Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

«Σόδομα και Γόμορρα» στο λιμάνι της Πάτρας…

Scene from the port of Patras, Greece, with th...Image via Wikipedia «Σόδομα και Γόμορρα» συμβαίνουν στο λιμάνι της Πάτρας όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατάται…

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του dete.gr, μετανάστες που δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα», γίνονται έρμαια των σεξουαλικών ορέξεων ευκατάστατων κυρίων της Πάτρας που γενικά θεωρούνται «υπεράνω υποψίας».

Δεκάδες λοιπόν αλλοδαποί κατοικούν εδώ και καιρό σε ερείπια και έρημα βαγόνια κοντά στο σταθμό στο λιμάνι της Πάτρας, περιμένοντας μήπως τα καταφέρουν και κρυφτούν σε κανένα από τα πλοία για Ιταλία.

Όμως είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν να πηδήξουν τα συρματοπλέγματα του λιμανιού… Έτσι μην έχοντας να φάνε καταφεύγουν στην πορνεία.


Αυτοκίνητα σταματούν μπροστά τους και αφού επιβιβαστούν σε αυτά οι μετανάστες, τους οδηγούν σε ξενοδοχεία όπου αφού τους πλύνουν και τους ταΐσουν, τους εκμεταλλεύονται σεξουαλικά. Καμιά φορά τους δίνουν και κάποιο φιλοδώρημα για τις… υπηρεσίες τους.

Μάρτυρες αυτών των τραγικών εικόνων γίνονται καθημερινά κάτοικοι της πόλης αλλά και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...