Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρία εμπόρων Δημ Λαχαναγοράς Ηρακλείου

Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εγκατεστημένους Εμπόρους της Δημοτικής Λαχαναγοράς του νομού Ηρακλείου, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Απριλίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να συζητήσει τις θέσεις τους μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Πουλινάκης, και οι εγκατεστημένοι Έμποροι της Λαχαναγοράς του νομού Ηρακλείου ευχαρίστησαν αρχικά το Βουλευτή για τις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και τόνισαν ότι «είναι ανάγκη να μας ξεκαθαρίσει το αρμόδιο Υπουργείο τις λεπτομέρειες για την εξαίρεση των εγκατεστημένων σε λαχαναγορές εμπόρων από την κατάθεση εγγυητικής επιστολής».

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι εξαρχής διαφώνησε με την πρόβλεψη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής από μέρους των εμπόρων και τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «σε περίοδο κρίσης και οικονομικής στενότητας, δεν μπορούμε να επιβάλλουμε νομοθετικά στους μικρομεσαίους επαγγελματίες να καταθέτουν εγγυητικές επιστολές, όταν αρκετοί από αυτούς έχουν χρέη που τρέχουν, ενώ πρόσφατα πλήρωσαν την περαίωση». Επιπλέον, δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα των εμπόρων της Δημοτικής Λαχαναγοράς για τη διευκρίνηση της εξαίρεσής τους από την κατάθεση εγγυητικής επιστολής και ότι θα παρακολουθήσει στενά την τήρηση της κυβερνητικής δέσμευσης και την εφαρμογή της εξαίρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...