Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Χρυσό και ασήμι βρήκε στον ‘Αγ. Νικόλαο Κρήτης καναδική εταιρεία

Crystaline GoldImage via WikipediaΑπό 4,5 γραμ. μέχρι και 6,1 γραμμάρια καθαρού χρυσού ανά τόνο πετρωμάτων, κατέγραψαν τα ειδικά εργαστήρια της καναδικής «Νorthern Lion Gold Corp», με βάση τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από τα δείγματα της περιοχής Αγίου Νικολάου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στα Χρηματιστήρια του Καναδά και της Φρανκφούρτης η εταιρεία.

Το ποσοστό χρυσού στα πετρώματα, ποικίλει ανάλογα με το βάθος της γεώτρησης από το οποίο λήφθηκαν τα δείγματα και κυμαίνεται από βάθος 10 μέτρων κάτω από την επιφάνεια μέχρι και 37 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Η Νorthern αναμένει τα αποτελέσματα για την περιεκτικότητα των δειγμάτων σε ασήμι και άλλα μέταλλα.

Ως «πολύ ικανοποιημένος» από τα αποτελέσματα αυτά δήλωσε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της «Νorthern Lion Gold Corp», Τζων Λάντο. Οι πρώτες αξιολογήσεις για την περιεκτικότητα σε χρυσό, αποδεικνύουν «το χρυσό δυναμικό της Κύπρου» και δικαιώνουν τους τεχνικούς και τους συμβούλους τους που πίστευαν στην ύπαρξη του χρυσού. Γίνεται επίσης αναφορά σε ιστορικά δεδομένα που δείχνουν χρυσό 6 γραμμαρίων ανά τόνο και ασήμι με 67 γραμμάρια ανά τόνο.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου διεξάγονταν εργασίες εξόρυξης μεταλλευμάτων κατά τη δεκαετία του 1950 από την Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία.

Τα δείγματα από την «Νorthern Lion Gold Corp» από την περιοχή, λήφθηκαν κατά το τέλος του 2010 με γεωτρήσεις και επιβεβαιώνουν τα «ιστορικά δεδομένα» που υπάρχουν.

Προστίθεται ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η έρευνα σε μεγαλύτερα βάθη δίνει πιο ακριβή αποτελέσματα.

Στην περιοχή Αγίου Νικολάου, η καναδική εταιρεία έχει διενεργήσει επτά γεωτρήσεις συνολικού βάθους 505 μέτρων και τα υπόλοιπα δείγματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό επεξεργασία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...