Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Δικαστήριο της Πάτρας επαναφέρει τον Π. Χρονόπουλο στη δημαρχία Ζαχάρως

Προσωρινή διαταγή αναστολής, της Διαπιστωτικής Πράξης του γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βάση της οποίας ο εκλεγείς δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος συνέχιζε να ευρίσκεται σε αργία λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς και μετά την 1.1.2011, εξέδωσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Πατρών μετά από προσφυγή του κ. Χρονόπουλου.
Έτσι ουσιαστικά του παρέχεται το δικαίωμα να ασκεί ξανά τα καθήκοντα του δημάρχου για ένα περίπου μήνα μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει κατά της Διαπιστωτικής Πράξης του γ.γ. Δυτικής Ελλάδας.
Η δικαστική απόφαση προκάλεσε ερωτηματικά και έκπληξη στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι το νομικό τμήμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν γνώριζε τίποτα για την διαταγή αναστολής και ούτε κλήθηκε από το δικαστήριο για να δώσει τις δέουσες γραπτές εξηγήσεις επί του θέματος.
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση του δήμου Ζαχάρως αλλά και νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για περίεργη δικαστική απόφαση η οποία – όπως λένε - ουσιαστικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την  3687/2010 απόφαση του ΣτΕ το οποίο και απέρριψε την προσφυγή του κ. Χρονόπουλου κατά της απόφασης που τον έθετε σε αργία. Σχετική γνωμοδότηση (262/2010 ) υπήρξε και από την πλευρά της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο είχε αποφανθεί  ότι ορθά ο κ. Χρονόπουλος τέθηκε σε αργία από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...