Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ο εορτασμός του πολυτεχνείου στα Ιωάννινα

Με κατάθεση στεφάνων την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο Ηρώο Πολυτεχνείου θα γιορταστεί στα Γιάννενα η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρετίζει την 37η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σημειώνει σε ψήφισμά της: 
 
«Το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο γιατί συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας, ιδιαίτερα της Νεολαίας για ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη, παιδεία και ανθρώπινηαξιοπρέπεια».
 
Σε μήνυμα της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη σημειώνει: «Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς μια γιορτή μνήμης, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας, ευθύνης και στάση ζωής που πρέπει να σηματοδοτεί κάθε φορά τον αγώνα για κοινωνικές αλλαγές ακόμα κι αν κυριαρχεί η κρίση και η απαισιοδοξία. Γίνεται επίσης αφορμή να μεταφέρουμε στη νέα γενιά τα μηνύματα εκείνης, επαγρυπνώντας ώστε να μην εμφανιστούν καταστάσεις τόσο δύσκολες όσο εκείνες που έζησε ο λαός μας κατά την 7χρονη δικτατορία.Στεκόμαστε λοιπόν με σεβασμό και τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...