή Αιγαίου) που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή υπέγραψε τη συμφωνία μίσθωσης. Η έναρξη της νέας γεώτρησης έχει προγραμματιστεί για τις 3 Δεκεμβρίου.

Σε πρώτη φάση το γεωτρύπανο (GSP Saturn) θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής του κοιτάσματος του Πρίνου, με εκμετάλλευση παρακείμενων πετρελαιοφόρων περιοχών που προέκυψαν κατόπιν μακρόχρονης μελέτης της ομάδας μηχανικών και γεωλόγων της εταιρείας.
Στη συνέχεια, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα Έψιλον για την αύξηση της συνολικής παραγωγής της εταιρείας, η οποία με την ολοκλήρωση των νέων γεωτρήσεων αναμένεται να ανέλθει στα 5.000 βαρέλια την ημέρα.
Η συνολική ετήσια παραγωγή της Εταιρείας για την τρέχουσα χρονιά, θα ανέλθει στο 1 εκατομμύριο βαρέλια, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αύξηση κατά 50% για το 2011. Όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες γεωτρήσεις, το GSP Saturn θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή του εξαντλημένοι κοιτάσματος Νότιας Καβάλας σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, εφόσον εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες άδειες. 
piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...