Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Aποχώρησαν και οι τελευταίοι απολυμένοι εργάτες από το εργοτάξιο του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Σήμερα αποχώρησαν και οι τελευταίοι απολυμένοι εργάτες από το εργοτάξιο του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που κλείνει οριστικά. 

Παγωμένα βλέμματα,δάκρυα και αβεβαιότητα από τους εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα δάνεια να τρέχουν και τις οικογένειες τους σε απόγνωση. 

Εντύπωση προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του αερολιμενάρχη σε τοπικά κανάλια,στις οποίες ανέφερε ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά και θα τελειώσει σύντομα!

Το τοπίο στο εργοτάξιο μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο με λάσπες,τρύπες να χάσκουν παντού,μπάζα και σκουπίδια πεταμένα μαζί με καλώδια και άχρηστα υλικά του έργου, και μια τεράστια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στη θέση των θεμελίων του πενταώροφου Πύργου έλεγχου που μάλλον στα σχέδια θα μεινει. 

Δίπλα στο κουφαρι-σκελετο του μοναδικού κτιρίου που ξεκίνησε, η βροχή έχει προκαλέσει κατολισθήσεις που παρασερνουν τον δρόμο και δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. 

Αναρωτιέται κανείς ποια η σκοπιμότητα κατασκευής ενός τετοιου έργου που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στην πόλη μας,ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια ζήτηση από ελαφρά αεροπλάνα που επιθυμούν να επισκεφτούν τα Γιάννενα αλλά δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος για να σταθμεύσουν αφού στο αεροδρόμιο το ωράριο και οι συνθήκες,απαγορεύουν κάτι τέτοιο.

Το παλιο αεροδρόμιο στον Κατσικα ειναι η μοναδική λύση για να έχουμε αεροπορικό τουρισμό υψηλού επίπεδου,διαφήμιση της Ηπείρου διεθνως και κόστος κατασκευής μηδαμινό,αλλά κανένας μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αξιοποιηθεί αυτό το αεροδρόμιο. 

Τα παλια αεραθλητικά σωματεία που είναι εδω και 30 χρονια στα Γιάννενα, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να παίρνουν τεράστιες επιδοτήσεις και πανάκριβο εξοπλισμό χωρίς να έχουν να δείξουν κάτι σήμερα. Η Ήπειρος ειναι ακόμη απομονωμένη και δυσπρόσιτη και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...