Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μόνιμη έδρα πυροσβεστικών αεροσκαφών η Σάμος

Με κοινή απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργού Πολιτισμού - Τουρισμού, εγκρίθηκαν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι για νέες υποδομές στον κρατικό αερολιμένα Σάμου, που θα καταστήσουν το νησί μόνιμη έδρα πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Τα έργα αφορούν στην εγκατάσταση εντός του αερολιμένος Σάμου δύο υπόγειων δεξαμενών καυσίμων για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, συνολικής χωρητικότητας 100 κυβικών μέτρων, οικίσκου και υπόστεγου στάθμευσης του οχήματος ανεφοδιασμού καθώς και ισόγειου κτιρίου διαμονής του προσωπικού του αεροπορικού κλιμακίου αεροπυρόσβεσης, συνολικής κάλυψης 241 τετρ. μέτρων.
Με τα έργα αυτά η Σάμος θα γίνει μόνιμη έδρα πυροσβεστικών αεροσκαφών, με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και τις αναγκαίες υποδομές εξυπηρέτησης για τα πληρώματα και τα αεροσκάφη. Το έργο της εγκατάστασης των δεξαμενών (προϋπολογισμού 200.000 ευρώ) έχει ήδη δημοπρατηθεί αλλά καθυστέρησε γιατί έπρεπε να ολοκληρωθεί η τροποποίηση των παλαιών περιβαλλοντικών όρων του αεροδρομίου.

Οι δεξαμενές έχουν ήδη αγοραστεί και θα εγκατασταθούν άμεσα για να εξυπηρετήσουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στη νέα αντιπυρική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...