Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Σπείρα καταλήστευσε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ

ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ σπείρα, που κατέστρεφε μετασχηματιστές για να κλέψει πηνία με τα χάλκινα καλώδια, με σκοπό την πώλησή τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε το βράδυ της Τρίτης
από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λειβαδιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν στήσει ενέδρα σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Παρορίου.

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη ένας Αλβανός, 39 ετών, και ένας 21χρονος Ελληνας, ενώ ένα ακόμη μέλος της σπείρας κατάφερε να διαφύγει την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν.

Από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, με τη συμμετοχή -πιθανόν- και άλλων ατόμων τις τελευταίες 20 μέρες κατέστρεψαν 15 μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή του Παρορίου και των Βασιλικών Βοιωτίας, από υποσταθμούς οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και αγροτών της περιοχής.

Οι δράστες απομόνωναν με αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή την υψηλή τάση που διέρχεται από τα καλώδια, αποκολλούσαν τους μετασχηματιστές, τους έριχναν στο έδαφος και αποσπούσαβν από το εσωτερικό τους τις χάλκινες περιελίξεις, καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, και συγκεκριμένα μέσα σε ένα από τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο μεγάλοι χειροκίνητοι κόφτες καλωδίων, ένας λοστός, ένα βαρούλκο χειροκίνητο, ένα σιδηροπρίονο, ένας χειροκίνητος κόφτης μετάλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα άλλα εξαρτήματα, κουκούλες κλπ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη δράση της σπείρας προκλήθηκε ζημιά στη ΔΕΗ ύψους 150.000 ευρώ και σε βάρος της ΕΥΔΑΠ περίπου 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λειβαδιάς, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τη σύλληψη των συνεργών τους. Οι δύο άνδρες ομολόγησαν εν τω μεταξύ ότι έχουν διαπράξει παρόμοιες κλοπές και καταστροφές σε αγροτική περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας πριν από περίπου 20 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...